Δεν έχω τίποτε με την Αμερική. Ίσα ίσα. Από την άλλη όμως, βρε παιδί μου, από την προστάτιδα του ελεύθερου κόσμου δεν εκπορεύονται μόνο καλά. Μας έρχονται και κάτι μοδάτες αντιλήψεις που τις χάβουμε εμείς οι Ευρωπαίοι αμάσητες. Λοιπόν, νομίζω ότι εκεί, επειδή τρώγονται με τα ρούχα τους, όλο και κάτι καινούργιο εφευρίσκουν για να μας το επιβάλουν, και μάλιστα διά ροπάλου. Το κακό άρχισε με το τι είναι πολιτικά ορθόν και τι όχι. Να μη θίγουμε κανέναν. Δεν λες μαύρος αλλά έγχρωμος, λες και δεν ήταν πάλι αυτοί που πλάσαραν το black is beautiful, δηλαδή, ότι το μαύρο είναι ωραίο.

Έτσι φτάσαμε στο σημείο, εδώ στην Ευρώπη μας, να έχουμε ξεχάσει τη λέξη αθίγγανος. Υπάρχει μόνο το Ρομά. Και καλά, να μη φανείς, υποτίθεται, ρατσιστής(!) απέναντι στους σωστούς, που έλκουν την καταγωγή από τους αθίγγανους. Αλλά γιατί θα μου απαγορεύσουν να πω γύφτο τον τύπο που ψάχνοντας τα σκουπίδια, για να βρει κάτι που θα μπορεί να εκμεταλλευθεί, αδειάζει τον κάδο και αφήνει τα υπόλοιπα σκουπίδια στο πεζοδρόμιο; Δηλαδή, όπως στο σπίτι του. Ή μήπως δεν είναι γύφτος αυτός που κλέβει καλώδια για να τα γυμνώσει και να πουλήσει τον χαλκό; Δηλαδή, αυτά τα καλόπαιδα του ΟΣΕ που πούλαγαν υλικά για απόσυρση σε Ρομά ή τα πουλούσαν σε γύφτους οι οποίοι ρήμαζαν και αυτοί με τον τρόπο τους τον Οργανισμό, που εμείς οι φορολογούμενοι τον συντηρούμε;

Διάβασα, επίσης, ότι έχει προβλήματα κι ένας καθηγητής που έδωσε χαστούκι σε έναν μαθητή. Πρόκειται για κακοποίηση. Βεβαίως, δεν ξέρουμε αν ο μαθητής σήκωσε πρώτος χέρι. Οπότε, αν χτυπούσε τον καθηγητή δεν θα ήταν κακοποίηση, αλλά θα γινόταν και επίτιμο μέλος του πανελλήνιου συλλόγου των δικαιωματιστών. Παλαιότερα ο χάρακας έδινε κι έπαιρνε για τους άτακτους. Και μετά βγήκαν άτομα στην κοινωνία που δεν βίαζαν ούτε κακοποιούσαν ανυπεράσπιστες γυναίκες. Το χειρότερο εξ Αμερικής είναι οι καταγγελλόμενοι «βιασμοί» μαθητών από τις καθηγήτριές τους! Και δεν το λες και βιασμό που κάθισε λ.χ. 300 φορές ο μαθητής να… βιαστεί! Μάλλον του καλάρεσε!

Ε ρε γλέντια, που θα κάναμε στο γυμνάσιο, την εποχή μου…

Δημοσιεύτηκε στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ της Κυριακής