Εικόνα έντονης εσωστρέφειας εμφανίζει ο ΣΥΡΙΖΑ καθώς δεν έχουν τελειωμό οι κόντρες, οι έριδες, οι βυζαντινισμοί και οι εντάσεις στο εσωτερικό του κόμματος.

Το κλίμα μάλιστα στην Κουμουνδούρου εξακολουθεί να είναι βαρύ, κυρίως από το γεγονός ότι αρκετά στελέχη περίμεναν ο Αλέξης Τσίπρας να αναλάβει πρωτοβουλίες. 

Τον ασκό του Αιόλου άνοιξε ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Κοντονής, ο οποίος έδειξε με δάχτυλο την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την επιχείρηση «ξεπλύματος» της Χρυσής Αυγής κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησής του.

Το «χτύπημα» Κοντονή αποτέλεσε τη χαριστική βολή στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς οι αποκαλύψεις συνιστούν μέγα στίγμα για το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα και βαρύ xτύπημα στο μαλακό υπογάστριο της εικόνας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ ταυτόχρονα, φέρνουν σε θέση απολογίας τον Αλέξη Τσίπρα για ανοχή έναντι της Χρυσής Αυγής.

Η πρώτη αντίδραση της σοκαρισμένης αρχικά Κουμουνδούρου ήταν η εξής ανακοίνωση: «Οι δηλώσεις του Σταύρου Κοντονή, που υιοθετούν την προπαγάνδα και τα fake news της Νέας Δημοκρατίας, είναι απαράδεκτες και αντικειμενικά εξυπηρετούν πολιτικά συμφέροντα εχθρικά προς την Αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία».

Ο κ. Κοντονής επανήλθε κάνοντας λόγο για «σοβαρά ανεπίτρεπτα λάθη» εκ μέρους της κυβέρνησης Τσίπρα στο θέμα του Ποινικού Κώδικα, εγκαλώντας παράλληλα τους συντρόφους του για «σταλινισμό».

Το μπρα ντε φερ του του Σταύρου Κοντονή με την Κουμουνδούρου, ολοκληρώθηκε με τη διαγραφή του πρώην υπουργού και περνάει πια στη λίστα με τους Λαφαζάνη, Κωνσταντοπούλου, Αλαβάνο, Βαρουφάκη και όσους έχουν ασκήσει αρνητική κριτική στον Αλέξη Τσίπρα ή απλά διαφώνησαν μαζί του.


Την ίδια ώρα, στα ηγετικά κλιμάκια του κόμματος επικρατεί έντονος προβληματισμός για μια σειρά από φαινόμενα που παρουσιάζονται το τελευταίο διάστημα, τα οποία δίνουν την εικόνα της αποσύνθεσης και προκαλούν φθορά στο κόμμα. 

«Μαλλιά κουβάρια» Ρουβάς- Πολάκης

Όπως ο «πόλεμος» που ξέσπασε ανάμεσα στον Σάκη Ρουβά και τον Παύλο Πολάκη, -για τον οποίο έχει ήδη εκφραστεί δυσφορία από ανώτερα κλιμάκια- ο οποίος ξεκινά έναν ακατανόητο «ιερό πόλεμο» κατά του Σάκη Ρουβά.

Αφορμή ήταν μία δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ από το βήμα της Βουλής, πριν από τρεις ημέρες, ο οποίος εξαπέλυσε δριμύ “κατηγορώ” προς καλλιτέχνες, οι οποίοι – όπως είπε- “ξπέλεναν” σε δηλώσεις τους τη Χρυσή Αυγή.

Ανάμεσα στους καλλιτέχνες που ανέφερε ο Παύλος Πολάκης, ήταν και ο Σάκης Ρουβάς. “Να θυμόμαστε ποιοι από το μουσικό και καλλιτεχνικό στερέωμα ξέπλεναν τους ναζί”, είπε χαρακτηριστικά.

