Όταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας, ο Αλέξης Τσίπρας υπογράφει τις δηλώσεις που εκδίδονται από το Μαξίμου, όπως δήλωσε δημοσίως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, και αποκαλεί έναν επιχειρηματία διεθνούς βελινεκούς, οικογενειάρχη και ιδιοκτήτη ΜΜΕ «ναρκέμπορο», παραπέμπει μόνο σε τριτοκοσμικές χώρες που δεν έχουν δημοκρατικό πολίτευμα.

Ο πρωθυπουργός κατά προκλητική παραβίαση κάθε έννοιας κράτους δικαίου που πρέπει να υπάρχει σε μια χώρα – μέλος της ΕΕ, ενεδύθη την …τήβεννο του αρεοπαγίτη και εξέδωσε οριστική και αμετάκλητη δικαστική απόφαση για έναν πολίτη, όταν δεν έχει καν προσδιοριστεί η πρωτόδικη δίκη της δυσώδους υπόθεσης για την οποία κατηγορείται. Αν αυτή δεν είναι μια καραμπινάτη συκοφαντική δυσφήμιση ποια άλλη θα ήταν; Χώρια που τίθεται ένα καίριο ερώτημα κατά πόσο θα μπορούσε ένας πολίτης τον οποίο αποκαλεί «ναρκέμπορο» ο ίδιος ο πρωθυπουργός, να έχει μια δίκαιη δίκη, μέσα σε ένα ευρύτερο περιβάλλον όπου οι παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη είναι απροκάλυπτες.

Από εκεί και πέρα δεν είναι μόνο η χρήση ενός λεξιλογίου του πεζοδρομίου αυτή που εκπορεύεται από το πρωθυπουργικό γραφείο για να πλήξει τον ιδιοκτήτη ΜΜΕ που δεν της είναι αρεστά. Αποτελεί προσβολή για τη χώρα. Η μεγαλύτερη απειλή για τη Δημοκρατία είναι η κουλτούρα του ΣΥΡΙΖΑ και της πρωθυπουργικής παρέας ότι «όποιος δεν είναι μαζί μας, είναι εχθρός μας». Και γιατί θα έπρεπε όλοι να είναι μαζί τους;

Ποιο είναι αυτό το ζηλευτό πρότυπο που εκπροσωπούν; Ολες οι κυβερνήσεις ήταν ένοχες στις σχέσεις τους με τη διαπλοκή. Η κυβέρνηση Τσίπρα αν και προερχόμενη από την αριστερά, έγινε πρωταθλήτρια στο στήσιμο της «νέας διαπλοκής». Οποιον δεν καταφέρνει να τον προσεταιριστεί και θεωρεί ότι βρίσκεται απέναντι της (πολιτικό ή ΜΜΕ) του στέλνει απροκάλυπτα το μήνυμα ότι τον στοχοποιεί με την πρόθεση να τον «τελειώσει». Όμως, καμία κυβέρνηση και κανένα κόμμα δεν κέρδισε ποτέ εκλογές με τέτοιες πρακτικές. Αυτές μόνο έλλειψη ψυχραιμία και πανικό δείχνουν για την ήττα που έρχεται.