Ο Ισίδωρος Ντογιάκος πλειοψήφησε στις γνώμες της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής για τη θέση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

 Η συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, με αντικείμενο την διατύπωση γνώμης προς το Υπουργικό Συμβούλιο για τη κάλυψη της θέσης του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ολοκληρώθηκε με τον Ισίδωρο Ντογιάκο να πλειοψηφεί.

 Στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε, η Βουλή κάλεσε 27 συνολικά ανώτατους δικαστές εκ των οποίων επέλεξε τους 14, προκειμένου να τους προωθήσει στο υπουργικό συμβούλιο που τελικά και θα αποφασίσει για την κάλυψη της αντίστοιχης θέσης.

 Στην ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε μετά τον κ. Ντογιάκο, ο οποίος στηρίχθηκε από τη ΝΔ και άλλα κόμματα, ακολούθησαν οι κ.κ. Χριστοδούλου, Ασπρογέρακας, Ψαρουδάκη και Μετσοβίτου.

 Η Διάσκεψη, που προχώρησε στην ακρόαση των υποψηφίων, τους χώρισε σε δύο γκρουπ εκ των οποίων όμως οι εννέα τελικά δεν παραβρέθηκαν στη διαδικασία. Από αυτούς, οι τρεις επικαλέστηκαν σοβαρά προβλήματα υγείας, οι πέντε σοβαρούς προσωπικούς λόγους, ενώ ένας υποψήφιος ενημέρωσε πως δεν ενδιαφέρεται να προαχθεί στο συγκεκριμένο αξίωμα.

 Σύμφωνα, πάντως, με τον προγραμματισμό, η Βουλή αναμένεται την Παρασκευή να προχωρήσει στην διατύπωση γνώμης για τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας και την ερχόμενη βδομάδα για τους αντιπροέδρους τόσο του Αρείου Πάγου όσο και του ΣτΕ.

 Ο δε κ. Τασούλας αναμένεται την Παρασκευή (1/7) να ενημερώσει την κυβέρνηση για τα αποτελέσματα, προκειμένου στο Υπουργικό Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη βδομάδα να προχωρήσει και στην επιλογή.