Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής εξελέγη την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021 ο βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας, τέως υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Βασίλης Διγαλάκης.

Η Διαρκής Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής αποτελείται από 54 μέλη, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου, και είναι αρμόδια επί θεμάτων του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Σε δήλωσή του, ο κ. Διγαλάκης σημειώνει: «Ευχαριστώ, για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου, τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας καθώς και τους συναδέλφους - μέλη της Επιτροπής. Το έργο της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων είναι σημαντικό στο πλαίσιο της εύρυθμης κοινοβουλευτικής διαδικασίας και του διαλόγου που οφείλουμε ν’ αναπτύσσουμε διακομματικά για κρίσιμα ζητήματα, αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Με αυτή τη λογική σκοπεύω να εργαστώ, στοχεύοντας σε μία αγαστή συνεργασία, τόσο με τις πολιτικές ηγεσίες των δύο Υπουργείων, όσο και με τους συναδέλφους βουλευτές όλων των κομμάτων».