Λύσσαξαν όλες οι κακές - μοχθηρές δεξιές γλώσσες στο Διαδίκτυο, γιατί ο Τσίπρας έκανε τζόκινγκ απέναντι από το μνημείο του Λίνκολν σε στιλ Μπαράκ Ομπάμα. Ολοι οι... «λιγούρηδες» αστοί που γδέρνονται από τους «Σιου» και τους «Απάτσι» του μνημονίου έσκασαν από τη ζήλια τους και έβγαλαν τη χολή τους.

Ανέβασαν σε διάφορα sites πολύ… fitness φωτογραφίες του Αλέξη με σορτσάκι, sportif μπλουζάκι, μπουφανάκι και παπούτσια Adidas, τρέχοντας ή κάνοντας διατάσεις με φόντο τη σκιά του αγάλματος του Aμερικανού Προέδρου.

Εντελώς (completely) αμερικάνικο στιλ. Why not; Εδώ έχουμε φάει στη μάπα τον Παπανδρέου με στολή Spiderman και Flash Gordon στον Μαραθώνιο, με κανό ή καγιάκ να αθλείται μέσα στον Νιαγάρα των ανοησιών που ξεστόμιζε. Εχουμε, ακόμα, ανοίξει το στόμα διάπλατα όταν μπερδεύτηκε με την αλυσίδα του ποδηλάτου του!!!

Εχουμε δει σε πιο λαϊκό στιλ τον Κώστα Καραμανλή να παίζει μπάλα και στο πρώτο τάκλιν να μεταφέρεται με φορείο και να βάζει το πόδι στον γύψο.

Ας μην ξεχνάμε τις φωτογραφίες του Πάνου Καμμένου με στολή δύτη να ξεπηδάει μέσα από τα κύματα ως... baby λευκή όρκα. Εδώ, ο Σαρκοζί, ελαφρώς πάμπουρο (εξακολουθεί να το παίζει γκόμενος ο κοντός με τα ψηλά τακούνια), έκανε τζόκινγκ μπροστά στους δίμετρους Ευζώνους που σίγουρα είχαν στο μυαλό τους την Κάρλα Μπρούνι... 10-15 χρόνια νεότερη.

Δυστυχώς, υπάρχει στον τόπο μας μια λανθασμένη άποψη ότι οι Αριστεροί δεν γνωρίζουν ή δεν κατανοούν το luxury life, το lifestyle και γενικά την γκλαμουριά. Μεγάλο λάθος, που συνήθως οδηγεί και βγάζει σε μαλακισμένα εκλογικά αποτελέσματα. Γιατί, ακούγοντας τα αριστερά (ή τα δεξιά φιλολαϊκά) παραμύθια, αποχαυνώνεσαι και πιστεύεις ότι αυτός ή αυτοί που νέμονται την εξουσία έχουν ή πρέπει να έχουν τα δικά σου οικονομικά προβλήματα ή το δικό σου βιοτικό επίπεδο. Κούνια που σε κούναγε. Λυπάμαι, αλλά πρέπει να σου πω ότι οι Αριστεροί της εξουσίας ταξιδεύουν business class, για την ακρίβεια με Learjet. Ειδικά αυτοί που είναι επάνω, όλη η παρέα της εξουσίας, πάντα ήξερε να κάνει δουλειές και να βγάζει πολλά λεφτά. Ορισμένοι, μάλιστα, δεν έχουν μεγαλώσει με ξερό ψωμί και παπάρα στο τσάι. Oι οικογένειές τους είχαν πολλά λεφτά (Αλαβάνος, Σταθάκης, Φλαμπουράρης, Τσίπρας κ.ά.). Πρέπει να θυμόμαστε πάντα ότι οι πρώην Μαρξιστές - επιχειρηματίες (βλ. Μπόμπολας) και οι υποστηρικτές του Ανδρέα με το ζιβάγκο (Λαμπράκης, Ψυχάρης) έγιναν κροίσοι.

Εγώ περιμένω να δω τον Αλέξη να παίζει και γκολφ (σε στιλ Tiger Woods) και να ψάχνει στον σάκο το κατάλληλο μπαστούνι για τη μεγάλη βολή. Τότε θα είναι actually (πράγματι) o Μπαράκ Τζούνιορ της Βαλκανικής. Βγήκαν, λοιπόν, με θράσος όλες οι βδέλλες της Αριστεράς και οι γκρινιάρηδες - φασουλήδες της Δεξιάς, με μπηχτές εναντίον του Αλέξη, αντί να του πούνε: «Εnjoy your flight in your luxury life!». Στο φινάλε τι έκανε; Βρήκε λίγη ώρα να χαλαρώσει ανάμεσα στις σκληρές διαπραγματεύσεις με τον Ντόναλντ Τραμπ και το επιτελείο του. Να αδειάσει λίγο το μυαλό του, να αποσυμπιεστεί από όσα έλεγε υπέρ του ΝΑΤΟ, υπέρ των Αμερικανών, υπέρ του Αμερικανού Προέδρου, τον οποίο θεωρούσε μέχρι πρότινος «διάβολο».

