Ένας άντρας πέρασε την πόρτα της ΓΑΔΑ και κατέθεσε πληροφορίες για την περίπτωση βιασμού και έκδοσης της 12χρονης στον Κολωνό, όπως τονίστηκε επισήμως.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ο μάρτυρας βρέθηκε αυτοβούλως στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Στους αστυνομικούς δήλωσε ότι είναι χρήστης διαδικτυακής εφαρμογής γνωριμιών, χωρίς να έχει κάποια επαφή με ανήλικα άτομα. Ο άνδρας εξετάστηκε ενόρκως και αποχώρησε ενώ η συμμετοχή του στην υπόθεση διερευνάται.

Όπως αποκαλύπτει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Τα Νέα» και «Το Βήμα», Βασίλης Λαμπρόπουλος, στη δεύτερη κατάθεσή της η 12χρονη έχει σκιαγραφήσει το προφίλ ακόμα δύο αντρών, οι οποίοι είναι παντρεμένοι με παιδιά.

Η περιγραφή της ανήλικης έχει γίνει με πλήρη διαύγεια και ευκρίνεια και μάλιστα η ίδια ανέφερε στην παιδοψυχολόγο πως ένας από τους άντρες της έδωσε την πληροφορία πως έχει ένα παιδί στην ηλικία της, συγκεκριμένα 10 χρονών.

Την ίδια ώρα, στη δικογραφία προσδιορίζονται ακόμα δύο άντρες, ένας συγγενής του Ηλία Μίχου και ακόμα ένας, που έστελνε τα εμβάσματα στο λογαριασμό της μητέρας. Σύμφωνα με την έρευνα, ο τελευταίος είναι πρώην υπάλληλος κρατικής υπηρεσίας.


Σύμφωνα, μάλιστα, με την ΕΡΤ, η Αστυνομία αναμένεται να συλλάβει τα επόμενα 24ωρα ακόμα πέντε άντρες που φέρονται να βίασαν την 12χρονη.

Υπενθυμίζεται επίσης πως στις καταθέσεις της ανήλικης δεν διευκρινίζεται η χρονική περίοδος που κράτησε το μαρτύριο της. Αρχικά είχε αναφερθεί πως όλα ξεκίνησαν τον Απρίλιο του 2022, ενώ η ίδια περιγράφει χαρακτηριστικά «πως είχε ακόμη κρύο».