Μια πρόβα τζενεράλε για την προεκλογική εκστρατεία του (την οποία αρχίζει να χτίζει από τώρα) ήταν η συνέντευξη του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα στον ΑΝΤ1.
Ο κ. Τσίπρας υπερασπίστηκε απολύτως το «μνημόνιό του», θεωρώντας το «όχημα» για να βγει η χώρα από την επιτήρηση, και τα πρόσφατα απεχθή μέτρα 3,6%, για το2019-2020, ως «το εξιτήριο» από το πρόγραμμα!
Επιχειρώντας, τώρα, το χτίσιμο της προεκλογικής του υπέρβασης, υποσχέθηκε με άνεση ότι τα μέτρα αυτά δεν θα εφαρμοστούν, «αν δεν πάρουμε τη λύση για το χρέος».
Εξέφρασε ακόμα την εξωφρενική θέση (χωρίς να παρουσιάσει ούτε ένα συγκεκριμένο επίσημο στοιχείο) ότι το εντυπωσιακό φετινό πλεόνασμα του 4% είναι αποτέλεσμα περισσότερο του κόφτη «στη ρεμούλα, στη μίζα, στη διαπλοκή, στη φοροδιαφυγή, στο λαθρεμπόριο και στην ανακοπή της διασπάθισης δημοσίου χρήματος» και ελάχιστα της φορολογίας, η οποία «υπήρχε προτού έρθουμε εμείς», χαϊδεύοντάς απλώς, πατρικά, στην πλάτη τους ρημαγμένους φορολογουμένους!
Ολα αυτά τα υπερβολικά, τα οποία απέχουν παρασάγγας από την πραγματική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, με ανάπτυξη που δεν ξεκολλά γύρω από το 0%, ο πρωθυπουργός μπορεί άνετα να τα εκστομίζει, μπροστά στην εντυπωσιακή έλλειψη ουσιαστικής αντιπολίτευσης, καθώς τα πολιτικά κόμματα περιορίζονται απλώς σε αρνητικές διαπιστώσεις, τα οποία ειρωνεύεται και οικτίρει, μάλιστα, παρατηρώντας ότι επί των ημερών του οι πλατείες είναι άδειες από διαμαρτυρόμενους!
Ο κ Τσίπρας πατάει, πράγματι, γερά πάνω στον εντυπωσιακό πολιτικό συμβιβασμό που πέτυχε για τον εαυτό του και το κόμμα του με τους δανειστές. Δηλαδή, να αποδεχθεί όλους τους όρους που αυτοί ήθελαν, υπό τον όρο ότι το διάστημα 2017-2018 (όσο ευελπιστεί ότι θα διαρκέσει η κυβέρνησή του) θα είναι καθαρό από νέα μέτρα (σ.σ.: εξ ου και τα κολακευτικά σχόλια για Σόιμπλε και Μέρκελ!).
Ετσι, δεν του κοστίζει τίποτα να διακηρύσσει από τώρα «νέο ανένδοτο», ότι δεν θα εφαρμοστούν τα μέτρα (σ.σ.: από άλλη κυβέρνηση μετά τις εκλογές), αν δεν πάρει ό,τι ζητάει για το χρέος. Πότε θα συμβούν όλα αυτά; Εδώ εμφανίζονται η πονηρία και ο κυνισμός του κ Τσίπρα: «Εχουμε μπροστά μας 20 μήνες. Σε αυτούς τους μήνες, εγώ λέω σε 20 ημέρες, θα έχουμε πάρει την αξιολόγηση και τη συνολική συμφωνία. Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα...».
Οσοι «ξεκάθαροι» σπεύσατε στην αυταπάτη! Που, όμως, κοστίζει πολύ ακριβά…