Eνας βρωμιάρης δήμαρχος, ο απερχόμενος Καμίνης, όχι απλώς αφήνει την Αθήνα σε επικίνδυνη κατάσταση, αλλά και έρμαιο στα χέρια μιας ανώνυμης εταιρείας που δημιούργησε η συμμορία του Τσίπρα για να εκμεταλλευθεί έργα του Δήμου Αθηναίων, ακόμα και τα ακίνητά του! Με έναν πρόσφατο νόμο που ενεργοποιήθηκε με τη δημοσιοποίηση του καταστατικού που έγινε τον Σεπτέμβριο του 2018, έχει γίνει μια ανώνυμη εταιρεία, της οποίας πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος είναι ο κ. Μπελαβίλας, ο υποψήφιος δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ για τον Δήμο Πειραιά. Αυτή η εταιρεία εποπτεύεται από δύο υπουργεία, του Φλαμπουράρη και του Σπίρτζη, και θα υφαρπάζει έργα ανάπλασης από τον δήμαρχο Αθηναίων και θα τα δίνει σε τρίτους εργολάβους! Ευτυχώς που το πολιτικό αυτό έγκλημα το αποκάλυψε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Βασίλης Καπερνάρος και κάλεσε τους τέσσερις συνυποψηφίους του να απαντήσουν αν συμφωνούν στην πρότασή του την επομένη των εκλογών, όποιος και αν είναι δήμαρχος, να καταργηθεί αυτή η αντισυνταγματική χυδαιότητα που ψήφισε κυβέρνηση Τσίπρα.
Εμείς που μεγαλώσαμε στην Πόλη... και περπατήσαμε στη Νέα Υόρκη βιώσαμε τη γρανιτένια βούληση και το ιστορικής σημασίας έργο δύο δημάρχων: του Ερντογάν και του Τζουλιάνι. Η Αθήνα χρειάζεται επειγόντως για να σωθεί έναν δήμαρχο παρόμοιας βούλησης και ικανοτήτων. Να είναι ασφαλείς οι δημότες να κυκλοφορούν όλο το 24ωρο στο κέντρο, στα Εξάρχεια, μέχρι την τελευταία γειτονιά, και να αποτραπεί η κινεζοποίηση της Αθήνας...

Εμείς που υπερασπιζόμαστε τη δογματική αντίληψη υπέρ της θεσμικά ανεξάρτητης Αυτοδιοίκησης και πιστεύουμε ότι οι άνθρωποί της πρέπει να είναι μακριά από κόμματα και τη χειραγώγησή τους δεν έχουμε ανάγκη από επιφανειακούς και δήθεν ιδεολόγους που εξυπηρετούν επαγγελματικά κομματικές τους σκοπιμότητες, αδιαφορώντας για τα ουσιαστικά προβλήματα της πόλης. Διότι η Αθήνα και οι δημότες της δεν είναι φέουδο κανενός. Πραγματικά ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση και γι’ αυτό συγκρουσιακή με το πολιτικό σύστημα, το οποίο έχει αφαιρέσει επί Καμίνη κρίσιμες αρμοδιότητες, ευτελίζοντας τον σκοπό της ύπαρξης του Δήμου Αθηναίων... Εμείς που περιμένουμε να μπει ένα τέλος στην αδίστακτη κυριαρχία των ΜΚΟ, που εκμεταλλεύονται τους (λαθρο)μετανάστες και τους πρόσφυγες καταστρέφοντας ολόκληρες συνοικίες της Αθήνας.

Είναι ασύλληπτη η έκταση της βαρβαρότητας πίσω από τη βιτρίνα (την όποια βιτρίνα) του αθηναϊκού κέντρου. Υπάρχει, άραγε, προοπτική για την Αθήνα; Η συνολική απόρριψη προβάλλεται με βανδαλισμούς και καταστροφές. «Ασχημη πόλη, όμορφα καίγεται», είναι το δόγμα των αναρχικών και της ανοχής που θέριεψε επί Καμίνη. Γιατί, όμως, οι Αθηναίοι ανέχθηκαν τέτοιον ευτελισμό; Ισως επειδή η αθηναϊκή ελίτ, εν τοις πράγμασι, την έχει εγκαταλείψει. Η προαστιοποίηση συνοδεύτηκε από τη συμβολική συνθηκολόγηση, τη φυγή, αφήνοντας το κέντρο στους «μπαχαλάκηδες».

Τι είναι σήμερα η Αθήνα; Χωρίς ιδεολογικό περιεχόμενο, έχει καταντήσει ένας χαοτικός χώρος, όπου δρουν πολίτες με αντιφατικά κίνητρα: ιδεολογικά, οικονομικά, αλλότρια... και εγκληματικά. Η Αθήνα ανέχεται τα «αναρχικά» Εξάρχεια, τα ύπουλα πολιτιστικά ιδρύματα, τις υποβαθμισμένες γειτονιές των μεταναστών, τα νεόπλουτα γκέτο στα βόρεια και νότια προάστια, την εγκληματική δραστηριότητα της Airbnb, τα ευτελισμένα ΑΕΙ, τα ερειπωμένα διατηρητέα. Μεγάλα οικονομικά συμφέροντα καιροφυλακτούν, οραματιζόμενα κερδοσκοπικές επιχειρήσεις σε ορίζοντα δεκαετιών· αγοράζουν σιωπηρά τη γη που εγκαταλείπουν οι ΕΝΦΙΑ-πληκτοι Ελληνες. Η Αθήνα, η πρωτεύουσα, μπορεί να γίνει ο βασικός μοχλός για την ανανέωση της ελληνικής ταυτότητας. Η διαπίστωση της παρακμής, η εικόνα του αφελληνισμού, η βαθιά δυσανεξία την οποία βιώνουν οι κάτοικοι πρέπει να λειτουργήσουν ως προειδοποίηση για επερχόμενους κινδύνους. Αυτές οι δημοτικές εκλογές πρέπει να γίνουν αφετηρία... Ινσαλάχ, που έλεγε και η γιαγιά Θέκλα.