Αύριο, Πέμπτη 15/02, θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι, στη Νίκαια της Λάρισας, η κρίσιμη πανελλαδική συνεδρίαση των εκπροσώπων των μπλόκων από όλη την Ελλάδα, μετά την συνάντηση που είχε χθες η επιτροπή των αγροτών με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεχωριστή σύσκεψη αναμένεται να πραγματοποιήσουν αύριο οι αγρότες της Χαλκιδικής στη Σίνδο, προκειμένου να λάβουν αποφάσεις για τα επόμενα βήματά τους.

Σήμερα, στις 17.00 το απόγευμα αναμένεται να πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη στον Πλατύκαμπο, όπου και θα υπάρξει ενημέρωση και συζήτηση, από τα μέλη της επιτροπής που βρέθηκαν στην Αθήνα και συνάντησαν τον πρωθυπουργό.

*Διαβάστε εδώ: Αλειφτήρας στα Παραπολιτικά 90,1: Οι αγρότες είναι απογοητευμένοι - Θα κλιμακώσουμε τον αγώνα σε πανελλαδικό επίπεδο


«Δεν είμαστε ικανοποιημένοι»

«Χθες στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό δεν δόθηκαν λύσεις», δήλωσε το πρωί της Τετάρτης στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος της 15μελούς επιτροπής των αγροτών στη Θεσσαλία, κ. Τζέλλας και πρόσθεσε πως οι αγρότες θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους με κάθοδο στην Αθήνα και κλείσιμο των Εθνικών Οδών.

«Νομίζω ότι όποιος διαβάσει τα αιτήματα που καταθέσαμε και τις απαντήσεις της κυβέρνησης, δεν θα μπορέσει να βγάλει κάτι θετικό, πέρα από το ρεύμα - το οποίο βέβαια δεν ισχύει για όλους τους αγρότες», επισήμανε.

«Ουσιαστικές λύσεις και απαντήσεις δε δοθήκαν χθες, εμείς θέλουμε η κυβέρνηση να καταλάβει το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε, όχι όμως στα λόγια, στις πράξεις», τόνισε.

Τη δυσαρέσκειά του για τις αποφάσεις της κυβέρνησης εξέφρασε και ο Σωκράτης Αλειφτήρας, εκπρόσωπος Τύπου της Αγροτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας.

Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, ανέφερε ότι κάθε άλλο παρά ευχαριστημένοι είναι οι καλλιεργητές με τα πρόσθετα μέτρα στήριξης από την Κυβέρνηση.

«Η επιλογή «Αθήνα» είναι μονόδρομος», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι πρόκειται για «ένα δύσκολο εγχείρημα, δεν μπορεί να στηριχθεί από ένα μπλόκο, χρειάζεται οργάνωση και συμμετοχή από όλα τα μπλόκα, αλλά η κάθοδος με τρακτέρ στην Αθήνα είναι μονόδρομος».


«Δεν υπάρχουν άλλα δημοσιονομικά περιθώρια», λέει η κυβέρνηση

Από την πλευρά της η κυβέρνηση διαμηνύει ότι δεν υπάρχουν άλλα δημοσιονομικά περιθώρια.

Ειδικότερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενεργείας Θεόδωρος Σκυλακάκης, ήταν κατηγορηματικός: «Δεν υπάρχει ίχνος δημοσιονομικού χώρου από εδώ και πέρα για την περίπτωση των αγροτών. Ανοιχτός διάλογος μπορεί να υπάρχει πάντα, αλλά με ανοιχτούς δρόμους».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Κελέτσης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

«Από την πλευρά της κυβέρνησης έχει γίνει ξεκάθαρο ότι έχουν εξαντληθεί τα περιθώρια των οποιωνδήποτε παροχών προς την πλευρά των αγροτών, υπό την έννοια ότι το δημοσιονομικό πλαίσιο και τα οικονομικά της χώρας είναι συγκεκριμένα, είναι στενά», ανέφερε, επισημαίνοντας ότι πάντα οι πόρτες του υπουργείου είναι ανοιχτές για διάλογο.


Νέα μπλόκα από τους αγρότες

Την ίδια ώρα, τα τρακτέρ παραμένουν στους δρόμους και οι αγρότες συνεχίζουν τα μπλόκα τους.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, από τις 12:00 το μεσημέρι, έχουμε κλείσιμο της εθνικής οδού στο ύψος της Ανθήλης και στις 16:00 στον ανισόπεδο κόμβο της Σκάλας Αταλάντης. Οι αγρότες προσκαλούν όλον τον κόσμο στις κινητοποιήσεις τους, σημειώνοντας ότι η διάσωση του πρωτογενούς τομέα, μας αφορά όλους.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24, οι αγρότες από σήμερα στις 12 το μεσημέρι αποφάσισαν να κινηθούν με τα αγροτικά τους στην παλαιά εθνική οδό, στον κόμβο της Ερμίτσας, λίγο έξω από Αγρίνιο. Παράλληλα, οι αγρότες της Αιγιάλειας θα αποκλείσουν και πάλι την είσοδο του Αιγίου, ενώ υπάρχει η σκέψη για πολύωρο αποκλεισμό της εθνικής οδού, όπως υποστηρίζουν από το βράδυ μέχρι αύριο πρωΐ.

Στο μεταξύ, αναμένονται και οι αποφάσεις των αγροτών της Κάτω Αχαΐας και της Ηλείας για το εάν θα στήσουν και που μπλόκα.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz4qjb6sbttl)