Η συζήτηση που διεξήχθη την Πέμπτη στη Βουλή ήταν αποκαλυπτική και για τις προθέσεις του Αλέξη Τσίπρα απέναντι στο Κίνημα Αλλαγής και την πρόεδρό του Φώφη Γεννηματά.

Οι προθέσεις αυτές συμπυκνώνονται στο κάλεσμα που απηύθυνε στην Φώφη Γεννηματά για συνεργασία σε ένα προοδευτικό μέτωπο, το οποίο όπως είναι λογικό θα εξελιχθεί και σε εκλογική συνεργασία.

Δεν πρόκειται για κάτι καινούργιο καθώς προ μηνών υπήρχε έντονη φημολογία για «μορατόριουμ» μεταξύ των δύο κομμάτων, φημολογία που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγής.

Η κίνηση του Αλέξη Τσίπρα διόλου τυχαία δεν είναι από τη στιγμή που σε όλες τις έρευνες κοινής γνώμης, φαίνεται ότι οι ψηφοφόροι του Κινήματος Αλλαγής στρέφονται προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, εκφράζοντας την ικανοποίηση για τους χειρισμούς του και την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό του.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, βλέποντας ότι η τάση στην κοινή γνώμη ευνοεί τον δικομματισμό, επιχειρεί με το άνοιγμα αυτό να ανακόψει την μονομερή ενίσχυση της Νέας Δημοκρατίας.

Όσο περνάει δε ο καιρός και εισερχόμαστε στη βαθιά ύφεση, η πίεση του Αλέξη Τσίπρα προς τη Φώφη Γεννηματά θα γίνεται πιο έντονη με τον ίδιο να προσπαθεί να ενεργοποιήσει τα αντιδεξιά αντανακλαστικά του ΠΑΣΟΚ.