Σε σοβαρές περιπέτειες φαίνεται ότι εισέρχονται οι κληρονόμοι του Τράγκα. Εκτός από την Εφορία, εσχάτως προέκυψε και η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, στην οποία έχουν φτάσει ουκ ολίγα στοιχεία. Και επειδή απαιτείται μπόλικος χρόνος μέχρι να βρεθεί άκρη, το πρώτο πράγμα που έγινε ήταν να μπλοκάρουν (όλοι) οι τραπεζικοί λογαριασμοί του Τράγκα.

Συμμαχία με τη χήρα Τράγκα επεδίωξε από την πρώτη στιγμή ο μεγάλος γιος του «θείου», Γιάννης, ο οποίος είναι σε θέση να γνωρίζει ότι η Μαρία Καρρά είναι το πρόσωπο που μπορεί να ανατρέψει τα πάντα στην υπόθεση της κληρονομιάς. Πέραν τούτου, η χήρα είναι και η μόνη που έχει όλη την εικόνα σε σχέση με τα περιουσιακά στοιχεία. Κι όταν λέω ΟΛΗ, το εννοώ. Ο Γιάννης ο Τράγκας αποφάσισε να την καλοπιάσει, μήπως και τους αποκαλύψει και κάνα δυο καλά κρυμμένα μυστικά.

Το πρόσωπο που μπορεί να τινάξει την μπάνκα στον αέρα ακούει στο όνομα Γιάννης Αμανατίδης. Πρόκειται για τον καλό, παλιό δημοσιογράφο, που τα τελευταία είκοσι και πλέον χρόνια ηγείτο με την ιδιότητα του διευθύνοντος συμβούλου των εταιρειών Τράγκα. Και αυτών που δάνεισαν τον «θείο» και εκείνων που χρεοκόπησαν, αλλά και εκείνων που τιμολογούσε ο αείμνηστος δημοσιογράφος τη… φωνή του. Κάτι εταιρείες που συνεργάζονταν με κάτι άλλες στο Μονακό. Γενικώς, ο Αμανατίδης, τον οποίο άφησε στο έλεος των κληρονόμων ο Τράγκας, έχει αποφασίσει να μιλήσει και να δώσει και διάφορα χαρτάκια που είχε κρατήσει (ως δημοσιογράφος) στο αρχείο του.