Η προσωπική ζωή του βασιλιά Κάρολου ανέκαθεν αποτελούσε Νο1 θέμα στα βρετανικά ΜΜΕ. Μετά τον θάνατο της Ελισάβετ και την ανακήρυξή του σε μονάρχη της Βρετανίας, ο Κάρολος γίνεται και πάλι πρωτοσέλιδο στον διεθνή Τύπο, ενώ τα ταμπλόιντς ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για παλιές ιστορίες που αφορούν στον νέο μονάρχη του Ηνωμένου Βασιλείου.

Σε συνέντευξή του στο ET, ο συγγραφέας του «The King», Κρίστοφερ Άντερσεν, εξηγεί γιατί ο Κάρολος θα είναι «ένας από τους πιο εκκεντρικούς ηγεμόνες που είχε ποτέ η Μεγάλη Βρετανία».

«Ταξιδεύει ακόμα με ένα παιδικό αρκουδάκι», υποστηρίζει ο Άντερσεν. «Το έχει από τότε που ήταν μικρό παιδί... Το μόνο άτομο που του έχει επιτραπεί να επιδιορθώσει το αρκουδάκι του βασιλιά Καρόλου είναι η νταντά των παιδικών του χρόνων, η Μέιμπελ Άντερσον, με την οποία παραμένει πολύ δεμένος», πρόσθεσε.

Ο συγγραφέας, όμως, δεν σταματά εκεί και συνεχίζει τις αποκαλύψεις. O Άντερσεν ισχυρίζεται επίσης ότι ο Κάρολος «ταξιδεύει με ένα ειδικά κατασκευασμένο κάθισμα τουαλέτας».

Παράλληλα, υποστηρίζει , αν και ο βασιλιάς Κάρολος το έχει αρνηθεί, ότι «άνθρωποι που εργάζονται στο παλάτι, άνθρωποι που έχουν δουλέψει γι' αυτόν, λένε ότι... όταν πηγαίνει σε δείπνα σε σπίτια άλλων, φέρνει συχνά τον δικό του σεφ, ώστε να του ετοιμάσουν ένα γεύμα που θα τρώει εκείνος στο τραπέζι».

«Νομίζω ότι μία από τις πιο αστείες ιδιορρυθμίες - πολλοί βασιλικοί το έχουν αυτό, το είχε και η βασίλισσα - δεν τους αρέσουν τα τετράγωνα παγάκια», αναφέρει. «Κουβαλάνε μαζί τους παγοκύστες, όπου πάνε, επειδή δεν τους αρέσει ο ήχος που κάνουν τα τετράγωνα παγάκια».

Σύμφωνα με τον συγγραφέα, ο βασιλιάς Κάρολος είναι «πολύ κυκλοθυμικός, πολύ οξύθυμος». «Στην πραγματικότητα είναι εκρηκτικός», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Κατά τον Άντερσον, η σημερινή συμπεριφορά του βασιλιά Καρόλου οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην ανατροφή του.

«Μπορείς πραγματικά να εντοπίσεις τόσα πολλά στην παιδική του ηλικία, η οποία ήταν σπαρακτικά μοναχική. Ο Κάρολος έχει περιγράψει τη σχέση του με τη μητέρα του λέγοντας ότι ήταν ψυχρή και απόμακρη και ότι ο πατέρας του ήταν ένας νταής που τον εκνεύριζε, που τον έκανε να κλαίει μπροστά σε άλλους ανθρώπους, που του έκανε μπούλινγκ».

«Νομίζω ότι είναι πολύ χαρακτηριστικό ότι ο Κάρολος περνούσε ως παιδί μόνο... δύο 15λεπτα την ημέρα με τους γονείς του», υποστηρίζει. «... Όταν έκανε αμυγδαλεκτομή, όταν είχε μια πολύ άσχημη γρίπη, όταν έπεσε από τις σκάλες και έσπασε τον αστράγαλό του, όταν έκανε επείγουσα σκωληκοειδεκτομή σε ηλικία 13 ετών, ούτε η μητέρα του ούτε ο πατέρας του τον επισκέφθηκαν στο νοσοκομείο», συμπληρώνει.

Το σκωτσέζικο οικοτροφείο, στη συνέχεια, ήταν «σκέτη κόλαση». «Αυτό που πέρασε είναι πραγματικά αρκετά ανησυχητικό. Ως αγόρι, ως νεαρός άνδρας, ξυλοκοπήθηκε συστηματικά από μεγαλύτερους μαθητές, κρεμάστηκε γυμνός σε ένα ντους και τον ψέκασαν με κρύο νερό και τον άφησαν εκεί. Τον χτυπούσαν και τον έριχναν στο έδαφος», υποστηρίζει.

«Έγραφε γράμματα στους γονείς του παρακαλώντας τους να τον πάρουν από το σχολείο... Με τα σημερινά δεδομένα, θα ήταν κάτι που θα μπορούσε να συγκριθεί με καψόνια ή ειλικρινά με κακοποίηση παιδιών, και όμως οι γονείς του έκαναν τα στραβά μάτια. Νομίζω ότι αυτό προκάλεσε τεράστια δυσαρέσκεια», δήλωσε ο Άντερσον.

Με πληροφορίες ET