Τώρα που η Κέιτ Μίντλετον παραδέχθηκε το photoshop στην πρώτη λήψη που εξέδωσε από το Κένσινγκτον μετά την επέμβαση στην κοιλιακή χώρα όπου υποβλήθηκε τον Ιανουάριο, ζητώντας συγγνώμη μέσω X, μια λήψη που απέσυραν άρον άρον, καθώς είναι παραποιημένη, τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά και φωτογραφικά πρακτορεία του κόσμου (Associated Press, Reuters, Agence France Presse, Shutterstock, Getty), τρέχει και δεν φτάνει.

Διαβάστε εδώ: Κέιτ Μίντλετον: Σάλος μετά το Photogate, έβαλε ''φωτιά'' στις θεωρίες συνωμοσίας - Τι δείχνουν τα μεταδεδομένα από την επεξεργασία της φωτογραφίας
Το όργιο φημών για την υγεία της συνεχίζεται με νέες θεωρίες συνωμοσίας. Κυκλοφορώντας το ενσταντανέ με τα παιδιά της, έδωσε τροφή στους «γνώστες», που υπερτονίζουν ότι έγινε φωτομοντάζ, με το πρόσωπό της από cover story στη «Vogue» το 2016. Ενώ η ίδια διευκρίνισε ότι «ως ερασιτέχνης φωτογράφος πειραματίστηκα, την επεξεργάστηκα». «Πήραν το πρόσωπό της από το εξώφυλλο στη “Vogue” και το έβαλαν», έγραψε η υπάλληλος της «Daily Mirror» Ρούμπι Νάλντρετ. Η δεύτερη βερσιόν, της TikToker Άλιν Άστον, θέλει να έχει χρησιμοποιηθεί εικόνα της από τον Νοέμβριο του 2023. «Φοράει το ίδιο πουλόβερ της Rice. Και τα παιδιά της φορούσαν τα ίδια τον Νοέμβριο που επισκέφθηκαν τοπική τράπεζα βρεφικών ρούχων».

«Επικοινωνιακή λαθροχειρία»

Το «kill notice» των πρακτορείων χαρακτηρίστηκε «επικό αυτογκόλ του παλατιού» και «επικοινωνιακό βατερλό». Ο «άνθρωπός μας» στη Βουλή των Λόρδων, ο Ιωάννης Χουντής Ντε Φάμπρι, χαρακτηρίζει στην «Απογευματινή» τη δημοσιοποίηση της λήψης της πριγκίπισσας «επικοινωνιακή λαθροχειρία εκ μέρους του Kένσινγκτον, πλην όμως όχι προσπάθεια παραπλάνησης του κόσμου. Πρόθεση ήταν να καθησυχαστεί η κοινή γνώμη και, συνακόλουθα, να παύσει η διακίνηση σχετικών φημών για την υγεία της. Αλλά μετά τα τελευταία γεγονότα η κατάσταση επιδεινώθηκε». Γνώστες του παλατιού λένε στην «Telegraph» ότι νιώθει «απαίσια» για την αλλοιωμένη φωτογραφία. Φίλη της τονίζει στη «Mirror» πως είναι «αναστατωμένη από τη θύελλα για μια αθώα” οικογενειακή λήψη». Εκκωφαντική όμως είναι και η σιωπή φιλοβασιλικών ανθρώπων των ΜΜΕ, όπως του διάσημου παρουσιαστή Πιρς Μόργκαν.

Απόπειρα εφησυχασμού του κόσμου

Η επίμαχη λήψη επισκίασε τη λειτουργία της Ημέρας της Στέψης στο Αββαείο του Ουέστμινστερ, όπου πρώτη φορά ηγούνταν η βασίλισσα Καμίλα συνοδευόμενη από τον πρίγκιπα Ουίλιαμ. Απουσία του βασιλιά Κάρολου που έσπευσε σε διάγγελμα. Ηχογράφησε βιντεοσκοπημένο μήνυμα, το πρώτο ενώ υποβάλλεται σε εξοντωτική, κατά τις φήμες, θεραπεία για τον καρκίνο, ενώ εμφανίστηκε καταβεβλημένος… «Η Κοινοπολιτεία είναι σαν την καλωδίωση ενός σπιτιού και οι άνθρωποί της, η ενέργεια και οι ιδέες μας είναι το ρεύμα που διατρέχει αυτά τα καλώδια. Μαζί δανειζόμαστε τους μυριάδες τρόπους με τους οποίους έχουμε αντιμετωπίσει ο καθένας τις προκλήσεις της εποχής μας», ανέφερε. Πώς το μεταφράζει ο Ιωάννης Χουντής Ντε Φάμπρι; «Υπογράμμισε πως θα συνεχίσει να εκτελεί τα συνταγματικά του καθήκοντα, παρά το σημαντικό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει. Τούτο, θα έλεγα, βάζει στο “συρτάρι” και τα όποια σενάρια διακινούνται σχετικά με τη διάδοχη κατάσταση». Απόπειρα λοιπόν εφησυχασμού του κόσμου για την υγεία του, ενώ τα ΜΜΕ οργιάζουν ότι η μορφή καρκίνου είναι πολύ πιο επιθετική, από ό,τι πίστευαν οι γιατροί αρχικά, και ενώ παράλληλα οι διαρροές ότι ο Ουίλιαμ βρίσκεται στο κατώφλι της διαδοχής του θρόνου εντείνονται; Κάπως έτσι. Στις 5/2/2024 γνωστοποιήθηκε από το Μπάκιγχαμ ότι ο Κάρολος διαγνώστηκε με καρκίνο, χωρίς να διευκρινιστεί η μορφή του και αφού λίγο νωρίτερα νοσηλεύτηκε για θεραπεία Ο διάδοχος Ουίλιαμ με την Κέιτ Μίντλετον υπερπλασίας προστάτη. *Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή