Για τον ρόλο της στον «Σασμό» και την αποχώρηση του Κώστα Κωστόπουλου από τη σειρά μίλησε, μεταξύ άλλων, η Μαρία Πρωτόπαππα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο MEGA.

Η αγαπημένη ηθοποιός μίλησε στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» αρχικά για την απόφασή της να γίνει ηθοποιός.

«Ήθελα να γίνω γιατρός, αλλά δεν έδωσα εξετάσεις, έστριψα λίγο πριν την τελική ευθεία, γιατί δεν θα μπορούσα να το συνδυάσω με το θέατρο. Μεγαλώνοντας νιώθω πολύ καλύτερα από ότι ένιωθα όταν ήμουν 20, 25 ή 30. Είμαι πολύ πιο ευτυχισμένη, γιατί έχω κάνει όλα όσα επιθυμώ», είπε χαρακτηριστικά η ηθοποιός.

«Ανακάλυψα συναισθήματα που ήθελα να νιώσω και να ζήσω. Ξεφυτρώνουμε σαν άνθη, που ανοίγουμε, ωριμάζουμε, μαραινόμαστε και πέφτουμε. Σε κάποιους τομείς είμαι στην άνθιση, σε άλλους λίγο πριν την πτώση. Όταν αναγνωρίζεις τις πρώτες ρυτίδες στα 40 σου, λες ότι γυρνάς σελίδα. Η τελευταία σελίδα που γύρισα εγώ ήταν στα 47-48 μου, που ήταν πολύ βαρβάτη, γιατί συντελέστηκε και με μία αλλαγή εσωτερική», πρόσθεσε.

Όσο για τον «Σασμό» και τον ρόλο της Μαρίνας, η ηθοποιός δήλωσε: «Το σκέφτηκα, πριν πω το "ναι" στη Μαρίνα του Σασμού, γιατί ήταν καθημερινό και οι ταχύτητες πολύ γρήγορες. Έκανα τον Σασμό για τεχνικούς λόγους και φυσικά, οικονομικούς. Δεν ονειρεύομαι πράγματα για τη Μαρίνα, ούτε ασχολούμαι μαζί της παραπάνω από αυτό που κάνω. Έχει τη δική της διαδρομή, δεν ταυτίζομαι μαζί της, ούτε νοιάζομαι για το μέλλον της. Παίρνω το υλικό και προσπαθώ να φτιάξω έναν άνθρωπο που θα τον πιστέψω».

Όσο για την υπόθεση του σκηνοθέτη  Κώστα Κωστόπουλου και την αποχώρησή του από τον Σασμό, η ηθοποιός ανέφερε: «Ο Κώστας απομακρύνθηκε, μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση για να εξυπηρετήσει και να προφυλάξει τη δουλειά στο σύνολό της. Προ αποδείξεως, δεν μου αρέσει η καταδίκη, όμως είμαι κατά της βίας και οποιασδήποτε παρενόχλησης. Απλά δεν μου αρέσουν τα λαϊκά δικαστήρια. Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει κι ελπίζω να μην ισχύουν οι κατηγορίες εναντίον του».

Τέλος, αναφέρθηκε σε ένα περιστατικό που παραλίγο να της στοιχίσει τη ζωή. «Ένιωσα ότι είχα έρθει αντιμέτωπη με τον θάνατο σε κάποια στιγμή της ζωής μου, ένιωσα ότι κινδύνευσα πολύ. Δεν έπαθα ατύχημα, αλλά υπήρχε μια συνθήκη που με έβαλε σε κίνδυνο. Δεν μπορούσα να φανταστώ καν πως θα λυθεί αυτό το πρόβλημα, αλλά τελικά ήμουν τυχερή και λύθηκε. Ήταν μια άτυχη στιγμή που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ατύχημα. Ένιωσα μέσα μου ότι θα μπορούσα να χάσω τη ζωή μου πολύ εύκολα και πολύ γρήγορα», τόνισε η Μαρία Πρωτόπαππα.