Ρουβάς: Προσβάλει την κρητική λεβεντιά»

Σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο Σάκης Ρουβάς δίνει νέα απάντηση στον Παύλο Πολάκη και στην αήθη επίθεση που δέχτηκε από τον βουλευτή. Ο τραγουδιστής, που απέστειλε εξώδικό στον κ. Πολάκη, τον προκαλεί «να σταθεί απέναντι μου, ενώπιον της Δικαιοσύνης». Οπως αναφέρει ο Σάκης Ρουβάς, σχολιάζοντας την απάντηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ «είναι προφανές ότι παίζει με τη νοημοσύνη μας».

Άγρια «καρφιά» Κούλογλου στην ηγεσία ΣΥΡΙΖΑ

Ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου με άρθρο του, άφησε νέες αιχμές κατά της ηγεσίας του κόμματος.

Σε άρθρο στην ιστοσελίδα tvxs.gr, με τίτλο «Πώς τα καταφέραμε σύντροφοι;» ο κ. Κούλογλου υποστηρίζει ότι το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ δεν οφείλεται ούτε στους δημοσκόπους, ούτε και στα ΜΜΕ αλλά στο γεγονός ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχει καταφέρει να διαμορφώσει μια νέα φυσιογνωμία και ένα πρόγραμμα που να μπορεί να εμπνεύσει τους πολίτες.

Παράλληλα, σημειώνει ότι είναι ευθύνη της ηγεσίας να κάνει τις απαραίτητες κινήσεις έτσι ώστε να επιτευχθεί μία «συντεταγμένη πορεία προς τα μπρος» και υπογραμμίζει ότι συχνά αβάσιμες καχυποψίες τρέφουν αντιπαλότητες και τον φαύλο κύκλο της εσωστρέφειας.

Ο Καρανίκας ανέλαβε «πορτιέρης» και απειλεί με διαγραφές όσους αμφισβητούν τον Τσίπρα

Τη σκυτάλη των απειλών προς τους αμφισβητίες πήρε πρώην σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Καρανίκας, ο οποίος σε ανάρτησή του είπε ότι «Όποια και όποιος υπονομεύει και συκοφαντεί το κόμμα και τον πρόεδρο που μας εκπροσωπεί, θέτει τον εαυτό της/του εκτός κόμματος. Το αυτονόητο για ένα δημοκρατικό κόμμα που θέλει να είναι αριστερό και όχι φιλελεύθερο μαγαζί αριβισμού».

Το μέτωπο Τσακαλώτου

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ανοίγει και πάλι το μέτωπο στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, διαμαρτυρόμενος για τα βρόμικα χτυπήματα που δέχεται από το μιντιακό σύστημα Τσίπρα.

Ειδικότερα, ο κ. Τσακαλώτος εξέφρασε την οργή του για δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού Τύπου τα οποία χαρακτηρίζει «απολύτως αναληθή και συκοφαντικά».

Μάλιστα, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι προχωράει σε εξώδικη διαμαρτυρία με φόντο πρόσφατο δημοσίευμα που τον εμφανίζει να έχει γευματίσει «με ισχυρό επιχειρηματικό και εκδοτικό παράγοντα με σκοπό την καθαίρεση του Αλέξη Τσίπρα ή και την διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ με την προετοιμασία δημιουργίας νέου κόμματος».

Με αυτά τα δεδομένα, «θα υποβάλω εξώδικη διαμαρτυρία απαιτώντας την άμεση ανάκληση του άρθρου αλλά και έγγραφη συγνώμη και διόρθωση», γνωστοποιεί σε ανάρτησή του ο κ. Τσακαλώτος.

Το μέτωπο από την πλευρά του Τσακαλώτου που δεν έκλεισε ποτέ εξακολουθεί να αποτελεί «απειλή» για τον Αλέξη Τσίπρα, όσο τουλάχιστον θα νοιώθει ότι αμφισβητείται ή ότι απειλείται η θέση του ως αρχηγός.