Θα ήταν πολύ πρακτικό και ωφέλιμο να μπορούσαμε να υιοθετήσουμε πολλές και καλές συνήθειες για να εξασφαλίσουμε την καλύτερη δυνατή κατάσταση της υγείας μας το χειμώνα. Ωστόσο, για πολλούς λόγους είναι πρακτικά αδύνατο.

Αυτό που όμως δεν είναι καθόλου δύσκολο είναι η φροντίδα για την επαρκή θρέψη του οργανισμού μας και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος χρησιμοποιώντας βασιλικό πολτό και πρωτόγαλα.

Και τα δύο αποτελούν συμπυκνωμένες μορφές θρεπτικών συστατικών τα οποία συμβάλλουν τα μέγιστα στη θρέψη του οργανισμού. Ο βασιλικός πολτός είναι προϊόν των μελισσών και αποτελεί πηγή πληθώρας βιταμινών και στοιχείων όπως το σύμπλεγμα βιταμινών Β και το ασβέστιο και το κάλιο, ενζύμων και αμινοξέων. Επιπλέον, δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και συμβάλλει στη διέγερση των λευκών αιμοσφαιρίων, ενισχύοντας αρκετά την άμυνα του οργανισμού. Το πρωτόγαλα περιέχει συνδυασμό βιταμινών, μετάλλων, αμινοξέων, ενζύμων και αντισωμάτων και προορίζεται για το «χτίσιμο» και την ενίσχυση του βρεφικού ανοσοποιητικού συστήματος προστατεύοντας το από πληθώρα ασθενειών.