Σήμερα, από αυτούς που εθίστηκαν να παραγγέλνουν τα κάρα και τις γκιλοτίνες, ήρθε η σειρά τους! Η γερμανική λέξη «fremdscham», που χρησιμοποίησε δολίως ο ημιμαθής πρωθυπουργός για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έγινε μπούμερανγκ για τον ίδιο τον κ. Τσίπρα στην υπόθεση των συνομιλιών Καμμένου με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη.

Να θυμίσω ότι ο υβριστικός χαρακτηρισμός του πρωθυπουργού, χρησιμοποιώντας τη λέξη fremdscham (που σημαίνει «ντροπή») στην ομιλία του στη Βουλή (Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου), για να αποδομήσει με βαρύτατους υπαινιγμούς τον κ. Μητσοτάκη για δήθεν υπονόμευση της ελληνικής διαπραγμάτευσης στα κρίσιμα θέματα αξιολόγησης/ χρέους στο επίσημο ταξίδι του στο Βερολίνο και τις εκεί συναντήσεις του με Μέρκελ και Σόιμπλε, σχολιάστηκε με απαξίωση για το επίπεδο του κ. Τσίπρα.

Προχθές Πέμπτη 6 Ιουλίου ο κ. Μητσοτάκης διέβη τον Ρουβίκωνα υποβάλλοντας επισήμως το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την εμπλοκή του Καμμένου στην υπόθεση των συνομιλιών του με τον ισοβίτη. Υπογράφει σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα, με πρώτους τους Κυριάκο Μητσοτάκη και Κώστα Καραμανλή, ανοίγοντας τον δρόμο προς την κάθαρση.

«Το ερώτημα που πρέπει να απαντήσει ο πρωθυπουργός είναι γιατί αρνείται τις Εξεταστικές Επιτροπές για την οικονομική καταστροφή του 2015 και την εμπλοκή του κ. Καμμένου στη σκανδαλώδη υπόθεση με τον ισοβίτη κατάδικο για εμπόριο ναρκωτικών. Γιατί ο κ. Τσίπρας αρνείται να απαντήσει στα ερωτήματα των πολιτών για το αν γνώριζε τους διαλόγους και τη σχέση του κ. Καμμένου με τον φυλακισμένο ισοβίτη;», επισημαίνει η αξιωματική αντιπολίτευση. Δεν είναι οι μόνες ψηφίδες στο παζλ του ηγετικού ύφους και ήθους του Κυριάκου Μητσοτάκη πως «είναι αδιανόητο υπουργός της κυβέρνησης να παίρνει τηλέφωνο ισοβίτη για οποιονδήποτε λόγο».

Από τις πρώτες ημέρες της εκλογής του ο πρόεδρος της Ν.Δ. διεμήνυσε ότι δεν θα γινόταν εκπρόσωπος μιας αντιπολίτευσης του «ναι-όχι σε όλα».

Η σύγκρουση με τον κ. Τσίπρα είναι συχνά μετωπική και έχει αποκτήσει και προσωπικά χαρακτηριστικά. Αυτό, παρότι στις αντιπαραθέσεις από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της Ν.Δ. αποφεύγει τα προσωπικά χτυπήματα. Αποδομεί μεν την εικόνα του πρωθυπουργού, αλλά φροντίζει να απευθύνεται στην κοινωνία χωρίς να μπαίνει σε «λασπομαχία». Ομως η επιμονή του αυτήν τη φορά ήταν απόλυτα σωστή και το απέδειξε ο πανικός Τσίπρα και Καμμένου και η άρνησή τους να δεχθούν Εξεταστική Επιτροπή.

Τι ζητά ο κόσμος από τον Κυριάκο Μητσοτάκη; Ζητά δικαιοσύνη. Απαιτεί, επιτέλους, λογοδοσία για όλους. Πολιτικούς, επιχειρηματίες, τραπεζικούς και όποιον άλλον μικρό ή μεγάλο έχει βουτήξει στα σκ@τ@. Το πιο βασικό.

