Θέµα συζήτησης µε φόντο τις επερχόµενες εθνικές εκλογές έγινε τις τελευταίες ηµέρες η ανιψιά του Αγίου Παϊσίου.

Ο λόγος για τη Μαρία Εζνεπίδου, η οποία θα είναι υποψήφια στον Νοµό Ιωαννίνων µε το κόµµα Νίκη.

Η ίδια έγινε γνωστή µέσα από τηλεοπτικές της εµφανίσεις, ξεναγώντας τους προσκυνητές -αλλά και τους τηλεθεατές- στην πατρική οικία του Αγίου Παϊσίου στην Κόνιτσα, στην οποία φυλάσσονται ξυλόγλυπτα που είχε κατασκευάσει, χειρόγραφα και βιβλία του, καθώς και πολλά άλλα οικογενειακά κειµήλια, όπως αναφέρουν εκκλησιαστικά σάιτ.

Την υποψηφιότητα της Μ. Εζνεπίδου έχουν δεχτεί µε διθυραµβικά σχόλια εκκλησιαστικές ιστοσελίδες και οµάδες στο Facebook, κάνοντας ξεχωριστή µνεία στα λόγια του Αγίου Παϊσίου: «Εχουµε ευθύνη ενώπιον Θεού και ανθρώπων. Αν δεν αντιδράσουµε, θα σηκωθούν οι πρόγονοί µας από τους τάφους».

Από την Κόνιτσα

Η Μαρία Εζνεπίδου γεννήθηκε και µεγάλωσε στην Κόνιτσα Ιωαννίνων, έχοντας καταγωγή από την Καππαδοκία. Σπούδασε και εργάστηκε στην Αθήνα, όπου ζει µέχρι σήµερα. Επισκέπτεται πολύ συχνά την Κόνιτσα και την περιοχή των Ιωαννίνων. Είναι συνταξιούχος εκπαιδευτικός, έγγαµη και µητέρα ενός παιδιού. Ασχολείται µε τη ζωγραφική, την αγιογραφία και τη διακόσµηση, έχοντας µάλιστα συµµετάσχει σε οµαδικές εκθέσεις ζωγραφικής και διακόσµησης.

Εργάστηκε στο Εθνικό Τυπογραφείο, τον Οργανισµό Σχολικών Βιβλίων και ως εκπαιδευτικός σε Τεχνικό Λύκειο και σε ΙΕΚ. Ακόµα, έχει συµµετοχή στους αγώνες που αφορούν τα εθνικά και κοινωνικά ζητήµατα. ∆ηλώνει απογοητευµένη από την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα µας και γι' αυτό αποφάσισε, όπως λέει, να συνταχθεί στον αγώνα της Νίκης, µε σκοπό την αναγέννηση της Ελλάδας.

Ένα από τα 36

Το κόµµα Νίκη είναι ένα από τα 36 που διεκδικούν την ψήφο των πολιτών στις εκλογές της 21ης Μαΐου, καθώς πήρε το «πράσινο φως» από τον Άρειο Πάγο. Ιδρύθηκε το 2019, µε έδρα τη Θεσσαλονίκη. Το τιµόνι του έχει αναλάβει ο ∆ηµήτρης Νατσιός, δάσκαλος, θεολόγος και συγγραφέας.

*Δημοσιεύτηκε στο Secret στις 13 Μαΐου 2023.