adonis-georgiadis09
Πολιτική

Γεωργιάδης στα Παραπολιτικά 90,1: Ο Παππάς προσπάθησε με πονηριές να εξαπατήσει την κοινή γνώμη και έχει υποστεί ήττα

Τι είπε για τα 150 ευρώ στους νέους που θα εμβολιαστούν

Την ανάγκη να χτιστεί τοίχος ανοσίας με τους εμβολιασμούς ώστε να αποφευχθεί νέο κύμα πανδημίας το φθινόπωρο επισήμανε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή Secret, με τον Παναγιώτη Τζένο, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

 Ειδικότερα ο κ. Γεωργιάδης είπε πως στόχος είναι να αυξηθούν οι εμβολιασμοί που είναι σχετικά χαμηλά και να πειστούν οι πολίτες να κάνει το εμβόλιοΑναφορικά με τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες  για χώρους αποκλειστικά για εμβολιασμένους και τους μεικτούς, είπε πως με κοινή υπουργική απόφαση θα εξηγηθεί το ηλεκτρονικό σύστημα και πως θα γίνεται ο έλεγχος.  Για τα 150 ευρώ τους νέους είπε πως το μέτρο δουλεύει καθώς αυξήθηκαν τα ραντεβού των ηλικιών 18 – 25.  Τόνισε πως είναι ανοιχτός σε προτάσεις που θα του φέρουν εκπρόσωποι της εστίασης.

 Για Νίκο Παππά

Σε ότι αφορά το πόρισμα της πλειοψηφίας της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής, είπε πως ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς προσπαθεί με πονηριές να εξαπατήσει τη κοινή γνώμη σημειώνοντας ότι ο κ. Παππάς έχει υποστεί δεινή ήττα.

Για Παπασταύρου

Κληθείς να σχολιάσει το αμετάκλητο απαλλακτικό βούλευμα για τον Σταύρο Παπασταύρου, διερωτήθηκε αν ο ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει συγνώμη. Για την υπόθεση της Novartis, είπε πως έχει δικαίωμα να ζητήσει να φύγει η κουκούλα από τους προστατευόμενους μάρτυρες.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Άδωνι Γεωργιάδη στα Παραπολιτικά 90,1

 

O υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κος Άδωνις Γεωργιάδης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Secret” με το δημοσιογράφο Παναγιώτη Τζένο.

Αναφορικά με τα μέτρα για τους εμβολιασμένους ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε: «Έχουμε όλοι μας συμφωνήσει ότι δεν πρέπει να έχουμε τέταρτο κύμα;  Εχουμε όλοι μας συμφωνήσει ότι χωρίς το εμβόλιο δεν έχουμε καμία πιθανότητα γιατί αυτή η μετάλλαξη Δ είναι πολύ μεταδοτική; Άρα η συντριπτική πλειοψηφία αυτής της χώρας αντιλαμβάνεται αυτό που λένε οι γιατροί και η ιατρική επιστήμη ότι αν δεν μπορέσουμε να χτίσουμε τείχος ανοσίας γρήγορα κινδυνεύουμε το χειμώνα με νέα έξαρση της πανδημίας άρα ο σκοπός μας είναι να αυξήσουμε τον εμβολιασμό.  Επίσης γνωρίζουμε ότι ο εμβολιασμός προς το παρόν πηγαίνει μεν καλά αλλά είναι ακόμα σχετικά χαμηλά άρα έχουμε όλοι μας έναν κοινό στόχο να ανεβάσουμε το σχετικά χαμηλά και να το κάνουμε αρκετά υψηλά για την ανοσία δηλαδή να πείσουμε μια κρίσιμή μάζα της κοινωνίας που ακόμα φοβάται να κάνει το εμβόλιο να πεισθεί να το κάνει.  Αυτές είναι οι ιδέες  που βρήκαμε και τις εφαρμόζουμε. Αν κάποιος έχει κάποια καλύτερη ιδέα ευχαρίστως να  μας την πει.

Αναφορικά με την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ ότι η κυβέρνηση πετάει το μπαλάκι στους επιχειρηματίες της εστίασης

Αν το βάζαμε υποχρεωτικό σε όλη την εστίαση  θα μας έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ «τύραννος η κυβέρνηση, υποχρεώνει τους επιχειρηματίες». Ότι και να κάνουμε κάτι θα βρει να πει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Θα βγάλουμε σε λίγο την κοινή υπουργική απόφαση η οποία θα εξηγεί ακριβώς και το ηλεκτρονικό σύστημα και το πώς θα γίνεται ο έλεγχος. Θα έχουμε ένα ηλεκτρονικό σύστημα που θα κατεβάζει ο κάθε επιχειρηματίας δωρεάν μια εφαρμογή εάν μεν το κατάστημά του έχει τα ηλεκτρονικά  αυτά συστήματα με τα QR θα μπορεί αν κάνει αυτόματα τη σάρωση και να έχει αυτόματα την έγκριση, εάν δεν έχει QR  θα το γράφει με το χέρι τον ΑΜΚΑ στον υπολογιστή του, θα παίρνει αυτομάτως την έγκριση «ναι είναι εμβολιασμένος, όχι δεν είναι»  και μετά το κατάστημα θα δουλεύει με τον τρόπο των εμβολιασμένων ή των μη εμβολιασμένων δηλαδή των μικρών ή των αμιγών. Δεν είναι και τόσο  πολύ δύσκολο, δεν είναι και η ΝΑΣΑ , δεν πάμε να κάνουμε προσεδάφιση και στον Άρη! Είναι κάτι καινούργιο, είναι κάτι σύνθετο, δημιουργεί ανησυχίες αλλά έχει κάποιος να προτείνει μια καλύτερη ιδέα;»

Αναφερόμενος στα 150 € για τον εμβολιασμό των νέων τόνισε: «Η ιδέα των οικονομικών επιβραβεύσεων ή κινήτρων είναι μια πρωτότυπη ελληνική ιδέα ή έχει εφαρμοστεί και αλλού στον κόσμο; Αρχίζει η γνωστή ελληνική φασαρία, τα κόμματα φωνάζουν, οι δημοσιογράφοι  τι απεδείχθη μέσα σε 24 ώρες ότι από εκεί που κλείνανε 9 χιλιάδες την ημέρα σε αυτή την ηλικία πήγανε στις 18 χιλιάδες και από ότι μαθαίνω πάει για ρεκόρ. Σκοπός μας δεν είναι να εμβολιαστεί ο κόσμος; Δουλεύει το μέτρο και αρχίζουν και πηγαίνουν και εμβολιάζονται  κατά πολλές χιλιάδες  την ημέρα; Δουλεύει, άρα καλώς μπήκε το μέτρο».

Ερωτηθείς αν εκτιμά ότι θα επιτευχθεί ο στόχος του εμβολιασμού μέχρι το Φθινόπωρο απάντησε:

Δεν ξέρω αν θα τον πιάσουμε, εγώ αγωνίζομαι για να τον πιάσουμε. Ταμείο θα κάνουμε στο τέλος.

Όλα τα μέτρα είναι προσωρινά αν  φτάσουμε στο 75-80% των εμβολιασμών δεν έχουμε λόγο να έχουμε μέτρα. Δηλαδή πρέπει περίπου να εμβολιαστούν άλλοι τόσοι».

Αναφορικά με την υπόθεση Παππά υπογράμμισε: «Εγώ παραδέχομαι τον κ. Παππά στο πόσο πονηρά προσπαθεί να εξαπατήσει την κοινή γνώμη από την αρχή αυτής της ιστορίας. Ο κ. Παππάς δεν έχει πάει ποτέ να μιλήσει, δεν πήγε στην επιτροπή της Βουλής, δεν έχει κάνει ούτε ανάρτηση για τα SMS στον Καλογρίτσα, δεν έκανε μήνυση στον Καλογρίτσα και τώρα αυτός δήθεν πανηγυρίζει διότι λεει θα παραπεμφθεί για παράβαση καθήκοντος. Η δε δήλωση του κ. Τσίπρα ότι δεν βάλανε τη δωροδοκία διότι θα τους εξέθετε η ελληνική δικαιοσύνη προς εμάς διαβάζεται και ανάποδα, άρα δεν θα μας εκθέσει η ελληνική δικαιοσύνη στην παράβαση καθήκοντος άρα  στην παράβαση καθήκοντος θα καταδικαστεί ο κ. Παππάς, αυτό είπε ο κ. Τσίπρας. Όπως καταλαβαίνετε ένας υπουργός που θα καταδικαστεί γιατί έχει παραβιάσει το βασικό του συνταγματικό καθήκον να μην παρεμβαίνει σε ένα διαγωνισμό  δεν μπορεί να έχει πολύ μεγάλο μέλλον στην πολιτική. Άρα ο κ. Παππάς στην πραγματικότητα έχει υποστεί μια δεινή ήττα από χθες, είναι ζημιά για τον κ.Παππά και τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ένας πρώην υπουργός του παραπέμπεται για παράβαση καθήκοντος. Η διαχείριση τους η επικοινωνιακή με τους πανηγυρισμούς απλώς προσβάλει την νοημοσύνη των ανθρώπων. Εκτός αν   ειναι νοητό να καταδικάζονται οι υπουργοί για παράβαση καθήκοντος, αν αυτό είναι κάτι απλό για το ΣΥΡΙΖΑ να μας το πουν».