Ο ελληνικός λαός ζητά να υπάρξει τιμωρία απ’ όπου κι αν προέρχεται. Μήπως ήρθε η μεγάλη ώρα για την Ελλάδα να καθαρίσει μια και καλή με το βρώμικο παρελθόν της;

Μήπως ήρθε η ώρα για τους Έλληνες να δουν ότι κάτι πάει να γίνει, επιτέλους, στο μέτωπο που λέγεται «απονομή δικαιοσύνης για όλους χωρίς διακρίσεις;». Μήπως γιατί έχουμε αυτή την κυβέρνηση και γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αντιληφθεί ότι δεν πάει άλλο με το σάπιο πολιτικό σύστημα της Ελλάδας; Και μήπως ο Κυριάκος έχει την πιο μεγάλη ευκαιρία της πολιτικής του καριέρας να ηγηθεί μιας εκτεταμένης προσπάθειας εξυγίανσης της πολιτικής και επιχειρηματικής ζωής του τόπου; Ας αναρωτηθούμε όλοι κρίνοντας γενναία τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που είναι αποφασισμένος να το πάει μέχρι τέλους και να αποδείξει τη σκευωρία της κυβέρνησης.

Σίγουρα δεν πρόκειται να εκλείψουν ποτέ τα λαμόγια και τα καθάρματα. Αλλά αν κάποιος τραβήξει πρώτος το κάρο, θα ακολουθήσουν και άλλοι.

Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να σημάνει κάθαρση παντού. Αξιοι δικαστές υπάρχουν για να κάνουν αυτό που πρέπει. Ας ευχηθούμε να μη χαθεί και αυτή η ευκαιρία για την Ελλάδα.

Ο κΥΡ. Μητσοτάκης κατέθεσε τον δικό του αξιακό χάρτη, μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα για την κοινωνία και το κόμμα, καθώς και τη βασική του πρόταση για τη «συμφωνία αλήθειας» με τον ελληνικό λαό. Αυτή την ώρα την Ελλάδα την κυβερνά μια «τραβεστί» κυβέρνηση από την αυτοαποκαλούμενη ριζοσπαστική Αριστερά με την ψεκασμένη ακροδεξιά. ΚΑΙ η δική του συνεισφορά στη σύγχρονη πολιτική ιστορία του τόπου θα είναι να μεταφέρει μια ευρύτερη πολιτική κουλτούρα. Και να αποδείξει ότι ο ίδιος είναι ένας αυτόνομος πολιτικός ηγέτης, χωρίς να αιφνιδιάζεται από ύπουλες ερωτήσεις του τύπου «ποιες είναι οι σχέσεις σας με τον κ. Μαρινάκη». Και όταν συνήλθε από τη βρώμικη επίθεση, απάντησε: «Δεν έχω καμία ιδιαίτερη σχέση με τον κ. Μαρινάκη», και συμπλήρωσε: «Οι σχέσεις με όλους τους επιχειρηματίες προσδιορίζονται από τον θεσμικό μου ρόλο... Ολοι θέλουμε να μάθουμε την αλήθεια».

Κυρίως, όμως, οφείλει να αποδείξει ότι δεν πρόκειται να συμπεριφερθεί ως εμπροσθοφυλακή επιχειρηματικών συμφερόντων και καναλαρχών που βρίσκονται σε σύγκρουση με την κυβέρνηση και επιδιώκουν να τον χειραγωγήσουν, όπως έχουν συνηθίσει... Και για όσους παροικούν τη… δημοσιογραφική Ιερουσαλήμ γνωρίζουμε ότι το μένος και η λύσσα τους έχουν να κάνουν με την ίδια την ύπαρξή τους, με τα χρέη τους, τις πλεκτάνες και την έκπτωσή τους. Ούτε με τη δημοκρατία, ούτε με την ελευθεροτυπία...