«Εκατομμύρια Ελλήνων πατριωτών έκαναν την επιλογή τους. Συνεχίζω, λοιπόν, με ήσυχη συνείδηση και ευθύνη να διαπραγματεύομαι για το καλό της πατρίδας».

Νίκος Κοτζιάς, υπουργός Εξωτερικών
4 Φεβρουαρίου 2018

Αυτό κατάλαβε ο υπουργός Εξωτερικών από το συλλαλητήριο της Αθήνας! Ότι τα εκατομμύρια που έμειναν σπίτι τους στηρίζουν την κυβέρνηση στην διαπραγμάτευση που κάνει στο σκοπιανό. Μια τέτοια εκτίμηση είναι βαθιά ανησυχητική για δύο λόγους:

1. Κάνει μία ανάλυση των αριθμών η οποία είναι τελείως αβάσιμη. Μας λέει, δηλαδή, ο κ.Κοτζιάς ότι αυτά τα εκατομμύρια των Ελλήνων που δεν βγαίνουν στα συλλαλητήρια στήριξαν και τα μνημόνια που διέλυσαν και ανέτρεψαν τις ζωές τους οχτώ χρόνια τώρα!

2.Οταν δίνει τέτοια ερμηνεία, ο διαπραγματευτής του σκοπιανού, το θέμα γίνεται ακόμη πιο σοβαρό γιατί είναι εθνικά κρίσιμο. Η κυβέρνηση Τσίπρα δίνει την εικόνα ότι κινείται μέσα σε ένα δικό της σύμπαν -της απόλυτης αυταρέσκειας - χωρίς να υπολογίζει τις ευαισθησίες του κόσμου.

Οποιος επιχειρεί να υποτιμήσει τα συλλαλητήρια είναι βαθιά νυχτωμένος. Ειδικά της Αθήνας δεν είχε κανένα πολιτικό χρώμα, δεν ακούστηκαν ακρότητες, ούτε στο βήμα, ούτε στο πλήθος, η ΧΑ «εξαφανίστηκε»...Ήταν εκεί οικογένειες με τα παιδιά τους, γιατι αισθάνθηκαν την ανάγκη να το κάνουν, ανεξαρτήτως του τι ψήφισαν.

Οι κύριοι Τσίπρας και Κοτζιάς καλά θα κάνουν να ξανακούσουν την ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη. Και ειδικά την πρόταση που έκανε η όποια συμφωνία στην οποία καταλήξουν οι δύο χώρες να τεθεί σε δημοψήφισμα. Αφού τα «εκατομμύρια των Ελλήνων πατριωτών έκαναν την επιλογή τους» θα την αποδεχθούν κατά την κρίση του κ.Κοτζιά. Οπότε η κυβέρνηση δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Αν, όμως, βγει διαφορετικό αποτέλεσμα, το ίδιο βράδυ θα πρέπει να παραιτηθούν γιατί θα έχουν καταγράψει στο ενεργητικό τους ένα ακόμη ναυάγιο!