Προ ημερών, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» οργάνωσε μια εκδήλωση με θέμα τις συμπράξεις ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Σε αυτήν είχαν προσκληθεί να μιλήσουν τρεις πρώην πρωθυπουργοί: ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Αντώνης Σαμαράς και ο Αλέξης Τσίπρας.

Τελικά, με φυσική παρουσία συμμετείχε ο Αντώνης Σαμαράς, ο Γιώργος Παπανδρέου έστειλε μαγνητοσκοπημένο μήνυμα, καθώς βρισκόταν στο εξωτερικό, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας εκπροσωπήθηκε από την Έφη Αχτσιόγλου. Δεν ξέρω αν αυτό σημαίνει κάτι και για το μέλλον, αφού τα σενάρια για τις ηγετικές φιλοδοξίες της Έφη Αχτσιόγλου μόνο εκτός πραγματικότητας δεν είναι, αλλά εκείνο που κράτησα από τη συζήτηση ήταν οι αποθεωτικές αναφορές της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ στο Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» αλλά και στο Κέντρο Πολιτισμού στο Φαληρικό Δέλτα.

Ασχέτως εάν ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν ξεκίνησε το έργο, είχε καταψηφίσει στη Βουλή τη σχετική σύμβαση. Μάλιστα, η Έφη Αχτσιόγλου όπως και ο Αντώνης Σαμαράς δεσμεύτηκαν να δώσουν αγώνα για να γίνει και σταθμός μετρό στην περιοχή.

*Δημοσιεύθηκε στo ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 26/2