Στην γραμμή εκκίνησης της νέας εσωκομματικής μάχης για τον ΣΥΡΙΖΑ, για την ανάδειξη του νέου αρχηγού, αρχίζουν να στρέφουν το βλέμμα ορισμένα από τα στελέχη του κόμματος. Παρ’ ότι ακόμη δεν είναι γνωστό πότε τελικά θα γίνει η ψηφοφορία, ωστόσο όλα δείχνουν πως η αντίστροφη μέτρηση έχει ήδη ξεκινήσει.

Τις σχετικές αποφάσεις θα λάβει η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, που θα συνεδριάσει το Σαββατοκύριακο.

Η κούρσα ξεκίνησε και άπαντες παίρνουν «θέσεις μάχης».  Πρώτη ανακοίνωσε ότι διεκδικεί την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ η Έφη Αχτσιόγλου.

Η πρώην υπουργός με ένα μίνι-μανιφέστο έδωσε μια πρόγευση των διαθέσεών της. Μίλησε με γενικούς όρους, χάιδεψε το «αριστερόστροφο» κοινό, αλλά χρησιμοποίησε και τον όρο «νέα σύνθεση» για να περιγράψει τον ΣΥΡΙΖΑ της επόμενης ημέρας, προϊδεάζοντας για αλλαγές, εφόσον εκλεγεί, διαμηνύοντας παράλληλα:

 «Αυτό που θέλουμε σήμερα είναι να είμαστε η δύναμη της δημιουργικής αντιπολίτευσης, έτσι όπως οι καιροί και οι νέες συνθήκες το απαιτούν. Ώστε να γίνουμε αύριο η ρεαλιστική και αποτελεσματική διακυβέρνηση υπέρ των πολλών».

Από το περιβάλλον της Έφης Αχτσιόγλου σημειώνουν ότι ο στόχος της υποψηφιότητάς της είναι να δημιουργηθεί ένας νέος ΣΥΡΙΖΑ.

 «Τέλος στις τάσεις», σημειώνουν συνεργάτες της, αναφερόμενοι στην προοπτική την οποία επιχειρεί να δώσει για τη μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε το κόμμα να ενιαιοποιηθεί και οι τάσεις να γίνουν ρεύματα ιδεών και όχι μηχανισμοί εξουσίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από την επίσημη παρουσίαση της υποψηφιότητάς της, η Εφη Αχτσιόγλου μίλησε με τον Αλέξη Τσίπρα για να τον ενημερώσει.

Από την επόμενη κιόλας εβδομάδα η Έφη Αχτσιόγλου αρχίζει περιοδείες πρώτα από την Αθήνα και από τη μεθεπόμενη εβδομάδα στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Η ανακοίνωση της Έφης Αχτσιόγλου για την υποψηφιότητά της:

Ανακοίνωση υποψηφιότητας για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Δημοσιεύτηκε από Έφη Αχτσιόγλου -Effie Achtsioglou στις Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2023

 Με την Έφη Αχτσιόγλου συντάσσονται ένα κομμάτι της «Ομπρέλας» και η κίνηση «6+6» (Νάσος Ηλιόπουλος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Δανάη Κολτσίδα κ.ά.), ενώ τη στήριξή του αναμένεται να δηλώσει και ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Οι Νάσος Ηλιόπουλος και Αλέξης Χαρίτσης έσπευσαν να δηλώσουν δημοσίως τη στήριξή τους στην υποψηφιότητά της.

 «Αποτελεί μια επιλογή ανανέωσης και ενότητας» τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Η ανάρτηση του Νάσου Ηλιόπουλου για την υποψηφιότητα Αχτσιόγλου


Είναι πραγματικά όμορφο για μια τόσο σημαντική ευθύνη να μπορείς να υποστηρίξεις έναν άνθρωπο που γνωρίζεις και...

Δημοσιεύτηκε από Νάσος Ηλιόπουλος στις Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2023

Η υποψηφιότητα Αχτσιόγλου «επιχειρεί να εκφράσει την βούληση για μια ουσιαστική επανίδρυση του χώρου μας», σημείωσε ο Αλέξης Χαρίτσης, μεταξύ άλλων, διευκρινίζοντας ότι δεν θα είναι ο ίδιος υποψήφιος, όπως είχε ακουστεί τις πρώτες ημέρες.

Η ανάρτηση του Αλέξη Χαρίτση:


Με την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να αποχωρήσει από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κλείνει ένας μεγάλος και συναρπαστικός...

Δημοσιεύτηκε από Alexis Charitsis - Αλέξης Χαρίτσης στις Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2023

Στην κούρσα διαδοχής από αύριο και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

Την Παρασκευή ανακοινώνει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τη δική του υποψηφιότητα στην κούρσα διαδοχής του Αλέξη Τσίπρα.

Ο άλλοτε υπουργός Οικονομικών, αιφνιδιάζοντας ακόμα και πολλά μέλη της «Ομπρέλας», έλαβε την απόφαση να διεκδικήσει την προεδρία του κόμματος, κάτι που θα επισημοποιηθεί στις 14:00 της Παρασκευής στο Impact Hub Athens στου Ψυρρή.

Δεν είναι λίγα τα μέλη της εσωκομματικής τάσης «Ομπρέλα», της οποίας ηγείται ο κ. Τσακαλώτος (Νίκος Βούτσης, Πάνος Σκουρλέτης κ.α.), τα οποία διατύπωσαν την άποψη ότι ο κ. Τσακαλώτος δεν θα πρέπει να είναι υποψήφιος από τη στιγμή που από το μίνι συνέδριο της τάσης είχε διαφανεί ότι οι μισοί θα στήριζαν την υποψηφιότητα της Εφης Αχτσιόγλου και οι άλλοι μισοί θα τη στήριζαν στο ενδεχόμενο που θα περνούσε στο δεύτερο γύρο.

Παππάς: Αιχμές κατά Αχτσιόγλου, ανακοινώνει υποψηφιότητα το Σάββατο

Αναμένεται η επίσημη τοποθέτηση του Νίκου Παππά, ο οποίος θα «ανοίξει τα χαρτιά του» στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος το Σάββατο.

 «Κλειδωμένος» στην κούρσα διαδοχής θεωρείται και ο Παύλος Πολάκης.

Ήδη όμως, ο Νίκος Παππάς, μιλώντας στο Open, άφησε εμμέσως αιχμές κατά της Έφης Αχτσιόγλου, επιχειρώντας να κάνει διακριτή τη διαφοροποίησή του, άρα και την αναγκαιότητα της υποψηφιότητάς του. Έκανε λόγο για «λάθη», επισημαίνοντας πως «δεν μπορούμε να μπούμε στον πειρασμό, στις δύσκολες αυτές στιγμές, να επιλέξουμε μία ζεστή και ασφαλή φωλιά, αυτή της ριζοσπαστικής Αριστεράς, η οποία, αν δούμε και πανευρωπαϊκά τον χάρτη, φέρνει τα κόμματα αυτά στο όριο της εκλογικής επιβίωσης».