Πολιτική θύελλα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ., με φόντο την υπόθεση Γεωργούλη, καθώς δεν είναι λίγες οι προκλητικές αναρτήσεις και τα σχόλια στο διαδίκτυο υποψήφιων βουλευτών και στελεχών της Κουμουνδούρου.

Την αρχή έκανε, με μία ανάρτησή της, η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στην Ανατολική Αττική Ζωή Βαρέλη-Στεφανίδη, η οποία υιοθέτησε το σκαιό περιεχόμενο του πρωτοσέλιδου του «Μακελειού».


Ακολούθησε χθες η ανάρτηση από την υποψήφια του κόμματος στη Β’ Θεσσαλονίκης Αναστασία Γαϊταρτζή, η οποία έκανε λόγο για «στημένο γεγονός» γύρω από την πολύκροτη υπόθεση.

«Χθες (σ.σ.: προχθές) υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στοχοποίησε τη γυναίκα που κατήγγειλε τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γεωργούλη για βιασμό και ξυλοδαρμό, ταυτιζόμενη με ό,τι πιο ρυπαρό υπάρχει στον ελληνικό Τύπο! Σήμερα (σ.σ.: χθες) άλλη υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, πίσω από μια τόσο σοβαρή καταγγελία, βλέπει «στημένο γεγονός». Αλήθεια, πόση υποκρισία πρέπει να διαθέτουν για να ζητούν την ψήφο των πολιτών, μιλώντας για δικαιώματα και αξίες; Σε ένα κανονικό κόμμα θα είχαν τεθεί εκτός ψηφοδελτίων. Όχι στον ΣΥΡΙΖΑ, που η υποκρισία αποτελεί ταυτοτικό του στοιχείο», υποστήριξε η Πειραιώς, ενώ τη σκυτάλη της καταγγελίας έλαβε στη συνέχεια και η Χαριλάου Τρικούπη.

«Η παραίνεση στη χθεσινή μας ανακοίνωση "αρχίστε να σβήνετε" κακώς εκτιμήθηκε επιπόλαια από τον ΣΥΡΙΖΑ. Μήπως ο κ. Τσίπρας αισθάνεται σήμερα την ανάγκη να ζητήσει συγγνώμη για την υποψήφια του κόμματός του στη Β' Θεσσαλονίκης Αναστασία Γαϊταρτζή, που χαρακτηρίζει "στημένη" τη σοβαρή ποινική υπόθεση στην οποία εμπλέκεται ο ευρωβουλευτής τους;», διερωτήθηκε το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, φέρνοντας παράλληλα στην επιφάνεια και άλλη μια χυδαία ανάρτηση.

«Αλήθεια, τι είδους συναισθήματα του γεννώνται, διαβάζοντας τη δημόσια τοποθέτηση του μέλους της Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας του κόμματός του Βασίλη Μίγα;», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Την ίδια στιγμή, η Κουμουνδούρου υπενθύμιζε χθες με νόημα την τοποθέτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Αλέξη Τσίπρα, από το Λαύριο, ότι δηλαδή «δεν υπάρχουν ναι μεν, αλλά» για την έμφυλη βία, ενώ ανέφερε σε σχετική ανακοίνωσή της πως «δεν είμαστε το ίδιο. Εμείς είμαστε με τα θύματα και όχι με τους θύτες».

Σε μια κίνηση, μάλιστα, «παραδειγματισμού», η αξιωματική αντιπολίτευση διέγραψε χθες τον κ. Μίγα από τις τάξεις της, «μετά τη χυδαία και σεξιστική ανάρτησή του», κατά την ανακοίνωσή της.

Εν τω μεταξύ, τοποθετούμενος για την υπόθεση της καταγγελίας του βιασμού και του ξυλοδαρμού της Ελένης Χρονοπούλου από τον ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη, ο γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. Ανδρέας Σπυρόπουλος εξήγησε πως «μου φαίνεται αδιανόητο να υπάρχουν στελέχη και υποψήφιοι που εκφράζουν ένα κόμμα και τοποθετούνται δημόσια με τέτοιες απαράδεκτες και αδιανόητες δηλώσεις. Με χυδαίες αναρτήσεις, ενώ παρατήρησε ότι «αναπτύσσεται ένας τοξικός λόγος και από στελέχη κομμάτων». «Δεν μπορεί να είμαστε και με το θύμα και με τον οχετό. Πρέπει να επιλέξουμε επιτέλους από ποια πλευρά θα δούμε τα γεγονότα», κατέληξε ο κ. Σπυρόπουλος.

Την ίδια ώρα, από το τηλέφωνο φαίνεται πως πληροφορήθηκε την αποπομπή του από τους κόλπους της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κ. Μίγας, δικαιολογώντας το σκαιό σχόλιό του για την υπόθεση Γεωργούλη ως κάτι που είπε «πάνω στη ρύμη του λόγου».

«Κάτι μου είπαν για την ανάρτηση, αλλά δεν μου διευκρίνισαν ότι με διέγραψαν», όπως σημείωσε.