Έχει συμβεί σε όλους μας: Κατά την διάρκεια ενός ωραίου δείπνου ή μιας μάζωξης με φίλους πέφτει το ποτήρι και ένας τεράστιος κόκκινος λεκές δημιουργείται πάνω στο λευκό τραπεζομάντηλο ή τα ρούχα μας! Γι΄αυτό ψάξαμε και βρήκαμε διάφορους τρόπους για να αφαιρούμε γρήγορα και αποτελεσματικά λεκέ από κόκκινο κρασί και σας τους παρουσιάζουμε!

Ανάλογα με το πόσο κρασί έχει χυθεί, ταμπονάρουμε ελαφρά το υγρό που δεν έχει απορροφηθεί ακομα με μια καθαρή πετσέτα ή με χαρτί κουζίνας. Ταμπονάρουμε! Δεν τρίβουμε τον λεκέ, γιατί έτσι θα γίνει χειρότερα! Αν είναι δυνατόν, ρίχνουμε λίγο αλάτι στον λεκέ όσο είναι ακόμα υγρός. Το αλάτι είναι ένα αποτελεσματικό όπλο κατά των λεκέδων, γιατί σταματάει την απορρόφηση του υγρού από τις ίνες του ρούχου.


Δοκιμάστε λευκό κρασί

Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να ρίξετε λευκό κρασί στον λεκέ για να τον ουδετεροποιήσετε. Τρίψτε απαλά τον λεκέ, για να φύγει το πολύ υγρό.

Η μαγειρική σόδα είναι ένα ακόμα χρήσιμο προϊόν που βοηθάει στην απομάκρυνση λεκέδων από κόκκινο κρασί. Για παράδειγμα, μπορείτε να τρίψετε τον λεκέ με μια οδοντόκρεμα που θα περιέχει σόδα!

Αν ο λεκές είναι μεγάλος ή έχει στεγνώσει, μουλιάστε το κομμάτι υφάσματος σε λευκό κρασί ή νερό με σόδα.

Αφού κάνετε όλα ή ένα από τα παραπάνω βάλτε το ρούχο σας στο πλυντήριο σε κανονική θερμοκρασία. Προσοχή, μην πλύνετε με καυτό νερό γιατί η θερμότητα μπορεί να σταθεροποιήσει τον λεκέ!