Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν στο πανελλήνιο οι ραγδαίες εξελίξεις, που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, όσο «ξετυλίγεται» το κουβάρι της υπόθεσης της «Κιβωτού του Κόσμου».

Την ίδια ώρα, πλάνα από το σπίτι όπου διαμένει ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα, Σταματία Γεωργαντή, έφερε στο φως της δημοσιότητας η εκπομπή Live News του Mega.

Η μεζονέτα στη Ραφήνα είναι αυτή που στο καταστατικό της «Κιβωτού του Κόσμου» εμφανίζεται ως η κατοικία του ζεύγους. Στο κουδούνι του σπιτιού υπάρχουν τρία ονόματα, στη μέση και αυτό της Σταματίας Γεωργαντή.

Απ' έξω υπάρχουν τρία ταχυδρομικά κουτιά και τέσσερα ρολόγια της ΔΕΗ, τρία των διαμερισμάτων και μία παροχή για το κοινόχρηστο ρεύμα.

Το διαμέρισμα στη μεζονέτα της Ραφήνας είναι, όμως, μόνο το ένα ακίνητο που προκαλεί αίσθηση…

Η μεζονέτα στη Βραυρώνα

Το άλλο ακίνητο που τραβάει πάνω του την προσοχή είναι μία ακόμα μεζονέτα, στη Βραυρώνα αυτήν τη φορά.

Αυτό το ακίνητο, σύμφωνα με μαρτυρίες και έγγραφα, είχε πωληθεί στον πατέρα Αντώνιο και στη συνέχεια πωλήθηκε ξανά, αυτή τη φορά σε άτομο που εργαζόταν στη δομή και ήταν της απολύτου εμπιστοσύνης του πατέρα.

«Μας έκανε εντύπωση στην επαφή μας η Πρεσβυτέρα. Είχε πολύ ροζιασμένα χέρια. Από την πολλή δουλειά. Ο πατέρας ήταν πολύ καλός άνθρωπος. Η συναλλαγή μας ήταν άψογη. Πλήρωσε, έφυγε» δηλώνουν οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες.

Τριπλάσια η αγοραία αξία της μεζονέτας σε σχέση με την αντικειμενική

Το έγγραφο του συμβολαιογράφου προσδιορίζει τις αντικειμενικές αξίες στο ποσό των περίπου 70.000 ευρώ το 2005.

Κατάργηση κάθετης ιδιοκτησίας, υπολογισμός φόρου επί της αξίας των υπαρχόντων κτισμάτων εξ ευρώ 67.736,15. Νέα σύσταση διαιρεμένης κάθετης ιδιοκτησίας, διανομή υπαρχόντων κτισμάτων αξίας ευρώ, 66.661,06 και 68.811,24 και πώληση και μεταβίβαση ιδανικού μεριδίου ημίσεως εξ ‘ αδιαιρέτου του οικοπέδου που αναλογούν στο δεσμευμένο τμήμα του οικοπέδου αξίας ευρώ 3.868,92.

Η μεζονέτα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Mega, δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ ως σπίτι της «Κιβωτού». Το ερώτημα όμως είναι αν αγοράστηκε με χρήματα της δομής, η οποία παρουσίαζε πλεόνασμα κάθε χρόνο.