Για το στόχο του ΠΑΣΟΚ ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Στον αέρα» με τη δημοσιογράφο Νίκη Λυμπεράκη ο υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Κώστας Σκανδαλίδης.

«Ο στόχος είναι σαφής από τη Δευτέρα η πραγματική αντιπολίτευση για τη ΝΔ θα είναι το ΠΑΣΟΚ. Θα είναι μια παράταξη η οποία ξέρει να κάνει αντιπολίτευση, ξέρει να αποδέχεται τα θετικά, να κριτικάρει τα αρνητικά, να προτείνει τις εναλλακτικές επιλογές και γενικότερα να έχει μια σοβαρή στάση απέναντι στον τρόπο που κυβερνιέται η χώρα και στην πρότασή του για το πώς πρέπει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ο πραγματικός στόχος θα είναι είτε είμαστε δεύτερο κόμμα είτε είμαστε τρίτο κόμμα να είμαστε η πραγματική αξιωματική αντιπολίτευση. Προφανώς χρειάζεται μια αύξηση του ποσοστού μας ακόμα μακάρι να φτάσει όσο μπορεί πιο ψηλά», υπογράμμισε ο ίδιος.

Αναφορικά με την κριτική που έχει δεχτεί το ΠΑΣΟΚ έχει ψηφίσει πολλά νομοσχέδια της ΝΔ, ο κ. Σκανδαλίδης δήλωσε: «Θεωρώ ότι δεν είναι κατηγορία αυτό αν υπάρχουν νομοσχέδια που δίνουν έστω και ελάχιστα ψήγματα φιλολαϊκής πολιτικής εμείς πάντοτε ήμασταν υπέρ του να εκμεταλλευτεί κάθε ευκαιρία ο ελληνικός λαός να μην του στερήσουμε ακόμα και τις ''ασπιρίνες'' που πιθανά του δίνουνε. Και όπως επίσης αν υπάρχουν κάποια ζητήματα όπως είναι για παράδειγμα οι αμυντικές συμφωνίες, τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής που χρειάζεται να υπάρχει μια συναίνεση εμείς δεν τα βάλαμε ποτέ στο πεδίο της αντιπολίτευσης. Εμείς δεν βάλαμε ποτέ τη Θράκη στο πεδίο της αντιπολίτευσης, αυτά τα έβαλε και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ με τα τελευταία γεγονότα. Εμείς έχουμε μια σταθερή στάση, θετική απέναντι στα μεγάλα προβλήματα που έχει η χώρα. Έχουμε μια τελείως διαφορετική αντίληψη για το πώς πρέπει να κυβερνιέται, έχουμε μια τελείως διαφορετική στρατηγική για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουνε και εκεί είμαστε φανατικά αντίθετοι στους ''εκσυγχρονισμούς'' που επιχειρεί η ΝΔ».

«Άρα όπου μπορούμε να συμφωνούμε γιατί πρέπει να συμφωνήσουμε θα λέμε ναι, θα διαφωνούμε όμως στα πιο βασικά χαρακτηριστικά και τα θεσμικά όπως τα χειρίζεται μια συντηρητική παράταξη στα οποία προτείνουμε διαφορετική λύση, διαφορετική πολιτική. Άλλη πολιτική προτείνουμε για την κατανομή των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, άλλη πολιτική προτείνουμε για την αναμόρφωση του ΕΣΥ, άλλη πολιτική για τα θέματα του κατώτατου μισθού», διευκρίνισε ο υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Ερωτηθείς αν μπορεί να είναι αποτελεσματική μια αξιωματική αντιπολίτευση με τόσο μεγάλη διαφορά ποσοστού από την κυβέρνηση, ο κ. Σκανδαλίδης απάντησε: «Συμφωνώ ότι άμα υπάρχει μια τόσο μεγάλη πλειοψηφία από μια παράταξη πρέπει να υπάρχει και μια σοβαρή αντιπολίτευση. Η αντιπολίτευση δεν εξαρτάται μονάχα από τα ποσοστά και τους βουλευτές, το ΠΑΣΟΚ είχε λίγους βουλευτές στην προηγούμενη τετραετία και είχε μια πάρα πολύ σοβαρή αντιπολίτευση δομικού χαρακτήρα. Αυτό επειδή θα ενισχύεται στην πορεία προς τις επόμενες εξελίξεις γιατί το ΠΑΣΟΚ από τη στιγμή που ξεκίνησε θα ανεβαίνει συνεχώς γιατί οι αντοχές του, η δεξαμενή που απευθύνεται, ο κόσμος που σκέφτεται διαφορετικά θα το ενισχύει συνεχώς. Η σοβαρή αντιπολίτευση, η αξιωματική αντιπολίτευση, με εισαγωγικά ή χωρίς, εξαρτάται από την ποιότητα της αντιπολίτευσης, από τη δύναμη της εναλλακτικής πρότασης και από τη διάψευση των προσδοκιών από μια κυβέρνηση που ήδη υπόσχεται στο σύμπαν και δεν πρόκειται να κάνει τίποτα».

Για την κριτική στο πρόγραμμα της ΝΔ, σημείωσε: «Τάζει πάρα πολλά που δεν μπορεί να τα κάνει διότι οι εξελίξεις στην οικονομία θα είναι τέτοιες που δεν θα επιτρέπουν. Θα σας φέρω το παράδειγμα της μέχρι τώρα πολιτικής της σκόρπισε 60 δις στο μύθος των Δαναΐδων. Δεν έλυσε στοιχειώδη προβλήματα με τα τεράστια ποσά που ξόδεψε...».

Ερωτηθείς αν περιμένει το επόμενο διάστημα σοβαρή δημοσιονομική κρίση, απάντησε: «Θα αλλάξει έτσι κι αλλιώς, δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η ελαστική πολιτική. Μια οικονομία που εξακολουθεί να έχει 300 δις ιδιωτικό χρέος και 410 δις δημόσιο χρέος που δεν θα μπορεί να εξυπηρετηθεί δεν θα μπορεί να συνεχίσει να κάνει αυτή την πολιτική. Τα δίνει όλα τώρα υπό τύπου παροχών σε έναν άκρατο δημοσιονομικό λαϊκισμό στον οποίο τον συναγωνίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ και στο τέλος όταν θα έρθει η ώρα να πληρώσει ο κόσμος το λογαριασμό θα του φανεί πάρα πολύ βαρύς και τότε θα αρχίσουν τα μεγάλα προβλήματα της χώρας. Το θέμα είναι να μην φτάσουμε σε αυτό το σημείο».

Τέλος αναφορικά με τις προσλήψεις, είπε: «Πρέπει να καταλάβει ένα πράγμα το πολιτικό σύστημα της χώρας, το κράτος μας είναι μικρό σε έκταση πρέπει να κάνει έναν ορθολογικό σχεδιασμό με βάση τις καινούργιες τεχνολογίες και την ψηφιοποίηση και να κάνει αναγκαστικές μετατάξεις στο υπάρχον προσωπικό που αλλού πλεονάζει και αλλού υστερεί και αφού γίνει αυτό να υπάρξει προγραμματισμός προσλήψεων στους τομείς που έχει ανάγκη».