Ο Αλέξης Τσίπρα με την διαγραφή του Παναγιώτη Κουρουμπλή από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θέλησε να στείλει ένα μήνυμα προς όλους τους βουλευτές του κόμματος του ότι τα ψέματα τελείωσαν. Κανείς δεν θα κάνει του κεφαλιού του. Όλοι θα πρέπει να υπακούουν στην γραμμή που χαράσσουν τα όργανα αλλιώς δεν έχουν θέση μέσα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής σύμφωνα με όσα λένε τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης πέρασε χθες την κόκκινη γραμμή. Αναφερόμενος στην μελέτη Τσιόδρα- Λύτρα και εμφανώς φορτισμένος γιατί πριν από λίγο καιρό είχε χάσει ένα φίλο του από κοροναϊό είπε προς τους βουλευτές της ΝΔ «Περιμένουμε να έρθει ο κ. πρωθυπουργός, ο οποίος θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί πραγματικά μετά από αυτή την αποκάλυψη (μελέτη Τσιόρδα –Λύτρα) . Γιατί θα απολογηθείτε. Δεν θα το περάσετε έτσι. Γιατί μέσα σε αυτό το περιβάλλον δολοφονήθηκαν άνθρωποι. Το συνειδητοποιείτε;» ήταν τα λόγια του Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Η φραστική ακρότητα του πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ έγινε αμέσως αντιληπτή από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Πάνος Σκουρλέτη ο οποίος παρενέβη στο θέμα μιλώντας για ατυχή διατύπωση «Ασκήσαμε έντονη πολιτική κριτική για την διαχείριση της πανδημίας. Θέσαμε ερωτήματα και απαντήσεις δεν πήραμε. Όσο δεν δίνονται απαντήσεις γύρω από πολιτικές ευθύνες ανοίγουμε το δρόμο για φράσεις άστοχες και παρεξηγήσιμες», είπε ο Πάνος Σκουρλέτης και πρόσθεσε: «Ο χώρος μας, δεν υιοθετεί αυτή τη λογική. Αυτό που είχε πει ο πρώην υπουργός του ΠΡΟΠΟ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκαψε 100 ανθρώπους στο Μάτι, δεν είναι στην λογική μας . Εμείς ''τυμβωρυχία'' δεν κάνουμε», επεσήμανε.

Η Όλγα Γεροβασίλη - Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ - επικοινώνησε αμέσως με τον Αλέξη Τσίπρα στις Βρυξέλλες όπου τον ενημέρωσε για το θέμα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής από το βήμα της Βουλής με δήλωση του να επανορθώσει ξεκαθαρίζοντας ότι αλλιώς θα βρισκόταν εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

«Δεν είμαστε όλοι ίδιοι είπε ο Αλέξης Τσίπρας. Δεν ακολουθούμε την τακτική της ΝΔ όπου στο Μάτι μας κατηγορούσε ότι κάψαμε 100 ανθρώπους. Εμείς κάνουμε κριτική γιατί η κυβέρνηση έχει κάνει πολλά και σοβαρά λάθη αλλά δεν χρησιμοποιούμε τα επιχειρήματα και την τακτική που ακολουθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

Ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε να επανορθώσει επικαλούμενος συναισθηματική φόρτιση και έτσι βρέθηκε εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Ο εκνευρισμός του Αλέξη Τσίπρα έχει να κάνει προφανώς και με το γεγονός ότι η αξιωματική αντιπολίτευση είχε σηκώσει τα τελευταία εικοσιτετράωρα το θέμα της μελέτης Τσίοδρα - Λύτρα για της ΜΕΘ και με αυτό το θέμα ήθελε να πάει στην συζήτηση του Σαββάτου.

Η κίνηση του Παναγιώτη Κουρουμπλή στην πραγματικότητα άλλαζε την ατζέντα σε μια στιγμή που η κυβέρνηση ήταν στριμωγμένη στην γωνιά καθώς σύμφωνα με τα στελέχη της Κουμουνδούρου ο πρωθυπουργός είχε πιαστεί να μην λέει την αλήθεια.

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος σε δήλωση του ανέφερε πάντως ότι τώρα είναι ώρα η κυβέρνηση να πράξει το αυτονόητο και ο κ. Μητσοτάκης αντί να κρύβεται πίσω από τις χυδαιότητες του κ. Οικονόμου: να απαντήσει γιατί ενώ είχε ενημερωθεί και αυτός και οι συνεργάτες του ήδη από τον Μάιο για τη μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα έλεγε απροκάλυπτα ψέματα στη Βουλή για τη θνητότητα εκτός ΜΕΘ και δεν έκανε τίποτα για την ενίσχυση του ΕΣΥ» σημειώνει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και προσθέτει:

«Περιμένουμε να απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης στο πόσες είναι οι απώλειες εκτός ΜΕΘ και να απολογηθεί στις χιλιάδες οικογένειες που έχασαν δικούς τους ανθρώπους λόγω της μη ενίσχυσης του ΕΣΥ».