Θολό εξακολουθεί να παραμένει το τοπίο γύρω από το γάμο του Στέφανου Κασσελάκη με τον Τάιλερ Μακμπέθ.
Κι αυτό γιατί, ενώ ήδη έχουν δει το φως της δημοσιότητας κάποιες πληροφορίες γύρω από το τετραήμερο γλέντι που προγραμματίζεται στην Κρήτη, λίγα πράγματα έχουν γίνει γνωστά για τη γαμήλια τελετή.

Διαβάστε ακόμα: Στέφανος Κασσελάκης - Τάιλερ Μακμπέθ: Το "μυστικό" που κρύβει το προσκλητήριο, ο χώρος και το γεύμα - Οι λεπτομέρειες για τον γάμο τους

Στέφανος Κασσελάκη - Τάιλερ Μπακμπέθ: Ο πρώτος γάμος στις ΗΠΑ και ο συμβολικός χαρακτήρας

Όπως είναι γνωστό, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη παντρευτεί με τον Τάιλερ, με γάμο που έγινε στις 19 Οκτωβρίου, στις Ηνωμένες Πολιτείες. Βεβαίως, τότε, ο γάμος του δεν θεωρούνταν έγκυρος στην Ελλάδα, κάτι που ωστόσο δεν ισχύει σήμερα, μετά την ψήφιση του νόμου για τα ομόφυλα ζευγάρια. Έτσι, το μόνο που θα αρκούσε να κάνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα ήταν να δηλώσει το γάμο του στην Ελλάδα, όμως μάλλον τα σχέδιά του είναι διαφορετικά.

Σύμφωνα, πάντως, με το δικηγόρο Γιάννη Γλύκα, ο οποίος μίλησε στο Mega, στην περίπτωση που ο πρώτος γάμος στις ΗΠΑ δεν δηλωθεί στο δημοτολόγιο, τότε ο Στέφανος Κασσελάκης μπορεί άνετα να ξαναπαντρευτεί στη χώρα μας. Σε διαφορετική περίπτωση, θα πρέπει να προχωρήσει σε λύση του γάμου, για να μπορέσει να παντρευτεί στην Κρήτη, ή να γίνει ένας εικονικός γάμος, που θα έχει περισσότερο συμβολικό χαρακτήρα. «Για να είναι έγκυρος, χρειάζεται μια ληξιαρχική πράξη, αλλά ο γάμος που κάναμε είναι νομικός γάμος. Δεν έχουμε κάνει ακόμα εκδήλωση για τους φίλους μας» είχε αναφέρει ο Στέφανος Κασσελάκης. Σύμφωνα, ωστόσο, με το δήμαρχο Πλατανιά Γιάννη Μαλανδράκη, η ληξιαρχική πράξη δεν έχει γίνει στο δημοτολόγιο, κι επομένως μπορεί να τελεστεί κανονικά γάμος στην Κρήτη στα τέλη Αυγούστου.


Το παρασκήνιο του γάμου Κασσελάκη - Τάιλερ στα Χανιά

Ο γάμος θα γίνει στα Χανιά, όπως χαρακτηριστικά αναγράφεται στο ηλεκτρονικό προσκλητήριο που είδε το φως της δημοσιότητας, και συγκεκριμένα στο χωριό Σκινές, τόπο καταγωγής του Στέφανου Κασσελάκη. Μάλιστα, το γλέντι θα διαρκέσει τέσσερις ημέρες, από τις 28 μέχρι τις 31 Αυγούστου.

Ο γάμος, που θα είναι υπαίθριος, θα τελεστεί στις 29 Αυγούστου, ενώ θα ακολουθήσει γαμήλιο δείπνο στον ειδυλλιακό Βοτανικό Κήπο Κρήτης, στην περιοχή Φουρνέ. Η κράτηση έγινε από την Αμερική, πριν από μήνες, και αφορούσε εκατόν τριάντα άτομα. Πρόκειται, κυρίως, για συγγενείς και φίλους του ζευγαριού από τις ΗΠΑ, ενώ -σύμφωνα με πληροφορίες- προσκλητήριο δεν έχει λάβει σχεδόν κανένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε κάποιου άλλου κόμματος.
«Θα έχει και το πιλάφι, θα έχει και τα τσιγαριστά, θα έχει και τα ξεροτήγανα, ξέρετε, είναι μέσα στο παραδοσιακό κομμάτι, σίγουρα θα έχει και φαγητά γκουρμέ» ανέφερε ο Γιάννης Κασσελάκης, θείος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Θα έρθουν από την Αμερική, ενδεχομένως και από κάποια άλλη ήπειρο, άρα θα πρέπει να ικανοποιήσουμε όλα τα γούστα. Υπάρχουν συγγενείς και από Αυστραλία, οπωσδήποτε θα υπάρχουν από Ευρώπη» συμπλήρωσε ο ίδιος, που, αν και ακόμα δεν έχει το προσκλητήριο στα χέρια του, είχε ήδη δεχτεί προφορική πρόσκληση από τον ανιψιό του. «Βέβαια θα είμαι στο γάμο. Θα είναι ένα τετραήμερο χαράς. Θα επικεντρώνεται περισσότερο στο χωριό Σκινές, θα έχει αρκετά παραδοσιακά και θα υπάρξει αυτό που λέμε στην καθομιλουμένη ένα τρικούβερτο γλέντι» συμπλήρωσε ο θείος του Στέφανου Κασσελάκη.

Δημοσιεύθηκε στην Ontime