ΕΚΤΑΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ Κέλλυ Κοντογεώργη
ΕΚΤΑΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ Κέλλυ Κοντογεώργη Κέλλυ Κοντογεώργη
Εφη_Αχτσιογλου
Πολιτική

Κεντρική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ: Αιχμές, «καρφιά» και υπονοούμενα για την αξιοπιστία των αποτελεσμάτων - Ποιοι αντέδρασαν

Οι περισσότερες αντιδράσεις είχαν να κάνουν με τα αποτελέσματα στην Αττική

Τρεις ημέρες κράτησε η αγωνία των υποψηφίων για την νέα Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ , μέχρι να καταμετρηθούν όλοι οι σταυροί προτίμησης, σε μια «πρωτόγνωρη» εσωκομματική διαδικασία.

Μετά την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων χθες το απόγευμα για τη νέα Κεντρική Επιτροπή, εμφανής είναι η σαρωτική επικράτηση του «προεδρικού» μπλοκ, σε συνδυασμό με την απώλεια εσωτερικών δυνάμεων της «Ομπρέλα», δηλαδή τη αριστερόστροφης εσωκομματικής αντιπολίτευσης.

Αν και τα κορυφαία στελέχη της «Ομπρέλας» έχασαν σταυρούς προτίμησης, ωστόσο η ενίσχυση των «προεδρικών» εκφράσεων στη νέα Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συνοδεύτηκε από αιχμές και υπονοούμενα σχετικα με την οριστική έκβαση της διαδικασίας, καθώς και την αξιοπιστία της.


Ρεπούση: «Kατευθυνόμενη ψηφοφορία»

Έχοντας εκλεγεί στην 140η θέση στην Αττική, υπονοούμενα για την αξιοπιστία της διαδικασίας άφησε χθες η ακαδημαϊκός, Μαρία Ρεπούση, κάνοντας λόγο στα social media για «κατευθυνόμενη ψηφοφορία».

«Ευχαριστώ πολύ τα μέλη που με ψήφισαν για την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ παρά την κατευθυνόμενη ψηφοφορία. Θα προσπαθήσω να μην τους απογοητεύσω», έγραψε χαρακτηριστικά.Καρανίκας: «Οι τάσεις ξέρουν»

Από τη μεριά του, στις τάσεις απέδωσε την αδυναμία του να εκλεγεί στην νέα Κεντρική Επιτροπή ο Νίκος Καρανίκας, γράφοντας στα social media πως «τα 110.000 νέα μέλη, αν δεν τα διαγράψει η οργανωτική επιτροπή, θα φέρουν σε δύσκολη θέση τις τάσεις και τις φράξιες».

«Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. προφανώς οι τάσεις κάνουν ακόμα κουμάντο και από την άλλη ίσως έχουν δίκιο και να μην έχω λόγω να είμαι στην ΚΕ. Το παλιό κόμμα μίλησε όπως ξέρει και με τον τρόπο που έχει μάθει να λειτουργεί.

Αυτό ξέρει... οι τάσεις ξέρουν. Ένα ενδιαφέρον θα έχει το επόμενο συνέδριο όπου τα 110.000 νέα μέλη, αν δεν τα διαγράψει η οργανωτική επιτροπή, θα φέρουν σε δύσκολη θέση τις τάσεις και τις φράξιες. Κάτι ήξερε ο πρόεδρος που το επιδίωξε τουλάχιστον για το μέλλον και για την ΚΕ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Χαμός από υπονοούμενα

Οι αιχμές ήταν ακόμα περισσότερες στην Περιφέρεια Αττικής, η οποία όξυνε το θρίλερ που διαδραματίστηκε τις τελευταίες ώρες αναφορικά με την πρώτη θέση.

Αρχικά το προβάδισμα διατηρούσε στη σταυροδοσία η Έφη Αχτσιόγλου έναντι της Ρένας Δούρου. Έπειτα, προχθές της κούρσας της καταμέτρησης ηγούνταν η κ. Δούρου, με την τελευταία ανατροπή να σημειώνεται χθες, όταν η Έφη Αχτσιόγλου «κλείδωσε» την πρωτιά, νωρίς το μεσημέρι.

Η Τομεάρχης Οικονομικών και πρώην Υπουργός Εργασίας σημείωσε τελικά την καλύτερη επίδοση σε σταυρούς σε όλη την Αττική, μία εξέλιξη που πυροδότησε πλήθος υπονοουμένων στο διαδίκτυο σε σχέση με την οικογενειακή της κατάσταση (σύζυγος του Γραμματέα του κόμματος Δημήτρη Τζανακόπουλου), τα οποία προκάλεσαν την οργισμένη αντίδραση αρκετών μελών του κόμματος.

Μερικά από τα μέλη αυτά είναι η Μαρία Κανελλοπούλου και η Άννα Χατζησοφιά, καταγγέλλοντας το σχόλιο εναντίον της κ. Αχτσιόγλου ως σεξιστικό.

«Δεν είμαι του αντρός μου, δεν είμαι του πατρός μου είμαι ο εαυτός μου. Συγχαρητήρια κ. Εφη Αχτσιόγλου» ανέφερε και η Μαρία Κανελλοπούλου, μέλος της νέας Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.


«Τείνω στο συμπέρασμα ότι τύπους σαν αυτόν που έσπρωξε τον Δρίτσα στο συνέδριο, έχουμε περισσότερους από όσους μπορούμε να αντέξουμε» σχολίασε για το ίδιο θέμα και ο Διευθυντής της εφημερίδας «Αυγή» και μέλος της νέας ΚΕ, Άγγελος Τσέκερης.

Πολλά ήταν και τα «συντροφικά» καρφιά περί οικογενειοκρατίας , καθώς κάποιοι παρατήρησαν πως εκτός από τον πρώην υπουργό, Φώτη Κουβέλη, εξελέγη στην νέα Κεντρική Επιτροπή και η κόρη του, Μαρία.

Παράλληλα, η ανάδειξη του Γιώργου Τσίπρα στην 11η θέση, αποδόθηκε εν μέρει στο «βαρύ» του επίθετο, αν και ο ίδιος εξελέγη σε καλύτερη σειρά από την Ζανέτ Τσίπρα, που εκλέχθηκε 20η στην Αττική.