Επειτα, τι καρφιά ήταν αυτά για τη σύζυγό του, που φόρεσε (όπως έγραψαν βουτώντας την πένα τους σε δηλητήριο) γόβες αξίας 600 ευρώ; Ρώτησαν για την τιμή; Σαν δεν ντρέπονται. Τα ίδια έγραφαν και για τη Νατάσα Καραμανλή, την Ντόρα Μπακογιάννη και άλλες. Μόνο που αυτές ήταν δεξιές και έπιναν τον καφέ τους στο Κολωνάκι. Η Κυρία -βλέπετε- είναι πρώην κομμουνίστρια. Και χρησιμοποιούσε ως όνομα το Περιστέρα, που έγινε το κομψό Μπέτυ. Και δεν αισχύνονται οι «άθλιοι» που γράφουν και σχολιάζουν για ένα ζευγάρι γόβες και μια γκαρνταρόμπα που δεν έχει καμία σχέση (ακόμη τουλάχιστον...) με αυτήν της Μελάνια Τραμπ. Κοτζαμάν Πρώτη Κυρία του Μαξίμου και να μην έχει στο footwear ένα παπούτσι μοδάτο και ακριβό; Πώς να πεταχτεί στο Πεκίνο για να εγκαινιάσει την παρθενική πτήση της Air China στην Αθήνα; Πώς να πάει στον Λευκό Οίκο, στην Ουάσιγκτον; Με τι μούτρα να εμφανιστεί μπροστά στη σιτεμένη μπέμπα Μπριζίτ Μακρόν; Στο φινάλε, δύο κατρουγκάλειες ψωροσυντάξεις των 300 ευρώ φαίνεται ότι κόστισαν τα γοβίνια... Αμέσως να χύσουν φαρμάκι για την κοπέλα, που ντύνεται πλέον κομψά, για να εκπροσωπήσει την πατρίδα σε δύσκολες αποστολές και συναντήσεις, σε προεδρικές κατοικίες και ψηλά σαλόνια. Το παλιό λουκ, της Αριστερής, aggressive κομμουνίστριας δεν μπορεί να περάσει πουθενά. Τώρα πρέπει να είσαι αριστερός, να ονειροπολείς τον Τσε, τον Κάστρο, τον Λένιν και τον Μαρξ, αλλά να μιλάς με funds, επενδυτές και τράπεζες όπως η Goldman Sachs, η Rothschild και η GP Morgan. Δεν μπορείς να μιλάς για έφοδο στα θερινά ανάκτορα του Τσάρου! Αλλωστε, ποιος επενδυτής θα έρθει στην αποικία, εάν βλέπει τον Αλέξη χωρίς γραβάτα και τη Μπέτυ με... ταγάρια και ολλανδικά ξυλοπάπουτσα; Είπαμε, να είμαστε αριστεροί στην καρδιά, αλλά όχι να ντυνόμαστε και στο Μοναστηράκι.

Ετσι και αλλιώς, η εξουσία φθείρει, διαφθείρει και κυρίως μεταμορφώνει. Ο Τσίπρας έβαλε μεταξωτά πουκάμισα (προετοιμάζει το έδαφος για φλοτάν γραβάτες) και η σύζυγός του απέκτησε new look, κομψά ταγιέρ (ελπίζω να δω και ένα Donna Karan ή Channel στη συλλογή της). Και δεν είναι οι μόνοι στην παρέα της εξουσίας που χαίρονται την εφημερότητα της κορυφής. Δίπλα τους υπάρχουν και άλλοι που ζούνε πολυτελώς και τον τελευταίο καιρό (μια ζωή την έχουμε!) δεν το κρύβουν. Μάλιστα τώρα, που εφθάρη ο αριστερός μανδύας, θέλουν να μετακινηθούν προς το κέντρο. «Τρώγοντας» ανοίγει η όρεξη. Ο πρώτος -πάντα- που δαγκώνει το μήλο της Εύας είναι αυτός που δηλώνει «αναμάρτητος». Τι τα θέλετε, τι τα γυρεύετε, οι άνθρωποι ρουφάνε με μπουρί τα πλεονεκτήματα της εξουσίας.

ENJOY YOUR FLIGHT IN BUSINESS CLASS!

Από τη στήλη «Αποκλίνουσα Συμπεριφορά» στην Κυριακάτικη Ελευθερία του Τύπου