Εδώ και αρκετό καιρό (όπως είναι λογικό) έχει ξεκινήσει µια συζήτηση σε σχέση µε την επόµενη σύνθεση της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Είναι αλήθεια ότι η εντεινόµενη σεναριολογία, τις τελευταίες ηµέρες, είχε κάπως κοπάσει µετά και τη σαφή εντολή Μητσοτάκη να σταµατήσει κάθε συζήτηση που σχετίζεται µε τις εκλογές. Αυτό όµως δεν σηµαίνει ότι στο πολιτικό παρασκήνιο δεν συνεχιζόταν η κουβέντα.

Τα σενάρια

Απεναντίας, θα έλεγα, και µε δεδοµένο πλέον τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, τα σενάρια γύρω από τη σύνθεση της επόµενης κυβέρνησης µάλλον έχουν φουντώσει. Μία από τις δηµοφιλέστερες συζητήσεις που λαµβάνουν χώρα στο κυβερνητικό παρασκήνιο συνδέεται µε την επόµενη ηµέρα στο υπουργείο Εξωτερικών, στην περίπτωση που ο πρόεδρος Μητσοτάκης αποφασίσει να µετακινήσει τον νυν υπουργό, Νίκο ∆ένδια, εξέλιξη που θεωρείται πολύ πιθανή.

Τα δύο ονόματα

Στην περίπτωση αυτή, ακούγονται δύο ονόµατα ως πιθανοί διάδοχοι. Το πρώτο είναι αυτό του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη, του οποίου οι µετοχές έχουν εκτιναχθεί στο… ταµπλό του Μητσοτάκη. Το δεύτερο όνοµα που ακούγεται εντόνως για το νευραλγικής σηµασίας χαρτοφυλάκιο του ΥΠ.ΕΞ. είναι αυτό του νυν υπουργού Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη.

*Δημοσιεύτηκε στο Secret στις 18 Μαρτίου 2023.