Σε μείζον πολιτικό ζήτημα εξελίσσονται για τον ΣΥΡΙΖΑ οι αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και αφορούν πρόσωπα και ενέργειες που έγιναν επί διακυβέρνησης του.

Οι «βόμβες» ξεκίνησαν μετά την αποκάλυψη της εφημερίδας «Παραπολιτικά», σχετικά με την παρακρατική μηχανή που λειτουργούσε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, εν γνώσει του Μεγάρου Μαξίμου, και παράλληλα με το παραδικαστικό κύκλωμα, συνεχίστηκε με το ηχητικό ντοκουμέντο της συνομιλίας Σάμπυ Μιωνή και Νίκου Παππά που κατατέθηκε στη Βουλή και που εκθέτει ανεπανόρθωτα τον πρώην υπουργό, στενό συνεργάτη και καρδιακό φίλο του Αλέξη Τσίπρα, ενώ στη μακρά λίστα προστέθηκε μια συνομιλία που σοκάρει ανάμεσα στον Πάνο Καμμένο και στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, μπροστά στον Αλέξη Τσίπρα για τα στελέχη των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ.

Όπως ανέφερε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος στον Παναγιώτη Τζένο, ο υπουργός Καμμένος του είπε πως «καλύπτει τον Κουρτάκη» ενώ είχε την αξίωση από τον πρώην υφυπουργό να επικοινωνήσει με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλία Ζαγοραίο, ζητώντας να μας γ… ώστε να αποδείξει για τίνος τα συμφέροντα λειτουργεί.

Στο αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας αναφέρεται ακόμη πως ο κ. Παπαγγελόπουλος αποκαλύπτει ότι η σχετική συζήτηση έγινε παρόντος του κ. Αλέξη Τσίπρα και δη στο πρωθυπουργικό γραφείο στη Βουλή.

Η αυτονόητη εξέλιξη αυτής της παραδοχής είναι ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ γνώριζε για αυτή την εξέλιξη.

Οι αποκαλύψεις, ωστόσο, δε σταματούν εκεί καθώς η εφημερίδα φέρνει στη δημοσιότητα νέα στοιχεία από τις νόμιμες επισυνδέσεις της ΕΥΠ για το δαιδαλώδες «κύκλωμα διαφθοράς» στην ΕΛ.ΑΣ στις οποίες περιλαμβάνεται μια ολόκληρη ενότητα με απομαγνητοφωνήσεις του Γεωργίου Γκρίζη, πρώην επικεφαλής του τμήματος δίωξης Εκβιαστών, το όνομα του οποίου εμφανίζεται στο πληροφοριακό υλικό, αλλά και σε φωτογραφίες από βιντεοσκοπήσεις της ΕΥΠ.

Τον γύρο των ΜΜΕ έκανε το αποκαλυπτικό δημοσίευμα των «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ»

Όπως είναι αυτονόητο, οι αποκαλύψεις των «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ» προκάλεσαν το ενδιαφέρον όλων των Μέσων Ενημέρωσης καθώς πρόκειται για μια πρωτοφανή περίπτωση διωγμού σε βάρος δημοσιογράφων.

Τα ΜΜΕ όλης της χώρας έκαναν λόγο για «παρακράτος ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ», «παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη» και «Ζήτημα Δημοκρατίας» για την αποκάλυψη του παρακράτους.

Ο φόβος νέων αποκαλύψεων σκιάζει την Κουμουνδούρου

Την ίδια ώρα, ο φόβος νέων αποκαλύψεων για πρόσωπα και ενέργειες που έγιναν επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, σκιάζει την Κουμουνδούρου. Κάτι που ασφαλώς θα οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη περιδίνηση την Κουμουνδούρου η οποία έτσι κι αλλιώς βρίσκεται στα σχοινιά και δέχεται χτυπήματα.

Ο φόβος τους μάλιστα έγκειται στο να βγαίνουν σε ...δόσεις στοιχεία επιβαρυντικά για τον Νίκο Παππά ή και άλλους πρωτοκλασάτους επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, που θα "ροκανίζουν" διαρκώς τις όποιες δυνατότητες ανάκαμψης, έχει το κόμμα. 

