Προσφυγή στη Δικαιοσύνη για τις απειλές που δέχεται ο ακτιβιστής, Ηλίας Γκιώνης, μετά την αποκάλυψη του βιασμού 24χρονης στη Θεσσαλονίκη, προανήγγειλε ο δικηγόρος του Γιώργος Ζήσης, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε Φερ» με τους δημοσιογράφους δημοσιογράφους Χριστίνα Κοραή και Δημήτρη Τάκη.

Ειδικότερα, ο κ. Ζήσης τόνισε ότι υπάρχει μεγάλη ανησυχία για τη ζωή του.

Παράλληλα, ανέφερε επίσης πως θα στοιχειοθετηθούν και άλλες καταγγελίες για βιασμούς.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Γιώργου Ζήση στα Παραπολιτικά 90,1

«Η εμπλοκή του εντολέα μου του Ηλία Γκιώνη είναι η εξής καθώς έχει ενεργή παρουσία στα social media τα τελευταία χρόνια και ειδικά τα τελευταία δυο, πάρα πολλοίς κόσμος τον εμπιστεύεται. Σ’ αυτό λοιπόν το πλαίσιο πολλές κοπέλες αλλά ακόμα και αγόρια για κάποιο λόγο τον εμπιστεύονται, του μιλούν, λένε το προβλημα τους και παίρνουν δύναμη μέσα από αυτό και μέσα από εκείνον αλλά και με τη στήριξη για να προβούνε σε καταγγελίες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δικήγρος του Ηλιά Γκιώνη.

«Θέλω να πω επίσης οτι χθες μετά τη δημοσιοποίηση του Δελτίου Τύπου κι εγώ προσωπικά δέχτηκα κάποιες κλήσεις από κοπέλες οι οποίες έχουν πολλά να συνεισφέρουν στην υπόθεση αυτή κι όχι μόνο. Επικοινώνησαν μαζί μας και κοπέλες από την Κύπρο», υπογράμμισε ο ίδιος.

Ερωτηθείς αν έχει δεχτεί μηνύσεις ο κ. Γκιώνης, ο κ. Ζήσης απάντησε: «Μέχρι τώρα που μιλάμε δεν εχει κοινοποιηθεί κάτι, από Δευτέρα θα επισκεφτούμε την Ευελπίδων ούτως ώστε να δούμε αν όντως κάτι εκκρεμεί».

ΔΗΜ.: Για τις ηλεκτρονικές απειλές που δέχεται θα προσφύγετε στο ηλεκτρονικό έγκλημα;

«Αυτή τη στιγμή προέχει να προχωρήσει η ερεύνα για την 24χρονη, παράλληλα όμως ναι, θα προσφύγουμε στα αρμόδια όργανα για να προστατευτεί άλλωστε και ο ίδιος. Δεν σας κρύβω αυτές τις μέρες βρισκονται κοντά του όσοι περισσότεροι άνθρωποι γίνεται. Προσπαθούμε να τον κρύβουμε, με απλά λόγια, όπου μπορούμε γιατί πράγματι υπάρχει μια ανησυχία»,
επισήμανε ο δικηγορός.

ΔΗΜ: Θα μπορούσατε να τοποθετήσετε σε συγκεκριμένο χώρο αυτούς οι οποίοι απειλούν\

«Όχι αυτή τη στιγμή δεν θα ήθελα να πω κάτι, σίγουρα όμως δεσμεύομαι μέσα στις επόμενες μέρες να σας δώσω περισσότερες πληροφορίες όχι μόνο γι’ αυτό αλλά και για την εμπλοκή ας το πούμε έτσι της Κύπρου στην υπόθεση», τόνισε επιπροσθέτως.

ΔΗΜ: Έχει φύγει η απάντηση του κ. Γκιώνη στην κυπριακή κυβέρνηση;

«Όχι ακόμα, ακόμα συγκεντρώνουμε υλικό. Έρχεται συνεχώς υλικό», απάντησε ο Γιώργος Ζήσης.

«Νομίζω πως ναι, γι αυτόν ακριβώς τον λόγο είμαι κάπως φειδωλός, υπάρχουν αρκετές καταγγελίες. Λαμβάνουμε πάντοτε υπόψη το τι θέλουν τα θύματα γιατί πολλοί μας μιλούν αλλά δεν επιθυμούν να προχωρήσουν γιατί φοβούνται κατά κύριο λόγο», δήλωσε επιπρόσθετα.

ΔΗΜ: Παρά ο γεγονός ότι αυτές οι δυο υποθέσεις που αποκάλυψε πήραν το δρόμο της Δικαιοσύνης και το γεγονός ότι μετά το Metoo όλοι λέμε ότι πρέπει να μιλάμε και ότι η φωνή είναι αυτή που θα βάλει τέλος στους βιαστές;

«Είναι σαφές ότι ακόμα και μετά από όλο αυτό συνεχίζεται η ίδια πρακτική της σιωπής όλων αυτών των χρόνων. Μην ξεχνάμε τα όσα κατήγγειλε και η 24χρονη δηλαδή ότι βρισκόταν στο αστυνομικό τμήμα τόσες ώρες, ότι πλημμελώς ο ιατροδικαστής δεν την εξέτασε στους χρόνους που έπρεπε,
κάτι το οποίο καταλαβαίνετε ότι υπάρχει μεγάλο ζήτημα ως προς αυτό, κι εκεί είναι που και τα θύματα δεν αισθάνονται ασφάλεια. Και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να δει και η πολιτεία», διευκρίνισε.

Ερωτηθείς αν δόθηκε απάντηση για την καθυστέρηση του ιατροδικαστή, απάντησε: «Επίσημη μέχρι στιγμής όχι. Σε αυτο αρμόδιος να απαντήσει είναι ο συνάδελφος ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση της 24χρονης. Το μόνο που σίγουρα μπορώ να πω είναι ότι έχουνε γίνει αρκετά σφάλματα».

«Ο Ηλίας Γκιώνης είναι το μέσο δηλαδή τα εύσημα είναι στα θύματα», διαμήνυσε κλείνοντας.