Η Νέα Δημοκρατία ήταν πάντα στη σωστή πλευρά της Ιστορίας. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, πιστή στην κληρονομιά της, κατόρθωσε ως κυβέρνηση -υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη- να οδηγήσει την Ελλάδα στο να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στις διεθνείς εξελίξεις και να συμμετάσχει στη συνδιαμόρφωση κοινών ευρωπαϊκών πολιτικών για την αντιμετώπιση των μεγάλων εξωγενών κρίσεων. Η χώρα μας πρωταγωνίστησε στην κοινή πολιτική για το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού, στη στήριξη της Ουκρανίας απέναντι στη ρωσική εισβολή, μείωσε τις μεταναστευτικές ροές κατά 90%, δίνοντας ένα τέλος στα αίσχη της Μόριας και της Ειδομένης, καταργώντας ταυτόχρονα την κράτηση των ασυνόδευτων ανηλίκων σε αστυνομικά τμήματα, ενώ πάνω από 2.500 παιδιά μεταφέρθηκαν με ασφάλεια σε άλλες χώρες.

Επιπλέον, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας υπερασπίστηκε αποτελεσματικά τα σύνορά της απέναντι στις απειλές, μεγάλωσε την πατρίδα μας με μεγάλες διεθνείς συμφωνίες με την Αίγυπτο και την Ιταλία, επεκτείνοντας τα χωρικά μας ύδατα από τα 6 στα 12 ναυτικά μίλια προς την Ιταλία με τον καθορισμό ΑΟΖ. Υπέγραψε σημαντικές αμυντικές συμφωνίες με τη Γαλλία και την Αμερική και προχώρησε στην ενδυνάμωση της αμυντικής δυνατότητας της χώρας με την απόκτηση 24 Rafale, τεσσάρων φρεγατών Belharra και την αναβάθμιση 83 F-16 Viper. Η Ελλάδα από το «μαύρο πρόβατο» της Ευρώπης έγινε ένας ισχυρός σύμμαχος, ένας ισότιμος συνομιλητής, ένας σημαντικός κρίκος σταθερότητας στη Μεσόγειο. Για να μπορέσει η Ελλάδα, όμως, να συνεχίσει να διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στον χάρτη των διεθνών εξελίξεων, χρειάζεται μια ισχυρή κυβέρνηση, που αντιλαμβάνεται ότι «η θάλασσα έχει σύνορα» και είναι έτοιμη να τα υπερασπιστεί, χωρίς να ξεχνά τους διεθνείς κανόνες δικαίου και χωρίς να υιοθετεί fake news που υπονομεύουν την ίδια την πατρίδα.

Η «νάρκη» της απλής αναλογικής, που άφησε πίσω του ο ΣΥΡΙΖΑ φεύγοντας από την εξουσία και η οποία παραλίγο να στερήσει την κυβερνησιμότητα από τους δήμους και τις περιφέρειες, λίγο έλειψε να κάνει το ίδιο και στην κεντρική πολιτική σκηνή. Με απλά λόγια, η απλή αναλογική αμφισβήτησε τη σταθερότητα της χώρας. Οδηγούμαστε σε μια δεύτερη εκλογική διαδικασία εξαιτίας μιας πολιτικής ιδεοληψίας, ενώ, μετά τη μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις 21 Μαΐου, θα μπορούσαμε να έχουμε ήδη κυβέρνηση και πρωθυπουργό. Η χώρα δεν μπορεί να αφήσει ούτε μια μέρα να πάει χαμένη. Στην Ελλάδα των μεγάλων αποφάσεων, των μεγάλων προκλήσεων, μόνο η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορούν να διασφαλίσουν ότι η πατρίδα μας θα γίνει ακόμα πιο ισχυρή. Στις 25 Ιουνίου, οι πολίτες θα επικυρώσουν την εμπιστοσύνη που έδειξαν στη Νέα Δημοκρατία για να πάμε -με σχέδιο και όραμα- τη χώρα ακόμα πιο μπροστά.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή» στις 7/6