Σε ειδικό δωμάτιο κρατουμένων στο Τζάνειο Νοσοκομείο του Πειραιά παραμένει φρουρούμενος ο 39χρονος δολοφόνος της 28χρονης Κυριακής, την οποία μαχαίρωσε πριν από λίγες ημέρες έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων.

Ο δολοφόνος νοσηλεύεται μετά την απόπειρα αυτοκτονίας που έκανε, με τέσσερις αστυνομικούς να έχουν αναλάβει τη φρούρησή του. «Τον φυλάνε συνεχώς τέσσερις αστυνομικοί», επισήμανε ο Κ. Παλιοκαρίτης, πρόεδρος Εξωτερικών Υπαλλήλων Σωφρονιστικών Καταστημάτων, τονίζοντας πως ο 39χρονος δολοφόνος βρίσκεται σε ειδικό θάλαμο νοσηλείας κρατουμένων. Πρόκειται για ειδικά διαμορφωμένο χώρο, όπου υπάρχουν λιγότερα πράγματα, για να μην κάνει κακό στον εαυτό του.

Οι τέσσερις φρουροί του 39χρονου έχουν απευθείας οπτική επαφή μαζί του, καθώς υπάρχουν φόβοι πως θα επιχειρήσει να κάνει νέα απόπειρα αυτοκτονίας.

20 λεπτά ΚΑΡΠΑ για να τον επαναφέρουν

Όσον αφορά την κατάσταση της υγείας του 39χρονου, ο κ. Παλιοκαρίτης είπε πως «δεν είναι και στα καλύτερά του, δεν σηκώνεται εύκολα, καθώς έχει βγει μόλις από την Εντατική».

Υπενθυμίζεται πως μετά την απόπειρα δολοφονίας που έκανε στο κελί του στις Φυλακές Κορυδαλλού μεταφέρθηκε άμεσα με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο.

Σε ένα από τα έγγραφα από τον φάκελό του, και ειδικότερα στο ενημερωτικό σημείωμα εξόδου και τις πληροφορίες νοσηλείας για την εισαγωγή στη ΜΕΘ στο «Αττικόν», αναφέρονται χαρακτηριστικά τα εξής: «Ο ασθενής διακομίστηκε με ΕΚΑΒ από τις Φυλακές Κορυδαλλού λόγω απόπειρας απαγχονισμού. Παρουσίασε ανακοπή, όπου έγινε πρωτόκολλο ΚΑΡΠΑ (20 λεπτά) και ανέκτησε ρυθμό, μεταφέρθηκε στο τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του ''Αττικού'', όπου και διασωληνώθηκε. Εν συνεχεία μετεφέρθη στη ΜΕΘ για περαιτέρω νοσηλεία και αντιμετώπιση».