Αυτή είναι η πιο εύκολη βασιλόπιτα κέικ - Ζουμερή, αρωματική και πάντα πετυχαίνει
Μυστικά για τέλεια υφή
Αφράτη, ζουμερή και γεμάτη άρωμα πορτοκαλιού. Η βασιλόπιτα κέικ που πετυχαίνει πάντα και γίνεται η πρωταγωνίστρια του πρωτοχρονιάτικου τραπεζιού
Ανάλαφρη, αρωματική και απόλυτα γιορτινή, η βασιλόπιτα σε μορφή κέικ με πορτοκάλι αποτελεί σταθερή αξία για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι. Η συγκεκριμένη εκδοχή ξεχωρίζει για την αφράτη υφή της, τη ζουμερή ψίχα και το διακριτικό άρωμα εσπεριδοειδών που γεμίζει τον χώρο από την πρώτη στιγμή που βγαίνει από τον φούρνο.
Το πορτοκάλι χαρίζει φρεσκάδα χωρίς να βαραίνει το αποτέλεσμα, ενώ το σωστό χτύπημα των υλικών είναι το «κλειδί» για μια βασιλόπιτα που κόβεται τέλεια και εντυπωσιάζει μικρούς και μεγάλους. Ένα μικρό μυστικό για ακόμα πιο ζουμερό αποτέλεσμα είναι να περιχύσετε την επιφάνεια με λίγες κουταλιές φρέσκο χυμό πορτοκαλιού μόλις ολοκληρωθεί το ψήσιμο.
250 γρ. βούτυρο, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
220 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
4 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
Χυμός από 1 πορτοκάλι
Ξύσμα από 2 ακέρωτα πορτοκάλια
350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι baking powder (16 γρ.)
1 πρέζα αλάτι
1 βανίλια
Ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα
1 φλουρί, τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να αφρατέψει και να αποκτήσει ανοιχτόχρωμη, κρεμώδη υφή. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, μαζί με τη βανίλια, και ανακατεύουμε απαλά. Σε ξεχωριστό μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι και τα προσθέτουμε σταδιακά στο μείγμα, ανακατεύοντας με σπάτουλα μέχρι να έχουμε μια λεία και αφράτη ζύμη.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα, ρίχνουμε το μείγμα και τοποθετούμε το φλουρί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για περίπου 50–60 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι από το κέντρο.
Αφήνουμε τη βασιλόπιτα να κρυώσει καλά, ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη πριν το σερβίρισμα.
Τα υλικά πρέπει να είναι όλα σε θερμοκρασία δωματίου
Το καλό και αρκετό χτύπημα στο μίξερ κάνει τη διαφορά
Κοσκινίστε πάντα το αλεύρι για πιο αέρινη ζύμη
Η χρήση λαδόκολλας στη φόρμα βοηθά στο ομοιόμορφο ψήσιμο
Λίγος φρέσκος χυμός πορτοκαλιού στο τέλος απογειώνει το άρωμα
Μια κλασική βασιλόπιτα κέικ που συνδυάζει απλότητα και γεύση, ιδανική για να υποδεχθείτε τη νέα χρονιά με τον πιο γλυκό τρόπο.
Το πορτοκάλι χαρίζει φρεσκάδα χωρίς να βαραίνει το αποτέλεσμα, ενώ το σωστό χτύπημα των υλικών είναι το «κλειδί» για μια βασιλόπιτα που κόβεται τέλεια και εντυπωσιάζει μικρούς και μεγάλους. Ένα μικρό μυστικό για ακόμα πιο ζουμερό αποτέλεσμα είναι να περιχύσετε την επιφάνεια με λίγες κουταλιές φρέσκο χυμό πορτοκαλιού μόλις ολοκληρωθεί το ψήσιμο.
Υλικά για την αφράτη βασιλόπιτα κέικ με πορτοκάλι
250 γρ. βούτυρο, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου220 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
4 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
Χυμός από 1 πορτοκάλι
Ξύσμα από 2 ακέρωτα πορτοκάλια
350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι baking powder (16 γρ.)
1 πρέζα αλάτι
1 βανίλια
Ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα
1 φλουρί, τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να αφρατέψει και να αποκτήσει ανοιχτόχρωμη, κρεμώδη υφή. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.Στη συνέχεια ρίχνουμε τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, μαζί με τη βανίλια, και ανακατεύουμε απαλά. Σε ξεχωριστό μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι και τα προσθέτουμε σταδιακά στο μείγμα, ανακατεύοντας με σπάτουλα μέχρι να έχουμε μια λεία και αφράτη ζύμη.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα, ρίχνουμε το μείγμα και τοποθετούμε το φλουρί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για περίπου 50–60 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι από το κέντρο.
Αφήνουμε τη βασιλόπιτα να κρυώσει καλά, ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη πριν το σερβίρισμα.
Μυστικά για τέλεια υφή
Τα υλικά πρέπει να είναι όλα σε θερμοκρασία δωματίουΤο καλό και αρκετό χτύπημα στο μίξερ κάνει τη διαφορά
Κοσκινίστε πάντα το αλεύρι για πιο αέρινη ζύμη
Η χρήση λαδόκολλας στη φόρμα βοηθά στο ομοιόμορφο ψήσιμο
Λίγος φρέσκος χυμός πορτοκαλιού στο τέλος απογειώνει το άρωμα
Μια κλασική βασιλόπιτα κέικ που συνδυάζει απλότητα και γεύση, ιδανική για να υποδεχθείτε τη νέα χρονιά με τον πιο γλυκό τρόπο.
En