Παρακολουθώντας τις αντιπολιτευτικές τοποθετήσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την πανδημία και για τον τρόπο που η κυβέρνηση χειρίζεται την κρίσιμη αυτή υπόθεση της υγείας των πολιτών, καταλήγει κανείς σε ένα δυσάρεστο συμπέρασμα. Ότι επιβεβαιώνεται η διαπίστωση της πρώην Προέδρου της Βουλής κ. Ζωής Κωνσταντοπούλου που είπε ξεκάθαρα ότι αν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση κατά την διάρκεια της πανδημίας, με τους συγκεκριμένους αρμόδιους υπουργούς, θα είχαμε πεθάνει όλοι!

Η αμηχανία λόγω του ερασιτεχνισμού της συγκεκριμένης αριστεράς, που επιβεβαιώθηκε περίτρανα κατά την διακυβέρνσή της, σε συνδυασμό με τις κατηγορηματικά αρνητικές γνώμες των πολιτών για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι προφανώς ο λόγος για τον οποίον οι αντιπολιτευτικές αντιδράσεις είναι κυριολεκτικώς φούσκες. Μιλούν συνήθως για κακό σχεδιασμό που έπρεπε να είχε γίνει για το δεύτερο κύμα του ιού, αποφεύγοντας όμως να αναφέρουν ποιο είναι το δικό τους σχέδιο. Διότι στις συνθήκες που ζει η χώρα κάθε πρόταση εποικοδομητική είναι χρήσιμη. Διότι ο εχθρός είναι κοινός και δεν ξεχωρίζει πολιτικές παρατάξεις.

Το λάθος που κάνουν στο ΣΥΡΙΖΑ από την κακεντρέχεια που τους διακρίνει, επειδή τους αποδοκίμασε ο ελληνικός λαός, είναι ότι πιστεύουν ότι μπορούν να εκμεταλλευθούν πολιτικά τον φόβο της κοινωνίας. Όμως η κοινωνία αυτή έχει ήδη καταγράψει ποιον θεωρεί περισσότερο υπεύθυνο να διαχειριστεί και αντιμετωπίσει το αίτιο του φόβου που την κατέχει. Και βεβαίως αυτός που προτιμάει δεν είναι ο Αλέξης Τσίπρας και η παρέα του.