Για την υπόθεση Παπασταύρου σημείωσε: «Όλα λειτουργούν με όρους επικοινωνίας, βγαινει το πόρισμα της δικαιοσύνης για την απαλλαγή του κ.Αγγελή  από τα τέσσερα αδικήματα που τον κατηγόρησε η κα Τουλουπάκη και πρόταση παραπομπής του για το ένα. Ποιο ήταν το αδίκημα για το οποίο λέγανε ότι δεν θα παραπεμφθεί ο Αγγελής; Η παράβαση καθήκοντος. Βγαίνει όλος ο ΣΥΡΙΖΑ, η Δημοκρατία, ο Βαξεβάνης οι πάντες «είχαμε δίκιο παραπέμπεται ο Αγγελής». Για ποιο αδίκημα; για την παράβαση καθήκοντος, για αυτό το οποίο λένε για τον Παππά συγχαρητήρια τι ωραίο που είναι. Βγαινει ο εισαγγελέας και κάνει πρόταση να μην παραπεμφθεί τελικά ο Αγγελής, που είναι αυτό το είδατε στο documento, στη Δημοκρατία; Θάφτηκε, έγιναν οι πανηγυρισμοί για την υποτιθέμενη παραπομπή Αγγελή, στην απαλλαγή Αγγελή κιχ, πουθενά. Όλα γίνονται με όρους επικοινωνίας. Για τον Παπασταύρου, επί τρία –τέσσερα χρόνια είχα βρεθεί να ακούω στη Βουλή για τον Παπασταύρου. Κάθε ομιλία του Τσίπρα είχε μέσα και ολίγον Παπασταύρου. Όταν έβγαινε ο Σαμαράς και υπερασπιζόμουν τον Παπασταύρου στη Βουλή όταν εγώ είχα πει «οφείλουμε  να δώσουμε μια οδό στο όνομα του Παπασταύρου» είχε γίνει χαμός στην Ελλάδα. Το είχα πει καθ΄υπερβολή  για να υπερασπιστώ έναν άνθρωπο που ήξερα ότι είναι αθώος. Σήμερα βγήκε αμετάκλητη αθωωτική απόφαση για τον Παπασταύρου, ότι όλες οι κατηγορίες ήταν όλες ψεύτικες. Θα ζητήσει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ συγνώμη για τον Παπασταύρου; Όχι απλώς θα κάνουν ότι δεν συνέβη. Καταστρέψανε έναν άνθρωπο, τον διαβάλανε, τον συκοφαντήσανε, τον ξεφτιλίσανε και την ώρα της αθώωσης κάνουν τις πάπιες».

Ερωτηθείς αν επιμένει ότι πρέπει να αποκαλυφθούν οι μάρτυρες στην υπόθεση Novartis απάντησε: «Θεωρώ αδιανόητο ότι ο ελληνικός λαός δεν θα μάθει την αλήθεια για αυτή την υπόθεση. Ο δε νόμος για τους προστατευόμενους μάρτυρες, τους μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος, έχει ασφαλιστικές δικλείδες οι  οποίες στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουν παραβιαστεί και οι δύο. Το ένα να είναι μην είναι  εμπλεκόμενοι στην υπόθεση και να μην έχουν συμφέρον, αυτοί είναι εμπλεκόμενοι και έχουν συμφέρον άρα λοιπόν δεν μπορώ να καταλάβω ακόμα γιατί το συζητάμε. Θα περιμένω να αποφανθεί η Δικαιοσύνη ως όμως  εμπλεκόμενος στην υπόθεση και αδίκως κατηγορηθείς έχω δικαίωμα να ζητήσω να φύγει η κουκούλα τους».