Για τις κινητοποιήσεις των αγροτών, καθώς και για τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό στο μπλόκο της Βόνιτσας, μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Γιατί με ξύπνησες πρωί», με τον Βασίλη Σκουρή και τον Σωτήρη Ξενάκη, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας, Σπύρος Κοτοπούλης.

Με αφορμή τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό στο μπλόκο της Βόνιτσας, είπε: «Στα τρία λεπτά που σταμάτησε εκεί, απλά του μεταφέραμε τα αιτήματα μας συνοπτικά και ιδιαίτερα την αγωνία χιλιάδων αγροτών και κτηνοτρόφων που δημιουργεί την αγανάκτηση αλλά και το πείσμα να συνεχίσουμε τον δίκαιο αγώνα που έχουμε».

«Ο κ. Πρωθυπουργός χαριτολογώντας μας είπε πως τα κατάφερε και μας έβγαλε στους δρόμους ενωμένους, αυτό είναι και μια απάντηση στο ότι δεν είμαστε υποκινούμενοι από κανέναν, μας υποκινεί η ίδια η πολιτική που εφαρμόζουν όλες τις κυβερνήσεις.

*Διαβάστε εδώ: Ηχηρό μήνυμα Μητσοτάκη: Δέσμευση για στήριξη αγροτών, καταναλωτών και εργαζομένων

Δεν στοχοποιούμε κάποια κυβέρνηση ή κάποιο κόμμα, είναι διαχρονικά τα προβλήματα τα οποία βάζουμε και έρχεται τώρα κερασάκι στην τούρτα η μεγάλη μείωση από 30 έως 60% της βασικής ενίσχυσης που παίρναμε όλα τα προηγούμενα χρόνια, υπάρχει το κόψιμο των εξωτικών αποζημιώσεων στους κτηνοτρόφους και η μεγάλη μείωση που είδαμε στα τιμολόγια του γάλακτος.

Ενώ περιμέναμε να γίνουν αυξήσεις αφού χιλιάδες ζώα πνίγηκαν στη Θεσσαλία, κάηκαν το καλοκαίρι και αντί να αυξηθούν οι τιμές, αφού δεν υπάρχει γάλα ελληνικό πλέον για να κάνουν ΠΟΠ φέτα, μειώνουν τις τιμές οι γαλακτοβιομήχανοι με τις ευλογίες της κυβέρνησης. Η μείωση ήταν από 15 έως 25 λεπτά, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τη μείωση. Την αιτία την ξέρουμε, το καρτέλ συνεχίζει να υπάρχει. Οι πέντε μεγαλύτερες γαλακτοβιομηχανίες στην Ελλάδα έχουν καρτέλ και διαμορφώνουν τις τιμές. Δεν υπάρχει ανταγωνισμός λειτουργεί μόνο η μεγάλη κερδοφορία και κερδοσκοπία που έχουν οι μεγάλες βιομηχανίες κάτι αντίστοιχο γίνεται και με τους εμπόρους στα αγροτικά προϊόντα», επισήμανε.


«Κατεβαίνουμε στους δρόμους για να λύσουμε προβλήματα»

«Εμείς ποτέ δεν κλείσαμε τους δρόμους, κατεβαίνουμε στους δρόμους όχι για να δημιουργήσουμε προβλήματα, αλλά για να λύσουμε προβλήματα. Δεν είναι αγώνας μόνο δικός μας, είναι ολόκληρης της κοινωνίας, η ακρίβεια είναι για όλους δεν είναι μόνο για τον πρωτογενή τομέα. Ο αγώνας συνεχίζεται, κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις. Είναι μια μορφή πίεσης και δεν είμαστε μόνο εμείς, είναι σε ολόκληρη την Ευρώπη», τόνισε.