*Όποιο δημοσίευμα δεν εξυπηρετεί άμεσα την κυβέρνηση και δεν υπακούει στην κυβερνητική γραμμή όπως αυτή διαμορφώνεται μέσα από τη βιομηχανία των non papers ειναι εκ προιμίου «εχθρικό» και ως εκ τούτου πρέπει να ακυρωθεί χωρίς προηγουμένως να διερευνηθεί.


*Η μέθοδος της κυβερνητικής απάντησης είναι κατά κανόνα η συκοφάντιση, η ταύτιση κατ' ανάγκην με «σκοτεινούς κύκλους» της αντιπολίτευσης, που φτάνει σε βαθμό ύβρεως πεζοδρομιακού επιπέδου.


Η τακτική αυτή ακολουθήθηκε κατά γράμμα και στην περίπτωση των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ και στο επίμαχο ρεπορτάζ του τελευταίου φύλου τους.
Αν η κυβέρνηση ήταν σοβαρή και ψύχραιμη θα αρκούσε μια κατηγορηματική διάψευση του δημοσιεύματος, που θα συνοδεύονταν από συγκεκριμένες ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ περί των λανθασμένων πληροφοριών που περιείχε.
Τίποτα από αυτα δεν έγινε.


Αντιθέτως η κυβέρνηση , κατα την προσφιλή της μέθοδο έστειλε την μπάλα στην εξέδρα, επιστρατεύοντας τα «μεγάλα μέσα» Κατηγορώντας ανερυθρίαστα εναν επιχειρηματία και εκδότη ως «ναρκέμπορο», ακυρώνοντας -για πολλοστή φορά- την ελληνική δικαιοσύνη, η οποία δεν εχει προχωρήσει σε τέτοιες βαριές κατηγορίες και χαραχτηρίζοντας ενα ιστορικό συγκρότημα – αντιπολιτευόμενο στην κυβέρνηση – ως «σκουπιδότοπο».


Και για να κλείσει αυτό τον λίβελο-απάντηση στο δημοσίευμα, η κυβέρνηση ανακατεύει τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, που είχε ζητήσει με βάση και πάλι δημοσιεύματα του δημοσιογραφικού ομίλου Μαρινάκη τη διευρεύνηση της υπόθεσης πώλησης υλικού στη Σαουδική Αραβία, με δημοσιεύματα άλλης αντιπολιτευόμενης εφημερίδας , με αναπόδεικτες κατηγορίες για off shore εταιρείες και ότι άλλο υπήρχε πρόχειρο στην κυβερνητική μνήμη.


Η κυβέρνηση έχει δίκιο σ ενα πράγμα. Δεν θα επιτρέψει «σε άλλον» να κάνει την χώρα Κολομβία.
Την κάνει μόνη της.


Διότι πώς αλλιώς να ερμηνευθεί η κατάργηση της Δικαιοσύνης στην απόδοση βαρύτατων ποινικών κατηγοριών εναντίον πολιτών. Πώς αλλιώς να ερμηνευθεί η απόπειρα σπίλωσης ενός δημοσιογραφικού οργανισμού επειδή είναι αντιπολιτευόμενος.
Και πώς  αλλιώς να ερμηνευθεί η λυσσαλέα άρνηση της να αποδεχθεί ότι ναι, υπάρχουν και θα υπάρχουν πάντα δημοσιεύματα και ρεπορτάζ που δεν θα την ικανοποιούν, ούτε θα βρίσκονται εντός προκατασκευασμένης κομματικής και κυβερνητικής γραμμής