Ορατό όσο ποτέ άλλοτε είναι το ενδεχόμενο αξιοποίησης του παλιού «τσάρου» Γιώργου Αλογοσκούφη. Επ’ αυτού μάλιστα ακούω δύο διαφορετικά σενάρια. Το ένα που τον θέλει να αξιοποιείται σε κυβερνητικό πόστο και το άλλο που τον εμφανίζει ως φαβορί να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο σε μεγάλη συστημική τράπεζα.

Πλώρη για Πειραιά έβαλε η Δούρου

Πλώρη για το ψηφοδέλτιο της Α’ Πειραιώς του ΣΥΡΙΖΑ έχει βάλει η τέως περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου. Μάλιστα, κάποιοι εκ των έμπειρων συντρόφων της διαδίδουν ότι, για να ανοίξει διάπλατα ο δρόμος για την είσοδό της στην επόμενη Βουλή, είναι πολύ πιθανόν η κάθοδός της να συνοδευτεί με την αποχώρηση του τοπικού βουλευτή Θόδωρου Δρίτσα. Και όλα αυτά πρώτα ο Θεός και οι δικαστές, αφού η Δούρου έχει πολλές και δύσκολες εκκρεμότητες με τη Δικαιοσύνη.

Οι κινήσεις του υποψήφιου βουλευτή Γιάννη Ραχωβίτσα

Διαφημίζει, και μάλιστα με μεγάλη ένταση, τη συνάντηση που είχε προσφάτως με τον Θεοδωρικάκο ο φερόμενος και υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ραχωβίτσας. Οπως λέει, είχε την ευκαιρία μιας ανοικτής κουβέντας με τον υπουργό, στη διάρκεια της οποίας ετέθησαν όλα, μα όλα τα θέματα. Προφανώς, στο μυαλό του, αφού ο υπουργός Τάκης είναι ιδιαίτερα προσεκτικός και στο τι λέει και στο τι πράττει, ενόψει και των κρίσεων στην Αστυνομία.

Ανεβάζει στροφές ο Θεοδωρικάκος

Μιας, όμως, και αναφέρθηκα στον Θεοδωρικάκο, να σας πω ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει ανεβάσει πολιτικές στροφές, ασχολούμενος ιδιαίτερα με την υποψηφιότητά του στα νότια της Αθήνας. Στο πλαίσιο αυτό, το απόγευμα της Τετάρτης μαθαίνω ότι συναντήθηκε με καμιά εικοσαριά κομματικούς, ανταλλάσσοντας απόψεις για μια σειρά από θέματα. «Στρατηγός» στη μάχη του Νότου για λογαριασμό του υπουργού Προστασίας του Πολίτη είναι ο έμπειρος επί των κομματικών Γιώργος Σωτηρόπουλος.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Secret στις 19 Μαρτίου 2022