Ο συριακός εμφύλιος και η ερντογανική επανάσταση μαρτυρά ότι βαθαίνει η εποχή των γεωστρατηγικώνγεωοικονομικών συγκρούσεων στον άμεσο γεωπολιτικό μας περίγυρο. Αυτή δεν είναι μια εποχή για μετα-πολιτική λάιτ, για πολιτικούς και ηλίθιες νεοφιλελεύθερες φυλλάδες που αλληθωρίζουν προς τη «σημιτική» παρακμή και τη χαριτωμενιά της ημέρας στον νεοφαληρικό βάλτο, για ανέμελους περιπάτους στα βρώμικα λιβάδια της Σπυράκειας επικοινωνίας, «σαμαρικές» πικροδάφνες, λιβελούλες, ποτάμια και καλάμια.

Είναι και πάλι η εποχή της πολιτικής με πι κεφαλαίο, η εποχή των μεγάλων και σκληρότατων αποφάσεων, που θα καθορίσουν το μέλλον αυτής της χώρας και του λαού της για δεκαετίες.

Αυτήν την «επανάσταση» του κόσμου της Ν.Δ., για δεύτερη φορά από τις 7 Μαρτίου του 2004 με τον θρίαμβο του Κώστα Καραμανλή, κήρυξε την περασμένη Τετάρτη στο Πολεμικό Μουσείο ο έμπειρος Νικήτας Κακλαμάνης, που ο χρόνος τού έχει προσδώσει πολιτική σοφία. Παρουσία του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και μετά την έξυπνη εναρκτήρια ομιλία της Ντόρας Μπακογιάννη, ο αντιπρόεδρος της Βουλής ανέλυσε το άκρως επίκαιρο θέμα «Στη στροφή της Ιστορίας, έτοιμοι για τη νέα πρόκληση», στέλνοντας σαφή μηνύματα προς την Πειραιώς για τις επαπειλούμενες μεθοδεύσεις για έξοδο κορυφαίων στελεχών και είσοδο των αποτυχημένων -έως σήμεραμεταγραφών. Και η κ. Μπακογιάννη υπογράμμισε με νόημα ότι «παλιά και νέα στελέχη θα δώσουμε τη μάχη», απαντώντας έτσι σε όλους τους πονηρούς και τους σφουγγοκωλάριους που, με πρόσχημα την... ανανέωση, θέλουν να προχωρήσουν σε εκκαθαρίσεις.

Ο λαός δεν θέλει άλλους πολιτικούς γελωτοποιούς, δεν θέλει άλλους ακροδεξιούς Σαμαράδες και «σημιτιστές» να λιθοβολούν την «καραμανλική» Ν.Δ., ενώ η χώρα διαλύεται.

Οι νεοδημοκράτες δεν μπορούν πλέον να ανέχονται υπόγειες διεργασίες και μελλοντικά επιχειρηματικά deals με τη σύμφωνη γνώμη και της Ν.Δ. Πρέπει τώρα ο Κυριάκος να προχωρήσει με προσεκτικές κινήσεις στην επιλογή των υποψηφίων για τις επερχόμενες εκλογές για μια ισχυρή και ελκυστική κεντροδεξιά παράταξη, που θα γίνει κυβέρνηση που δεν θα αποκλείει κανέναν και θα συνθέτει ιδέες. Και με απόλυτο σεβασμό στην ιστορία του καραμανλισμού. Του καραμανλισμού που δημιούργησε ο Εθνάρχης αλλά και του καραμανλισμού που εδραίωσε ο Κώστας Καραμανλής. Ολα πλέον τα ερωτήματα αληθείας μετατρέπονται σε ερωτήματα εξουσίας. Το έλεγε με το σκοτεινό του ύφος ο Αντόρνο.

Οι τελευταίες εξελίξεις μάς βοηθούν να καταλάβουμε τι εννοούσε. Ομως η Πειραιώς πιάνεται μονίμως στην επικοινωνιακή παγίδα. Το ομολογούν ιδιωτικώς και στελέχη της. Πιάνεται στις λεκτικές συμπληγάδες «γαλάζιων» πολιτικών παραγόντων, εκδοτικών συμφερόντων, παρηκμασμένων αρθρογράφων και ιστοσελίδων που πρόσκεινται κυρίως στη... «σαμαρική» πτέρυγα, αλλά και στο περιβάλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη με καθημερινές παρεμβάσεις τους, βάλλουν συνεχώς κατά του Κώστα Καραμανλή.

Βεβαίως, η αδελφοκτονία είναι νόμος της πολιτικής και όχι εξαίρεση. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο σημερινός πρόεδρος της Ν.Δ., δεν αμφισβητείται από κανέναν.

Ούτε φυσικά από τον Κώστα Καραμανλή.

Σε αντίθεση με τον Αντώνη Σαμαρά, που μονίμως από τη φύση του συνωμοτεί εναντίον των πάντων. Αυτά για να διασκεδάζονται οι μύθοι. Ο Νικήτας Κακλαμάνης έδωσε απάντηση σε εξωθεσμικά κέντρα, που, όπως είπε, πιέζουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να σχηματίσει κυβέρνηση με... δεκανίκια του «σημιτικού» ΠΑΣΟΚ... εκφράζοντας την αντίθεσή του στη στρατηγική Σαμαρά για σύμπραξη με το Κίνημα Αλλαγής, ενώ ταυτόχρονα απηύθυνε κάλεσμα στους πρώην ψηφοφόρους της Ν.Δ. που εγκατέλειψαν το κόμμα μετά το 2009, ψηφίζοντας κόμματα που βρίσκονται δεξιότερα της Ν.Δ.

Τέλος, ο κ. Κακλαμάνης, αφού αναφέρθηκε στον ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Καραμανλή, με αφορμή και τη συμπλήρωση των 20 χρόνων από τον θάνατό του, δήλωσε: «Απόψε συναντιέται η ιστορία της παράταξης. Χρέος μας αυτή τη στιγμή είναι να παλέψουμε για να φτιάξουμε την ιστορία για την οποία θα είναι περήφανα τα παιδιά μας».