Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό του ατόμου που έριξε τη ναυτική φωτοβολίδα και τραυμάτισε σοβαρότατα τον 31χρονο αστυνομικό των ΜΑΤ σε επεισόδια στου Ρέντη, που σημειώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης (07/12)

Στις έρευνες θα συμμετέχει  - όπως έγινε γνωστό νωρίτερα σήμερα - και η ΕΥΠ, ενώ στο Μέγαρο Μαξίμου το πρωί πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την οπαδική βία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο «μικροσκόπιο» της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται περίπου 60 άτομα, στο πλαίσιο της έρευνας για τον εντοπισμό του δράστη που ευθύνεται για τον βαρύ τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού των ΜΑΤ.

Διαβάστε ακόμα: Ρέντης: Βρέθηκαν υπολείμματα φωτοβολίδων, πλαστικοί σωλήνες και μαχαίρι στο γήπεδο - Σημαντικά ευρήματα στα χέρια της ΕΛΑΣ

Οι Αρχές αναλύουν υλικό από κάμερες που βρίσκονται στην περιοχή, για να βρουν βίντεο που μπορεί να περιλαμβάνουν στοιχεία που θα οδηγήσουν στον εντοπισμό του ατόμου ή των ατόμων που ευθύνονται για τον τραυματισμό του νεαρού αστυνομικού.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, το οπτικό υλικό από δύο κάμερες κρίνεται ως αξιοποιήσιμο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, οπτικό υλικό από δύο κάμερες, εκτός από αυτές που υπάρχουν εξωτερικά του γηπέδου, αναλύεται στα εργαστήρια της ΕΛΑΣ για να ταυτοποιηθούν οι δράστες.

Διαβάστε ακόμα: Επεισόδια στου Ρέντη: Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει ο αστυνομικός – Τι αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν

Χρονοβόρα η έρευνα - «10 ναυτικές φωτοβολίδες» έριξαν οι χούλιγκαν

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ακόμα είναι νωρίς για να καταλήξει η έρευνα σε οριστικό συμπέρασμα σχετικά με την ταυτότητα του δράστη ή των δραστών για τον σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού των ΜΑΤ, καθώς η διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη στη διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών είναι αρκετά χρονοβόρα.

Τις έρευνες επίσης δυσχεραίνει το γεγονός ότι δεν υπάρχει σημαντικό βιντεοληπτικό υλικό. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρχές εστιάζουν στο πληροφοριακό δίκτυο και σε καταθέσεις αστυνομικών, για να μπορέσουν να οδηγηθούν σε συμπεράσματα στο πλαίσιο της έρευνας.

Όσον αφορά στο αντικείμενο που βρέθηκε στο σημείο όπου σημειώθηκαν τα επεισόδια, εξετάζεται εάν μπορεί να βοηθήσει στην έρευνα, μέσω της αξιοποίησης αποτυπωμάτων ή DNA. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, προς την πλευρά των ΜΑΤ, την ώρα των επεισοδίων, εκτοξεύθηκαν πολλές φωτοβολίδες. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με όσα είπε στην ΕΡΤ αστυνομικός των ΜΑΤ, «οι χούλιγκαν έριξαν περισσότερες από 10 ναυτικές φωτοβολίδες».

Διαβάστε ακόμα: ΕΥΠ και ΕΛΑΣ στις έρευνες για τα δίκτυα των χούλιγκανς

Επεισόδια στου Ρέντη: Ποιοι είναι οι 424 προσαχθέντες

Να σημειωθεί ότι από τα 424 άτομα που προσήχθησαν, τα 200 περίπου εκτιμάται ότι συμμετείχαν στα επεισόδια στου Ρέντη. Οι 20 περίπου από τους 424 προσαχθέντες που αφέθηκαν ελεύθεροι - σύμφωνα με την ΕΡΤ -  ήταν γνωστοί στις Αρχές, καθώς πρόκειται για σκληροπυρηνικούς χούλιγκαν.

Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι οι 40 από τους 424 έχουν πλούσιο ποινικό παρελθόν, καθώς έχουν στο παρελθόν απασχολήσει τις Αρχές κατά περίπτωση για υποθέσεις που αφορούν σε ναρκωτικά, επεισόδια, τον νόμο περί όπλων, σωματικές βλάβες, κλοπές και ληστείες.

Με πληροφορίες και φωτογραφία από ΕΡΤ