Η Θεοφανώ έχει πάρει τη ζωή της στα χέρια της και αναζητά την αλήθεια, όπως θα δούμε στα νέα επεισόδια της "Μάγισσας".

Αφού το έχει σκάσει από τον πύργο των Λασκαραίων, προσπαθεί να ανακαλύψει ποιος σκότωσε τη μητέρα της, Αναχίτ. Τα εμπόδια όμως είναι αρκετά...

Ο Μόφορης με τους πειρατές του, βρίσκουν τη Θεοφανώ στην σπηλιά της μητέρας της και προκειμένου να τους ξεφύγει, το σκάει με τη βοήθεια ενός μικρού κοριτσιού και κρύβεται στο σπίτι της προσωρινά. 

Δείτε επίσης: Η Μάγισσα επόμενα επεισόδια: Η Κυπριανή είναι μάγισσα δολοφόνος



Εκεί όμως πέφτει σε παγίδα και ξαφνικά βρίσκεται δεμένη και φιμωμένη και πίσω από όλα αυτά, φυσικά, κρύβεται η Κυπριανή.

Όλα ανατρέπονται όμως, όταν ένας μυστηριώδης άντρας κατευθύνεται προς το σπίτι που είναι αιχμάλωτη και καταφέρνει να γλυτώσει από τα δεσμά της. Έτσι τρέχει στο μοναστήρι και στην Αγάθη για να ζητήσει βοήθεια.

Στην συνέχεια η Θεοφανώ αποκαλύπτει στην Αγάθη πως μάλλον έχει βρει ποιος σκότωσε τη μητέρα της, αναφέροντας του Γερακάρηδες, και ζητάει την βοήθειά της για να τους ξεσκεπάσει.

Δείτε ακόμη: "Η Μάγισσα": Ο Αντρέι αποκαλύπτει πως ο Μιχαήλ σκότωσε τον πατέρα του



Η Αγάθη παρά τις αντιρρήσεις της, αποφασίζει να την βοηθήσει κι έτσι η Θεοφανώ έρχεται αντιμέτωπη με την Κυπριανή κατά πρόσωπο, με την συζήτησή τους να παίρνει επικίνδυνη τροπή. 

Αργότερα, η Θεοφανώ, έχοντας μια σημαντική πληροφορία στα χέρια της ξεκινάει να αναζητά τον πατέρα της...