Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την πρόταση της αντεισαγγελέως Όλγας Σμυρλή στο Ειδικό Δικαστήριο για απαλλαγή του Νίκου Παππά της κατηγορίας περί «παράβασης καθήκοντος» και του Χρήστου Καλογρίτσα για την υπόθεση με τις άδειες για τους τηλεοπτικούς σταθμούς το 2016, έφερε την απάντηση της Νέας Δημοκρατίας η οποία κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για ολισθηρό θεσμικό κατήφορ και πανηγύρι πριν την τελική ετυμηγορία. 

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας 

«Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό από τον ΣΥΡΙΖΑ, από το να σπεύσει να προδικάσει και να προκαταλάβει την απόφαση του ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου, πανηγυρίζοντας για την πρόταση της εισαγγελέως στην υπόθεση του Νίκου Παππά, ο οποίος θυμίζουμε ότι δικάζεται για παράβαση καθήκοντος για το στήσιμο του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών και την απόπειρα χειραγώγησης των μέσων ενημέρωσης με συγκατηγορούμενο τον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα.

Η αγωνία της Κουμουνδούρου είναι πρόδηλη και για μια ακόμη φορά ξεπερνά κάθε όριο επιδεικνύοντας μια ακραία και αντιθεσμική συμπεριφορά που προσβάλλει τη λειτουργία του κράτους δικαίου.

Η Νέα Δημοκρατία με αίσθημα σοβαρότητας και ευθύνης δεν πρόκειται να ακολουθήσει τον ολισθηρό θεσμικό κατήφορο του ΣΥΡΙΖΑ και δεν θα τοποθετηθεί όσο η δίκη βρίσκεται σε εξέλιξη και δεν έχει εκδοθεί η τελική ετυμηγορία.

Θα περιμένουμε την απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου, το οποίο θα κρίνει μακριά από επικοινωνιακούς θορύβους και κομματικές σκοπιμότητες».

Νωρίτερα, ο ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε την πρόταση της εισαγγελέως του Ειδικού Δικαστηρίου.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Μετά την αθώωση Κρέτσου στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, έρχεται σήμερα (ση, η πρόταση της εισαγγελέως, κυρίας Σμυρλή, στο Ειδικό Δικαστήριο για να αποδομήσει όλο το κατηγορητήριο αλλά και το αφήγημα της κυβέρνησης για δήθεν στημένο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Η εισαγγελική πρόταση απέδωσε με πληρότητα την αλήθεια».