Μπροστά σε ένα σταυροδρόμι κρίσιμων για τη ζωή της επιλογών αναμένεται να βρεθεί το επόμενο διάστημα η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή. Η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου είδε την καριέρα της, την οικογενειακή της ηρεμία, αλλά και τη φήμη της να γκρεμίζονται μέσα σε ελάχιστες ημέρες μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου Qatargate. Το τελευταίο διάστημα, όμως, επανεξετάζει πολλά πράγματα τόσο στον επαγγελματικό τομέα όσο και σε θέματα προσωπικής φύσεως.

Διαβάστε ακόμα: Εύα Καϊλή: Πότε αναμένεται η πρώτη της δημόσια τοποθέτηση μετά την αποφυλάκιση

Εύα Καϊλή - Φραντσέσκο Τζόρτζι: Προχωρούν στη λύση του συμφώνου συμβίωσης;

Ανάμεσα σε όλα αυτά, σαφώς σημαντικό ρόλο παίζει η ισορροπία στην οικογενειακή της ζωή. Στον απόηχο του σκανδάλου Qatargate και της εμπλοκής του συζύγου της Φραντσέσκο Τζόρτζι, η Εύα Καϊλή είχε ζητήσει από το συνήγορό της Μιχάλη Δημητρακόπουλο να προχωρήσει στη λύση του συμφώνου συμβίωσης με τον Ιταλό παράγοντα.

«Είναι μια τυπική συνύπαρξη. Τους ενώνει μόνο το παιδί» είχε δηλώσει δημοσίως ο γνωστός ποινικολόγος, αποκαλύπτοντας το κλίμα γύρω από τις σχέσεις των δύο εν διαστάσει συζύγων. Ωστόσο, ο κ. Δημητρακόπουλος, καθώς γνώριζε πως η στάση της Καϊλή οφειλόταν εν πολλοίς στην τροπή του σκανδάλου Qatargate, είχε υποψιαστεί πως τα πράγματα μπορεί και να αλλάξουν: «Κουβεντιάζαμε αυτές τις μέρες ότι το ενδεχόμενο να λυθεί το σύμφωνο είναι πολύ κοντά στις αποφάσεις. Εγώ της είπα να το σκεφτεί. Η κ. Καϊλή προσανατολίζεται προς αυτή την κατεύθυνση» είχε δηλώσει με νόημα.

«Καθαρίζει» ο Τζόρτζι;

Τα τελευταία στοιχεία υποδεικνύουν πως ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος ενδεχομένως να έχει δίκιο. Καθώς τόσο οι πληροφορίες που καταφθάνουν στα χέρια της Εύας Καϊλή, όσο και τα στοιχεία που έρχονται στην επιφάνεια από ευρωπαϊκά δημοσιεύματα (κυρίως από την Ιταλία, «Corriere della Sera», «La Stampa» κ.ά.) «δείχνουν» πως η απαλλαγή του Φραντσέσκο Τζόρτζι από την υπόθεση Qatargate δεν αποτελεί κομμάτι κάποιου ανεδαφικού σεναρίου.

Πληροφορίες της «ON time» αναφέρουν πως η Εύα Καϊλή ίσως και να πείθεται για την αθωότητα του εν διαστάσει συζύγου της. Αυτό, βεβαίως, δεν σημαίνει ότι δεν του καταλογίζει την αφέλειά του να εμπλακεί με οποιονδήποτε τρόπο στις αμφιλεγόμενες δραστηριότητες του Αντόνιο Παντσέρι, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο την οικογένειά τους.

Την ίδια στιγμή, η διαδικασία της λύσης του συμφώνου συμβίωσης μοιάζει να έχει παγώσει, με την Εύα Καϊλή να μεταθέτει τις οριστικές αποφάσεις γι’ αργότερα, όταν η εικόνα ξεκαθαρίσει λίγο περισσότερο. Εξάλλου, η έρευνα για το Qatargate έχει παύσει προσωρινά και έχει στραφεί στον άνθρωπο-κλειδί, τον ανακριτή της υπόθεσης Μισέλ Κλεζ.

