Στα Παραπολιτικά 90,1 και ττην εκπομπή «Επιστροφή στην Κανονικότητα» με τους Δημήτρη Κουνιά, Θανάση Φουσκίδη και Γιώργο Νόκο, μίλησε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ στη Χαλκιδική, Απόστολος Πάνας, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες θα αναλάβει τη θέση του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος.

Ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής σχολιάζοντας την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για εκλογές δήλωσε: «Καλοδεχούμενες οι εκλογές όποτε κι αν γίνουν. Θεωρούμε ότι είμαστε έτοιμοι οργανωτικά και πολιτικά. Από εκεί και πέρα η συζήτηση για εκλογές εν μέσω πανδημίας, αγνοώντας την πραγματικότητα δεν νομίζω ότι είναι υπεύθυνη στάση» Και συμπλήρωσε: «Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πριν δέκα ημέρες είχε διαφορετική στάση για το θέμα των εκλογών. Το να συζητάμε για εκλογές με 100 νεκρούς την ημέρα και χιλιάδες κρούσματα είναι πολιτικά ανεύθυνο».

Για την επέκταση της υποχρεωτικότητας και αυστηροποίηση των μέτρων κατά της πανδημίας ο κ. Πάνας ανέφερε: «Η κυβέρνηση βρίσκεται σε αυτοεγκλωβισμό. Οι προβλέψεις της κυβέρνησης για την πανδημία από τον Σεπτέμβριο έχουν πέσει έξω. Εμείς είμαστε θετικοί σε αποφάσεις για την αποτροπή της διάχυσης της πανδημίας. Εμείς ως ΚΙΝΑΛ έχουμε καταθέσει συγκεκριμένη δέσμη προτάσεων. Φοβάμαι ότι από τον Ιανουάριο θα βρεθούμε μπροστά σε δύσκολες αποφάσεις για την πανδημία, που δεν θα είναι εύκολα αποδεκτές από το σύνολο της κοινωνίας. Πρέπει να καταλάβουμε ότι η πανδημία δεν πολιτικό φαινόμενο αλλά υγειονομικό».

Ερωτηθείς για τον λόγο που ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν έχει οριστικοποιήσει τις συναντήσεις του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα απάντησε: «Όλα θα γίνουν την ώρα που πρέπει. Όλα θα γίνουν με τη σειρά τους. Από την επόμενη ημέρα υπήρχαν ζητήματα καθαρά θεσμικού χαρακτήρα και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα τα οποία έπρεπε να επιλύσουμε. Ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει αποδείξει ότι πήρε πολύ γρήγορα αποφάσεις».