Στα Παραπολιτικά του περασμένου Σαββάτου διαβάσαμε ότι εκτός από τον πρόεδρο Αντώνη Σαμαρά, αντίθετος με την προωθούμενη νομοθετική ρύθμιση για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών εμφανίζονταν και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

Με αφορμή τα όσα αποτυπώθηκαν στην εφημερίδα μας, πληροφορίες εμφανίζουν τον Σαμαρά να έχει επικοινωνήσει με τον Καραμανλή, με σκοπό να μοιραστεί μαζί του σκέψεις και αγωνίες. Δεν ξέρω και δεν θα μπορούσε άλλωστε να ξέρω, τι ειπώθηκε κατά την διάρκεια της συνομιλίας των δύο ανδρών. Ωστόσο μπορώ να εκτιμήσω με σχετικά μεγάλη ασφάλεια, ότι πήγαν τον Μητσοτακη, «Ρίο - Αντιρρίο άβρεχτο».

Επίσης από ένα κοινό φίλο των δυο πρώην, έμαθα ότι έδωσαν ραντεβού να τα πούνε απο κοντά το επόμενο διάστημα.

Τρομάζει τον Ανδρουλάκη το άνοιγμα Κυριάκου

Σε κατάσταση έκτακτου ανάγκης βρίσκεται ο πρόεδρος Ανδρουλάκης, παρατηρώντας ότι ο Μητσοτάκης συνεχίζει την στρατηγική της άλωσης του ΠΑΣΟΚ. Απολύτως λογικός ο πανικός αφού δεν είναι και λίγο πράγμα να σου παίρνουν τον Πυρρο Δήμα και την Εύη Χριστοφιλοπούλου, δυο στελέχη που προέρχονται από την πτέρυγα των καλών Πασόκων.

Αν σ’ αυτούς προστεθούν και οι μετριοπαθείς υποψηφιότητες, όπως εκείνη του δημοσιογράφου Δημήτρη Τσιόδρα, τότε τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο για τον Ανδρουλάκη, που εσχάτως ψάχνει να βρει κόσμο για να βάλει στο ευρωψηφοδέλτιο, πέραν των επιλογών Λαλιώτη. Επί τη ευκαιρία να σας πω ότι στο εσωτερικό της ΝΔ εχει αρχίσει μια γκρίνια από τους γνωστούς σκληρούς του κόμματος, που θεωρούν ότι εχει αρχίσει να χάνεται η δοσολογία ανάμεσα στους νεοδημοκράτες και τους Πασόκους.

Ο Μητσοτάκης και το συνέδριο της «Καθημερινής»


Εδώ και μέρες σας έχω επισημάνει ότι διαπιστώνω μια όψιμη σύγκλιση ανάμεσα στο Μαξίμου και το συγκρότημα της «Καθημερινής». Κι όταν λέω σύγκλιση δεν εστιάζω στην πρόσφατη επιστροφή Χρυσοχοΐδη στην Κατεχάκη, που αποτελούσε διαχρονικό αίτημα του Παπαχελά. Μιλώ για κάτι αλλά που φτάνουν στ’ αυτιά μου και συνδέονται με τα δυο «μαγαζιά».

Πάντως μιας και το φέρε η κουβέντα να σας πω ότι ο πρωθυπουργός θα δώσει το «παρών» σε ένα συνέδριο που ετοιμάζεται να διοργανώσει η εφημερίδα του Θέμη Αλαφούζου. Και είναι είδηση η παρουσια του Κυριάκου Μητσοτάκη γιατί στο προηγούμενο της «Καθημερινης», ενώ είχε πει ότι θα προσέλθει τελικώς δεν πέρασε ούτε απ’ εξω!

! Κάπου πήρε τ’ αυτι μου ότι ακυρώθηκε το πάνελ με ομιλητές τους Εξάρχου και Περιστέρη στο συνέδριο της JP Morgan που πραγματοποιείται στη Νέα Υόρκη.

Υπερπαραγωγή νομοσχεδίων από Παπασταύρου

Παρακολουθώντας το χθεσινό υπουργικό συμβούλιο κατέληξα μεταξύ των άλλων στο εξής συμπέρασμα. Ότι η δεύτερη κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι πολύ πιο παραγωγική από την πρώτη σε επίπεδο νομοσχεδίων.

Επειδή λοιπόν το έψαξα, πρέπει να σας πω ότι η πρώτη ήταν εντελώς διαφορετική γιατί κλήθηκε να κυβερνήσει επί της ουσίας για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Βλέπετε αυτο επέβαλαν οι έκτακτες περιστάσεις.

Επειδή όμως θέλω να είμαι δίκαιος, σπεύδω να επισημάνω ότι η δεύτερη (διακυβέρνηση) τρέχει πολύ πιο γρήγορα και αυτό γιατί ο προεδρος Μητσοτάκης θέλει να προχωρήσει μέχρι τις ευρωεκλογές τα περισσότερα από τα δύσκολα και σχετικά αντιδημοφιλή νομοσχέδια. Ίσως και να είναι ο πρώτος πρωθυπουργός που αγνοώντας το πολιτικό κόστος, νομοθετεί, γιατί πολύ απλά αυτό θεωρεί ότι είναι το πολιτικά ορθόν. Κεντρικό ρόλο στην υλοποίηση της συγκεκριμένης στρατηγικής έχει ο υπουργος Επικράτειας, Σταύρος Παπασταυρου που ως γνωστόν έχει και την ευθύνη της παραγωγής των νομοσχεδίων.