Τρόμο προκαλεί στον Ραγκούση ακόμα και η φημολογία που θέλει τον Πολάκη να σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να μετακομίσει από τα Χανιά στη Β’ Πειραιά. Ειλικρινά, δυσκολεύομαι να καταλάβω την ανησυχία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό γιατί είναι από τους λίγους που γνωρίζουν καλά και το αντίθετο δρομολόγιο.

Η ζημιά του Πολάκη

Ολίγον έως πολύ εξαφανισμένος διαπιστώνω μετά μεγάλης μου λύπης ότι είναι από το πολιτικό προσκήνιο ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, επιβεβαιώνοντας όσους διαδίδουν ότι ο Τσίπρας είναι προβληματισμένος σε σχέση με το αν του κάνει καλό ή ζημιά ο αψύς Σφακιανός. Αν κρίνω από τα όσα φτάνουν στα αυτιά μου, μάλλον κατέληξε στο δεύτερο. Οτι, δηλαδή, του κάνει ζημιά, και μάλιστα μεγαλούτσικη.

Αλλάζει πορεία ο Κεδίκογλου

Κάπου πήρε τ’ αυτί μου ότι ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σίμος Κεδίκογλου, διαπιστώνοντας ότι έχει αρχίσει να δυσκολεύει γενικώς η παρτίδα για τον ίδιο, άρχισε να σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την περιφέρεια, κάτι που αρνήθηκε στον Μητσοτάκη πριν από τρία χρόνια.

Ανατροπή με Μιχαηλίδου στον Πειραιά

Περισσότερο από βέβαιη μαθαίνω ότι είναι η απόφαση της υφυπουργού Δόμνας Μιχαηλίδου σε σχέση με την επιλογή της εκλογικής περιφέρειας όπου θα διεκδικήσει την είσοδό της στην επόμενη Βουλή. Σε συνεννόηση με το κεντρικό σύστημα, τελικώς θα είναι υποψήφια στην Α’ Αθήνας, γεγονός που προκαλεί τεράστια ανακούφιση στους νυν βουλευτές του Πειραιά.

Τελειώνει ο πρώτος γύρος με τα ψηφοδέλτια

Μου λένε ότι ο επί χρόνια στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, Θανάσης Νέζης, έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία της πρώτης επιλογής των ενδιαφεροµένων για να συµµετάσχουν στα «γαλάζια» ψηφοδέλτια.

Ο πειρασμός της Εύας

Πολλές πιθανότητες συγκεντρώνει, όπως µαθαίνω, η περίπτωση να δούµε τη νυν ευρωβουλευτή του ΚΙΝ.ΑΛ. Εύα Καϊλή να διεκδικεί τον Δήµο της Θεσσαλονίκης.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο Secret της εφημερίδας Παραπολιτικά στις 26 Μαρτίου 2022