Η διαχρονική εμμονή της Λάουρα Κοβέσι να στέλνει πολιτικούς πίσω... από τα κάγκελα και γενικά η «δίψα» της για πολιτικό «αίμα» φαίνεται ότι έχουν προκαλέσει σημαντικό πλήγμα στην εικόνα της Ευρωπαίας Εισαγγελέως, καθώς της καταλογίζουν μεροληψία και έλλειψη ψυχραιμίας, τα οποία δεν αρμόζουν στη σημαντική θέση που κατέχει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Διαβάστε εδώ: Λάουρα Κοβέσι: Η Ευρωπαία εισαγγελέας που ζητεί "πολιτικό αίμα" και το... κυνηγητό Μακρόν στον Μητσοτάκη

Η Ρουμάνα αξιωματούχος, έχει βαλθεί να «ξεψαχνίσει» τη σύμβαση 717 με σκοπό να ασκήσει διώξεις σε υπουργούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη, κλείνοντας, ωστόσο, τα αυτιά της σε ότι έχει να κάνει με την εμπλοκή της γαλλικής Alstom, που είχε κυρίαρχο ρόλο στην υλοποίηση της σύμβασης για την τηλεδιοίκηση και η οποία δεν ήρθε σε πέρας έγκαιρα. Και ενώ, λοιπόν, η Κοβέσι προσπαθεί με «νύχια και με δόντια» να βάλει κάποιον φυλακή, έρχεται μία αναφορά εκ των κατηγορουμένων για τη σύμβαση 717 της ΕΡΓΟΣΕ κατά της Ευρωπαίας Εισαγγελέως, που αλλάζει τα δεδομένα.

Σύμφωνα με τη στήλη Big Mouth του powergame.gr, πρόκειται για μια εκτενέστατη αναφορά προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, από την οποία ξεχωρίζουν δύο-τρία σημαντικά σημεία. Συγκεκριμένα, στην αναφορά της, η κατηγορούμενη για την υπόθεση των Τεμπών υποστηρίζει πως η Κοβέσι «στερείται του τεκμηρίου της αμεροληψίας, της απάθειας και της ψυχραιμίας που επιβάλλεται για εισαγγελέα, συμμετέχει (και επηρεάζει) η ίδια -με τη δημόσια έκφραση των προσωπικών της απόψεων- στην εξέλιξη της εδώ ποινικής διαδικασίας, εγείρει πλείστες όσες υποψίες, υπονομεύει τον θεσμικό ρόλο του Ευρωπαίου εισαγγελέως, παραβιάζει βασικές αρχές των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και ως εκ τούτου στερείται του τεκμηρίου της ανεξαρτησίας…».

Παράλληλα στην ίδια αναφορά τονίζεται πως «στην ουσία η Ευρωπαία εισαγγελέας κατέστη διάδικος της εδώ ποινικής διαδικασίας για το δυστύχημα των Τεμπών και συνέβαλε στον ανεπίγνωστο εγκλωβισμό τόσο των εδώ εντεταλμένων οργάνων της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας (ελπίζω να μην υπέδειξε και τη δικονομική τους συμπεριφορά), όσο και της κοινής γνώμης και των ΜΜΕ, τα οποία διαχέουν πίεση προς την ελληνική Δικαιοσύνη, αμφισβητώντας ευθέως την ανεξαρτησία της… Ήδη στη χώρα μου αποτελεί κοινή πεποίθηση (μετά τη δήλωση της κ. Λάουρα Κοβέσι) ότι υφίσταται προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης (πράγμα απολύτως αβάσιμο), γεγονός το οποίο παρέσυρε (υποθέτω ασυνείδητα) τα εδώ εντεταλμένα όργανα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας να παραβιάσουν την έννοια αναλογικότητας και να παρακάμψουν βασικές αρχές της ελληνικής έννομης τάξης».

Τι αναφέρει το «Big Mouth»

Η πρώτη αναφορά κατά Κοβέσι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο…

– Οι προφητικές ικανότητες της στήλης, που έχουν αποδειχθεί σε τόσες περιπτώσεις μέχρι σήμερα, επιβεβαιώνονται και από την αναφορά μιας εκ των κατηγορουμένων για τη σύμβαση 717 της ΕΡΓΟΣΕ κατά της Ευρωπαίας εισαγγελέως, Λάουρα Κοβέσι. Η αναφορά προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι εκτενέστατη, αλλά εμείς θα περιοριστούμε σε δύο-τρία σημεία. Η κατηγορούμενη για την υπόθεση των Τεμπών υποστηρίζει πως η Κοβέσι «στερείται του τεκμηρίου της αμεροληψίας, της απάθειας και της ψυχραιμίας που επιβάλλεται για εισαγγελέα, συμμετέχει (και επηρεάζει) η ίδια -με τη δημόσια έκφραση των προσωπικών της απόψεων- στην εξέλιξη της εδώ ποινικής διαδικασίας, εγείρει πλείστες όσες υποψίες, υπονομεύει τον θεσμικό ρόλο του Ευρωπαίου εισαγγελέως, παραβιάζει βασικές αρχές των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και ως εκ τούτου στερείται του τεκμηρίου της ανεξαρτησίας…».

…και οι καταγγελίες για μεροληψία της Λάουρα

– Στην ίδια αναφορά τονίζεται πως «στην ουσία η Ευρωπαία εισαγγελέας κατέστη διάδικος της εδώ ποινικής διαδικασίας για το δυστύχημα των Τεμπών και συνέβαλε στον ανεπίγνωστο εγκλωβισμό τόσο των εδώ εντεταλμένων οργάνων της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας (ελπίζω να μην υπέδειξε και τη δικονομική τους συμπεριφορά), όσο και της κοινής γνώμης και των ΜΜΕ, τα οποία διαχέουν πίεση προς την ελληνική Δικαιοσύνη, αμφισβητώντας ευθέως την ανεξαρτησία της… Ήδη στη χώρα μου αποτελεί κοινή πεποίθηση (μετά τη δήλωση της κ. Λάουρα Κοβέσι) ότι υφίσταται προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης (πράγμα απολύτως αβάσιμο), γεγονός το οποίο παρέσυρε (υποθέτω ασυνείδητα) τα εδώ εντεταλμένα όργανα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας να παραβιάσουν την έννοια αναλογικότητας και να παρακάμψουν βασικές αρχές της ελληνικής έννομης τάξης».