Με μία ανάρτηση στη σελίδα του στο Facebook εμφανίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας μετά από τρεις ημέρες που υφίστανται τα ερωτήματα, για να απαντήσει αναφορικά με τη βίλα του Σουνιού την οποία έχει νοικιάσει.

Αρχικά ο Αλέξης Τσίπρας με όσα έγραψε «αδειάζει» τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ και την Κουμουνδούρου η οποία στην ανακοίνωσή της αναφερόταν στο προηγούμενο σπίτι, το οποίο παραδέχεται ο ίδιος ότι σταμάτησε να το νοικιάζει το περασμένο καλοκαίρι. Στην Κουμουνδούρου μάλλον θα πρέπει να είναι πιο ενημερωμένοι για όσα κάνει ο Αλέξης Τσίπρας πριν αναλάβουν να απαντήσουν, ακόμα κι αν προσπάθησαν να μπερδέψουν.

Δευτερευόντως, οι λεπτομέρειες της απάντησης του Αλέξη Τσίπρα αποκαλύπτουν κάτι εξαιρετικά παράδοξο.

Σύμφωνα πάντα με τον Αλέξη Τσίπρα, το μίσθωμα για τα τρία πρώτα χρόνια ανέρχεται σε 500 ευρώ μηνιαίως για τα τρία πρώτα χρόνια και 900 ευρώ για τον τέταρτο. Για τα τρία πρώτα χρόνια μάλιστα έγινε και προκαταβολή των μισθωμάτων. Η προκαβολή με έναν από πολλαπλασιασμό ανήλθε στο ποσό 18.000 ευρώ.

Στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας απαντάει και για τις εργασίες που έγιναν στο σπίτι, αναφέροντας ότι κόστισαν 20.000 ευρώ, ποσό το οποίο καλύφθηκε από τον ιδιοκτήτη.

Με λίγα λόγια, ο ιδιοκτήτης «μπαίνει μέσα», κατά το κοινώς λεγόμενο, αφού πήρε πίσω λιγότερα κατά 2.000 ευρώ από τα χρήματα που δαπάνησε για τις εργασίες. Αν συνυπολογιστεί και ο ΕΝΦΙΑ, η χασούρα του ιδιοκτήτη εκτοξεύεται.

Κι αν είναι έτσι, ποιος ιδιοκτήτης ακινήτου θα ανακαίνιζε ένα σπίτι, για να το νοικιάσει στη συνέχεια και τελικά και χάσει και λεφτά στα τρία πρώτα χρόνια. Θα πρέπει να συνυπολογιστούν και οι φθορές μέσα στα χρόνια της χρήσης από τον ενοικιαστή. Την ίδια βίλα μάλιστα ο ιδιοκτήτης φέρεται να είχε θέσει προς πώληση έναντι 1,2 εκατ. ευρώ.

Τόσο καλός είναι στις συμφωνίες ο Αλέξης Τσίπρας –που δεν το διαπιστώσαμε το 2015- που κατάφερε να «βάλει μέσα» τον ιδιοκτήτη του ακινήτου ή είναι τόσο «φιλάνθρωπος» ο ιδιοκτήτης που ανακαίνισε το σπίτι και δέχθηκε να χάσει λεφτά αφού το νοικιάσει, αντί να το πουλήσει.

Εκτός πάντα αν πρόκειται περί χάρης