Άρχισαν τα… όργανα στον ΣΥΡΙΖΑ - «Κόντρα» στη γραμμή Τσίπρα ο Φίλης

Την ίδια ώρα, ενδεικτικό του τεταμένου κλίματος στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποτελούν τα όσα διαδραματίστηκαν στη συνεδρίαση της Κεντρική Επιτροπής Ανασυγκρότησης (ΚΕΑ), όπου ο Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε να ταυτίσει τον εαυτό του με τον Ανδρέα Παπανδρέου, καταγγέλλοντας νέα '89, σε μια προσπάθεια να ξυπνήσει αντιδεξιά αντανακλαστικά στο εκλογικό του ακροατήριο. Ξεχνώντας ότι ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα που μαζί με τη ΝΔ έστειλε στο Ειδικό Δικαστήριο τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, με υπουργούς σημερινά πρωτοκλασάτα στελέχη του (Δραγασάκης, Κουβέλης, κλπ).

Την αναφορά του Αλέξη Τσίπρα στο «βρώμικο '89» σχολίασε ο Νίκος Φίλης μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνοντας χαρακτηριστικά «δεν με εκφράζει το βρώμικο ’89. Δεν μπορούμε να λέμε σήμερα ότι μπορεί να επαναληφθεί το βρώμικο '89», καθώς είναι «άλλοι οι πρωταγωνιστές», «άλλα τα διακυβεύματα», «άλλη η ιστορία της αριστεράς».

«Η αριστερά υπήρξε δύναμη κάθαρσης τότε. Όχι δύναμη συνενοχής», επισήμανε.

Ο Ν. Φίλης σημείωσε επίσης πως «πολλά μας ταπείνωσαν» και ότι «η αριστερά και το ηθικό της πλεονέκτημα δίνουν καθημερινά εξετάσεις. Δεν έχει λόγο να κάνει εκπτώσεις από τις αρχές της» πρόσθεσε, ενώ σχετικά με τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε πως «έχουμε κάνει την αυτοκριτική μας» και πως αυτή έχει να κάνει με «το ύφος, το ήθος και την αλαζονεία που εξέπεμπε για συγκεκριμένα ζητήματα. Και τέτοια ζητήματα τα ζούμε αυτές τις ημέρες», κατέληξε.

Στο στόχαστρο ο Τσίπρας 

Η κυβέρνηση θεωρεί ότι η Κουμουνδούρου υπέστη δεινό πλήγμα από τα όσα αποκαλύφθηκαν κατά την περίοδο πρωθυπουργίας του Αλέξη Τσίπρα και απ ότι φαίνεται η πολιτική πληγή που άνοιξε, όχι μόνο δεν θα «επουλωθεί» εύκολα, αλλά πιθανότατα θα «κακοφορμίσει», από τις πιθανές νέες αποκαλύψεις που έπονται. 

Την ίδια ώρα, η ΝΔ έχει βάλει στο στόχαστρό τον Αλέξη Τσίπρα, που κατά πολλούς εντός κόμματος, είναι και το …αφεντικό του μαγαζιού. Μάλιστα, για τους επιτελείς της γαλάζιας Παράταξης, τα όσα συγκλονιστικά έχουν δει το φως της δημοσιότητας είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για την πλήρη αποδόμηση του πρώην πρωθυπουργού.

«Δεν είναι άμοιρος ευθυνών. Είναι απολύτως βέβαιο ότι ήξερε τι έκαναν και ο Καμμένος αλλά και ο Παππάς. Είχε ο ίδιος δώσει εντολή να προχωρήσουν ορισμένες υποθέσεις, κυρίως στοχοποίησης πολιτικών αντιπάλων», λένε επιτελικά στελέχη της ΝΔ.

ΝΔ: Οι νέοι διάλογοι αποκαλύπτουν το παρακράτος ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

Το χθεσινό μάλιστα δημοσίευμα των Παραπολιτικών προκάλεσε την άμεση αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, που σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για «παρακράτος των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ».

«Όσα αποκαλύπτονται σήμερα από τα “Παραπολιτικά” αποτελούν άλλη μια κραυγαλέα επιβεβαίωση της λειτουργίας του παρακράτους των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Δύο υπουργοί συζητούν μπροστά στον πρωθυπουργό να δοθούν εντολές σε δικαστικούς, τους οποίους αντιμετωπίζουν ως εκτελεστικά τους όργανα προκειμένου να προβούν σε διώξεις κατά δημοσιογράφων» αναφέρει η ανακοίνωση.