Διαβάστε ακόμα: Εύα Καϊλή: Έκανε την πρώτη της δημόσια εμφάνιση στα έδρανα του Ευρωκοινοβουλίου μετά το Qatargate

Ο εκβιασμός στον Παντσέρι

Ο ανακριτής της υπόθεσης Μισέλ Κλεζ, ήρωας των εναλλακτικών ΜΜΕ και των συνωμοσιολόγων, έχει βρεθεί με τα χέρια λερωμένα, έχοντας σπιλώσει την ίδια του την έρευνα γι’ αυτό το σκάνδαλο-μυστήριο. Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο πως η… μαχαιριά που δέχτηκε από τον κατηγορούμενο για την υπόθεση Μαρκ Ταραμπέλα ήταν αρκετή για να βγάλει τον αδιάφθορο δικαστικό νοκ άουτ και να επιφέρει σοβαρό πλήγμα στη φήμη του.

Ο συνήγορος του Ταραμπέλα, Μαξίμ Τέλερ, ήταν εκείνος που αποκάλυψε τη σχέση του Κλεζ με τη Μαρί Αρένα, τη Βελγίδα ευρωβουλευτή και οικογενειακή του φίλη. Οι γιοι του Κλεζ και της Αρένα αποδείχτηκε πως συνεργάζονταν στενά για λογαριασμό εταιρείας φαρμακευτικής κάνναβης. Ως εκ τούτου, και για χάρη της φιλίας τους, η Αρένα, αν και ήταν η πρώτη η οποία κατονομάστηκε από τον Αντόνιο Παντσέρι ως εμπλεκόμενη στο Qatargate, βγήκε με… ταχυδακτυλουργικές κινήσεις της τοπικής αστυνομίας και του Μισέλ Κλεζ από τη λίστα των υπόπτων.

Σε αυτό το… μαγικό τρικ εδράζεται, άλλωστε, η αντεπίθεση όλων των κατηγορουμένων της υπόθεσης. Όπως αποκαλύπτει και η «Corriere della Sera», κάνοντας μια καταγραφή της κρίσιμης 9ης Δεκεμβρίου του 2022, ήταν πραγματικά θέμα ωρών να βρεθεί ο Παντσέρι με κατηγορίες για διαφθορά εναντίον του. Ενώ ο ίδιος φέρεται να παραδέχεται πως έχει υποπέσει στο αδίκημα της φοροδιαφυγής, αστυνομικοί και δικαστικοί βγάζουν από το… μανίκι τους κατηγορίες διαφθοράς, για να αρχίσει από εκείνο το σημείο ένα άνευ προηγουμένου «μαγείρεμα» της υπόθεσης.

Ο Παντσέρι, υπό την απειλή της φυλάκισής τόσο του ιδίου, όσο και της κόρης και της συζύγου του, υπό τις «επιδέξιες» κινήσεις του Κλεζ, που στην ουσία τού διόρισε δικηγόρο, ενώ ο Παντσέρι ήδη εκπροσωπούνταν από άλλους, φέρεται να παραδέχτηκε τις κατηγορίες διαφθοράς και άρχισε να δίνει ονόματα. Σύμφωνα με τα ιταλικά ενημερωτικά μέσα, δεν κατονόμασε ποτέ τον Τζόρτζι, ενώ οι δύο πρώτοι στη λίστα που έδωσε ήταν ο Μαρκ Ταραμπέλα και η φίλη του ανακριτή που τον ανέκρινε: Η Μαρί Αρένα. Σύμφωνα πάντα με τα ιταλικά μέσα, υπό απειλές η Αρένα βγήκε από το στόχαστρο των ερευνών, για να εμφανιστεί η Εύα Καϊλή.

Διαβάστε ακόμα: Εύα Καϊλή: Αμφισβητεί με ένσταση τη νομιμότητα της ποινικής έρευνας του Qatargate - Ο ανακριτής απέκρυψε σοβαρό κώλυμα

Δημοσιεύθηκε στην Ontime