Μετά τη γιορτή του Πολυτεχνείου η τάση της  Έφης Αχτσιόγλου και των «6+6» αναμένεται να κάνουν γνωστές τις προθέσεις τους σχετικά με το μέλλον τους στον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό μεταξύ άλλων αποφάσισαν τα στελέχη που στηρίζουν την Έφη Αχτσιόγλου στη σύσκεψη που έγινε χθες και στην οποία πήρε μέρος και ο Γιάννης Δραγασάκης.


Κρίσιμες αποφάσεις στην πανελλαδική συνδιάσκεψη της τάσης της Έφης Αχτσιόγλου το ερχόμενο Σάββατο  

Το ερχόμενο Σάββατο αναμένεται, μάλιστα, να γίνει πανελλαδική συνδιάσκεψη, όπου εκεί όλα τα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ -που συντάσσονται με την Έφη Αχτσιόγλου- θα καταθέσουν τις απόψεις τους για το τι πρέπει να γίνει. Οι πληροφορίες λένε ότι στην πλευρά αυτή υπάρχει έντονος προβληματισμός σχετικά με το μέλλον τους εκτός ΣΥΡΙΖΑ. Κι αυτό γιατί οι περισσότεροι αντιλαμβάνονται ότι πλέον δεν υπάρχει περιθώριο πολιτικής συγκατοίκησης με τα στελέχη που στηρίζουν τον Στέφανο Κασσελάκη ούτε με την ηγετική ομάδα που βρίσκεται γύρω του, δεν θέλουν όμως να κάνουν κάτι το οποίο θα αποβεί μοιραίο για το πολιτικό τους μέλλον.

Με το κείμενο που κατέθεσαν πάντως στην Κ.Ε. -και το οποίο ήταν πιο σκληρό από της «Ομπρέλας»- λέγοντας ότι «πρόκειται για μια αδιανόητη επίθεση στην ιστορική διαδρομή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και των ανθρώπων του, που δείχνει εκτός των άλλων και πλήρη άγνοια του κόμματος την προεδρία του οποίου ανέλαβε», δείχνουν να έχουν πάρει την απόφασή τους να φύγουν από το κόμμα.

Διαβάστε ακόμα: Στα τρία ο ΣΥΡΙΖΑ και στο βάθος... νέο κόμμα - Τα νέα "στρατόπεδα" και τα σενάρια για την ΚΟ

Η προοπτική συμπόρευσης με την «Ομπρέλα»

Το ερώτημα που προκύπτει για τους περισσότερους είναι κατά πόσον θα μπορούσαν να συγκατοικήσουν με τα στελέχη της «Ομπρέλας», δεδομένου ότι στο παρελθόν είχαν μεταξύ τους πολλά προβλήματα. Έτσι, στη χθεσινή σύσκεψη που έκαναν αποφάσισαν να ρωτήσουν τη βάση και τους ψηφοφόρους τους. Τις επόμενες ημέρες όλα τα στελέχη που έχουν συνταχθεί με την Έφη Αχτσιόγλου αναμένεται να μιλήσουν με τους κομματικούς τους στρατούς και τους ψηφοφόρους τους, προκειμένου να δουν πώς θα διαχειριστούν το όλο θέμα.

Διαβάστε ακόμα: Ευκλείδης Τσακαλώτος: Ο Κασσελάκης ήθελε άλλο κόμμα - "Θέλουμε τη διακυβέρνηση με μπλοκ δυνάμεων"

Οι πληροφορίες λένε ότι τα στελέχη αυτά ευελπιστούν πως το νέο σχήμα που θα δημιουργηθεί θα είναι ένα ευρύτερο πολιτικό σχήμα με στελέχη της ευρύτερης Αριστεράς τα οποία για πολλούς και διάφορους λόγους απομακρύνθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά παραμένουν στον χώρο. Ανάμεσα σε αυτά τα στελέχη συγκαταλέγουν και τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, ο οποίος στην εσωκομματική εκλογή στήριξε την Έφη Αχτσιόγλου και ο οποίος έχει την εμπειρία και την πολιτική υπόσταση να βοηθήσει το όλο εγχείρημα και επικοινωνιακά. Η αλήθεια είναι ότι η ομάδα Αχτσιόγλου έχει έναν αρκετά μεγάλο αριθμό βουλετών, οι οποίοι μάλιστα υπέγραψαν και το κείμενο της Κ.Ε. Ανάμεσά τους η Σία Αναγνωστοπούλου, ο Νάσος Ηλιόπουλος, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, η Μερόπη Τζούφη, η Θεανώ Φωτίου και ο Αλέξης Χαρίτσης.

Τα στελέχη αυτά μαζί με τον μειονοτικό βουλευτή της Ξάνθης Ζεϊμπέκ Χουσεΐν Χασάν φτάνουν τους οκτώ βουλευτές και μαζί με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και την Πέτη Πέρκα συνιστούν μια νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα. Οι υπόλοιπες υπογραφές ήταν από στελέχη της Κ.Ε., όπως ο Κωστής Καρπόζηλος, η Δανάη Κολτσίδα, ο Νίκος Μπίστης, ο Μιχάλης Σαμπατακάκης. Σε ό,τι αφορά την «Ομπρέλα», όλα δείχνουν ότι οι κινήσεις που θα κάνουν έχουν δρομολογηθεί για μετά τα Χριστούγεννα και εφόσον η Έφη Αχτσιόγλου έχει κάνει και αυτή τις δικές της κινήσεις.

Διαβάστε ακόμα: ΣΥΡΙΖΑ: Ξεχωρίζουν Χαρίτσης και Σακελλαρίδης στο εσωτερικό της εσωκοµµατικής αντιπολίτευσης για την επόµενη ηµέρα